Tüccarların %85’i Kripto Ödemelerinin Önümüzdeki 5 Yıl İçinde Bir Trend Olacağını Söylüyor!


kripto
tüccarların %85'i kripto ödemelerinin önümüzdeki 5 yıl i̇çinde bir trend olacağını söylüyor! 2
  • Küçük ve orta ölçekli işletmeler, kripto ödeme altyapısını geliştirmek için 1 milyon dolara kadar bütçe ayırıyor.
  • Bu tür planların arkasındaki motivasyonlar, müşteri talebi, müşteri büyümesi beklentileri ve “son teknoloji” görünümdür.

Yakın tarihli bir anket raporuna göre, ABD’deki tüccarların yaklaşık yüzde 74’ü önümüzdeki iki yıl içinde kripto ödemelerini entegre etmeyi planlıyor. Daha da fazlası, perakendecilerin yüzde 85’i, bu tür ödeme planlarının önümüzdeki beş yıl içinde alıcı endüstrilerinde “her yerde” olmasını bekliyor.

8 Haziran’da yayınlanan anket, danışmanlık firması Deloitte ile ödeme firması PayPal tarafından 3-16 Aralık tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi. Tüccar endüstrisinin farklı sektörlerinden toplam 2.000 üst düzey yöneticiyle anket yaptı. Bunlar elektronik, kozmetik, moda, dijital ürünler, ev ve bahçe ile yiyecek ve içecekleri içeriyordu. Diğerleri ulaşım, konaklama ve eğlence, kişisel ve ev eşyası endüstrilerindendi.

Kripto ödemenin popülerliği ve beklentileri

Ankete göre, büyük perakendecilerin yüzde 50’sinden fazlası (500 milyon $+ gelir) şu anda bu tür ödeme altyapıları oluşturmak için 1 milyon dolardan fazla harcıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler de (10 milyon ila 100 milyon dolar gelir) benzer gelişmelere giriyor. Bunların yüzde 73’ü kripto ödeme planları geliştirmek için 100.000 – 1 milyon dolar arasında bir bütçe ayırmayı planlıyor. Ayrı bir anket, bu tür kurulumlar arasında benzer düzeyde bir kripto coşkusu gösterdi.

Bu arada, tüccarların yüzde 60’ı, yıl içinde dijital para birimi ödeme politikaları geliştirmek için 500.000 dolarlık bir bütçe kullanmayı planlıyor. Birçok tüccar için (yüzde 64), kripto ödeme politikaları müşterilerinden yüksek talep gördü. Bu perakendecilerin yaklaşık yüzde 83’ü bu ilginin ancak yıl ilerledikçe artacağını düşünüyor.

Bu tür politikaların faydalarına gelince, tüccarların yaklaşık yüzde 50’si müşteri deneyimlerini iyileştireceğini söylüyor. Yaklaşık aynı sayı, müşteri tabanını çoğaltmasını bekliyor. Yüzde 40’ı, markalarını “son teknoloji” olarak tasvir etmesini umuyor.

Müşteri sayılarındaki büyüme, halihazırda işlevsel kripto ödeme seçeneklerine sahip olan tüccarların yüzde 93’ü tarafından bir sonuç olarak rapor edildi. CNF, Gucci ve Uber’in kripto para birimi alımı açısından lider şirketler arasında olduğunu bildirdi.

Evlat edinmenin dezavantajları

Ancak o zaman bile, ankete göre, işletmeler arasında kripto alımının önünde bazı zorluklar var. Tüccarlar, bunların en büyüğünün (yüzde 45) sistem karmaşıklığı, yani kripto para birimlerinin entegrasyonu olduğunu söylüyor. Birden fazla dijital para biriminin söz konusu olduğu durumlarda sorun daha da zorlaşıyor.

Diğer engeller ise sırasıyla yüzde 43, 37, 36 ve yüzde 30’luk güvenlik açıkları, düzenleyici evrim, oynaklık ve bütçe eksikliğiydi.

Bu sorunlardan kaçınmak için Deloitte, düzenleyiciler arasında “sürekli eğitimin” gerekli olacağını söylüyor. Bu, çeşitli ürün ve hizmetler arasında geniş çapta benimsenmeyi teşvik edecektir.

Geçen yıl Yahoo Finance ile yaptığı röportajda Temsilci Jim Himes, “Meslektaşlarımın çoğu kripto para birimleri hakkında derin bir anlayışa sahip değil” dedi. Aynı yıl, Wyoming Senatörü Cynthia Lummis de benzer endişelerini dile getirdi. Bununla birlikte, endüstrinin etkili ve adil bir şekilde düzenlenmesi için milletvekillerini kripto konusunda eğitmek için belirli çabaların yapıldığını söyledi.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir