- Güney Kore’nin metaverse yatırımı, diğer ülkelere yatırım yapmaları için ilham verebilir.
- Ülkenin yaklaşık 177.1 milyon dolarlık yatırımı, bu yeni teknolojiye ciddi bir bağlılık gösteriyor.
Güney Kore, kripto endüstrisini sıkı bir şekilde düzenlemesiyle bilinmesine rağmen, metaverse için büyük destek gösteriyor. Hükümet, birkaç metaverse projesine 177,1 milyon $ (yaklaşık 224 milyar Won) tutarında bir yatırım havuzu açıkladı.
Bu eylem, Güney Kore’nin bu yeni teknolojiye yatırım yapan ilk ulusal makamlardan biri olduğu anlamına geliyor. Bu yatırım, ‘dijital yeni anlaşma’ girişiminin yeni yatırımlarından biri. Hükümet bu girişimi büyük potansiyele sahip yeni teknolojilere yatırım yapmak için kurdu.
Girişimin başkanı Lim Hyesook’a göre metaverse, henüz kimsenin keşfetmediği sınırsız bir potansiyele sahip. Yorumları, Güney Kore hükümetinin metaverse teknolojisinin ilk yatırımcıları ve kaşifleri arasında olmak istediğini ima ediyor.
Hyesook aynı zamanda Güney Kore Bilim, Bilgi ve Teknoloji bakanlığının da başkanıdır. Yakın tarihli bir CNBC raporu, hükümetin fonların bir kısmını kentsel benzeri bir metaverse platformu oluşturmak için kullanacağını belirtiyor. Bu platform aracılığıyla vatandaşlar, hükümetin planladığı çeşitli hizmetlere ve eylemlere sanal olarak bakabilecekler.
Diğer ülkeler de benzer adımlar atabilir
Güney Kore’nin metaverse yatırımı, diğer ülkelere de benzer adımlar atma konusunda ilham verebilir. Hükümet, ilk olarak Şubat ayında metaverse’e yatırım yapma konusundaki ilgiyi ima etti. O zamanlar, önde gelen endüstriler ve kamu hizmetleri, platformları için meta veri tabanı ve yapay zeka entegrasyon uygulamalarını kullanıma sundu.
Amaçları, müşterilerinin deneyimini geliştirmekti. Güney Kore her zaman yeni teknolojileri desteklemesiyle tanınır. Bu nedenle, ajansları için blockchain ile ilgili kullanım senaryolarını başlatan ilk yetkililerden biri olması şaşırtıcı değil.
Diğer birçok ülke o zamandan beri benzer kullanım örnekleri başlattı. Metaverse, ürün veya hizmet olarak işlev gören NFT‘lerin bulunduğu sanal bir dünyadır. Bir arsa, bir avatar ve bir fon değişim platformu bu tür ürün ve hizmetlere örnektir. Yeni olmasa da metaverse, NFT‘ler dışında kripto alanında en çok tartışılan kavramlardan biridir.
Metaverse potansiyeli hakkında genel bir heyecan var
Tüm önde gelen teknoloji firmaları bunun bir parçası olmaya çalışıyor. Google, Apple ve Facebook, meta veri deposuyla ilgili şu veya bu fikrin pilot uygulamasını yaptı. Facebook, ticari marka adını Meta olarak değiştirmeye bile gitti.
Geçen haftaki Dünya Ekonomik Forumu’nda birçok konuşmacının konuşması metaverse’deki fırsatlardı. Konuşmacılar genel olarak meta verinin neredeyse tüm endüstriler için büyük fayda sağlayacağı konusunda hemfikir. Ayrıca, birçok tıbbi ve kurtarma operasyonunun metaverse’den büyük fayda sağlayacağı konusunda hemfikirler çünkü insanların yerine getiremeyeceği bazı görevler var.
Bununla birlikte, metaverse’i (Güney Kore dahil) keşfetmek isteyen herhangi bir ülkenin, yeni teknolojiyi kullanarak gelen bu küçük sorunları çözmesi gerekiyor. Ancak Güney Kore şimdiden bunu planlıyor. Farklı kurumlardan üyelerden oluşan bir organ oluşturmuştur. Birincil amaçları, veri gizliliği sorunları ve fikri mülkiyetin çalınması gibi küçük sorunları izlemek ve çözmektir.
- Kripto Analistinden Büyük Dogecoin ve Polygon Tahmini: Yeni Ralli Kapıda mı?
- Michael Saylor, Bitcoin Stratejisini Microsoft CEO’suna Tanıtmayı Planlıyor!
- Kripto Uzmanından Şaşırtıcı Tahmin: İlk 50 Altcoin’den Biri %100’ün Üzerinde Artabilir!
- Bitcoin Altına Karşı Güçleniyor: Luke Gromen’in Çarpıcı Tahminleri!
- Bitcoin’de ‘Öforik Aşama’ Başladı: Bu Coşku Ne Kadar Sürecek?
Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!
Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.