Mark Cuban’ın MetaMask Hesabı Tehlikede: Hackerların Yeni Kurbanı Mı?


Ünlü milyarder yatırımcı Mark Cuban, kimlik avı mağdurları arasına katıldı. Hackerlar, Cuban’ın MetaMask cüzdanını ele geçirip içerisindeki değerli varlıkları sızdırdılar.

Dallas Mavericks basketbol takımının sahibi ve popüler TV yıldızı Mark Cuban, MetaMask hesabının hack’lendiğini duyurdu. Mevcut kayıtlar, Cuban’ın saldırı altındaki cüzdanından yaklaşık 900.000 dolar değerinde kripto paranın sızdırıldığını ortaya koyuyor.

Blockchain analisti WazzCrypto, Cuban’ın MetaMask hesabındaki bu güvenlik ihlali hakkındaki iddialara cevap verdi. WazzCrypto’nun Cuma günü Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara göre, Cuban’ın saldırıya uğrayan MetaMask cüzdanı son altı aydır kullanılmamıştı; fakat içindeki varlıklar aniden transfer edildi.

mark cuban
mark cuban'ın metamask hesabı tehlikede: hackerların yeni kurbanı mı? 2

Etherscan kayıtlarına göre, “Mark Cuban 2” adlı cüzdan üzerinde şaibeli işlemler gözlemlendi. Bu kayıtlar, bu cüzdan üzerinden Coinbase‘e büyük miktarda USDC transferi yapıldığını ve ETH ile MATIC satın alındığını belirtiyor.

DL News’e verdiği demeçte Mark Cuban, cüzdanın hack’lendiğini onayladı. Uzun bir süre sonra MetaMask hesabına giriş yaptığını ifade eden Cuban, muhtemelen hedef alındığını ve izlendiğini düşünüyor.

Netice itibariyle Mark Cuban, kimlik avı mağdurları listesine eklendi. Cuban, cüzdanındaki diğer varlıkları koruma amacıyla Coinbase transferini kendisinin yaptığını belirtti. Ayrıca, sadece belirli bir MetaMask cüzdanının etkilendiğini, diğerlerinin güvende olduğunu belirtti.

Mark Cuban yıllar boyunca, Mark Cuban kripto paralar hakkında farklı ve bazen karışık açıklamalarda bulundu. Geçmişte Bitcoin‘e yatırım yapmak yerine muzun daha kullanışlı olduğunu söyleyen Cuban, zamanla kripto paralar ve özellikle BTC, ETH ve NFT‘lere olan bakışını olumlu anlamda değiştirdi. Bu dönemde, Cuban’ın büyük miktarda kripto para satın aldığı biliniyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir