İngiltere Merkez Bankası, Ülkenin İlk Kripto Taslağını ve DeFi Düzenlemelerini Yayınladı!


coinprojesi.com lasikfnadm
i̇ngiltere merkez bankası, ülkenin i̇lk kripto taslağını ve defi düzenlemelerini yayınladı! 2
  • İngiltere Merkez Bankası, sektörün ana akım haline gelmesinin sadece bir zaman meselesi olduğunu iddia ederek kripto varlıkları ve DeFi sektörü için taslak öneriler yayınladı.
  • Banka, sektöre denklik getirmek istiyor, bu da geleneksel bir varlığa benzer hizmetler sunan kripto firmalarının benzer düzenlemelere tabi olacağı anlamına geliyor.

İngiltere yakında kripto para birimi endüstrisini ilk kez düzenleyebilir. Ülkenin merkez bankası, hızla büyüyen endüstri için ilk taslak düzenlemeleri yayınlayarak, sektörü kendi amaçlarına getirmek isteyen diğer büyük küresel güçlere katıldı.

İngiltere Merkez Bankası, taslak düzenlemeleri 24 Mart’ta yayınladı. “Odak Noktasında Finansal İstikrar: Kripto varlıklar ve merkezi olmayan finans” başlıklı rapor, endüstrinin nasıl şekillendiğine ve bundan sonra ne olacağına baktı.

Banka, endüstrinin hızlı büyümesini kabul ederek, “Artık bu teknoloji tarafından kolaylaştırılan birçok hizmet, borç verme, takas, yatırım yönetimi ve sigorta dahil olmak üzere geleneksel finans sektöründe mevcut olanları yansıtıyor.”

BoE ayrıca, temel blok zinciri teknolojisinin daha düşük işlem maliyetleri, daha yüksek ödeme sistemi birlikte çalışabilirliği ve kullanıcılar için daha fazla seçenek içeren bir dizi fayda sağlayabileceğini belirtti. Bununla birlikte, İngiltere bu faydaları ancak “güvenli bir şekilde üstlenildiğinde ve riskleri azaltan ve finansal sistemde daha geniş güven ve bütünlük sağlayan etkili kamu politikası çerçeveleriyle birlikte alındığında” elde edebilir.

Denklik ve düzenleyicilerin koordinasyonu

BoE Mali Politika Komitesi’nin önerdiği ilkelerden biri de denkliktir. Düzenleyici, geleneksel firmalar tarafından sunulan hizmetlere benzer bir hizmet sunan herhangi bir kripto firmasının benzer düzenlemelere tabi olması gerektiğine inanıyor.

Kağıt şunları söylüyor:

Kripto teknolojisinin geleneksel finans sektöründe gerçekleştirilene eşdeğer bir ekonomik işlevi yerine getirdiği durumlarda, FPC bunun mevcut düzenleyici düzenlemeler içinde yer alması gerektiğine ve eşdeğer bir düzenleyici sonuç sağlamak için düzenleyici çevrenin gerektiği gibi uyarlanması gerektiğine karar verir.

Bu, borç verme ve faiz getiren hesaplar sunan BlockFi gibi şirketlerin geleneksel bankalar gibi düzenleneceği anlamına gelir. ABD düzenleyicileri de aynı fikri dile getirdi, ancak kripto meraklıları buna karşı çıktı.

BlockFi ve Londra merkezli Celsius gibi emsalleri, normal bankalardan 100 kat daha fazla faiz sunuyor. Bankalar gibi katı düzenlemelere tabi tutulurken aynı faizi sunabilecekler mi, göreceğiz.

Böyle bir yaklaşımın başarılı olması için, bir dizi düzenleyicinin sektörü denetlemek için birlikte çalışması gerekir. Bunun başka bir yerde bir meydan okuma olduğu kanıtlanmıştır. Örneğin ABD’de SEC, CFTC ve IRS, kriptoların sırasıyla menkul kıymetler mi, emtialar mı yoksa mülkler mi olduğu konusunda bile anlaşamıyor ve hepsi endüstri için atanmış düzenleyiciler olmak istiyor. İngiltere’de Finansal Davranış Otoritesi, kripto şirketleri için ana düzenleyici olmuştur.

Bu, muhtemelen mevcut makro ve mikro ihtiyati, davranış ve piyasa bütünlüğü düzenleyicilerinin rolünün genişletilmesini ve bunlar arasında yakın koordinasyonu gerektirecektir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir