Bitcoin Dünyası Nefesini Tuttu: Mt. Gox’un 9 Milyar Dolarlık Bitcoin Bombası Patlamak Üzere!


Mt. Gox’un 10 yıl sonra alacaklılarına geri ödeme yapmaya başlaması, kripto para dünyasında büyük bir olay olarak görülüyor. Bu durumun piyasayı nasıl etkileyeceği ise uzmanlar arasında farklı görüşlere neden oluyor.

Bir zamanlar Bitcoin işlemlerinin %80’ine ev sahipliği yapan Mt. Gox’un dağıtacağı Bitcoin miktarı, dolaşımdaki toplam Bitcoin’lerin %0,7’sine denk geliyor. Bu durum, bazı analistlere göre yatırımcıların endişelenmesine yol açarken, bazılarına göre ise uzun vadeli yatırımcıların çoğunlukta olması nedeniyle piyasada büyük bir etki yaratmayacağı düşünülüyor.

bitcoin dunyasi nefesini tuttu mt. goxun 9 milyar dolarlik bitcoin bombasi patlamak uzere
bitcoin dünyası nefesini tuttu: mt. gox'un 9 milyar dolarlık bitcoin bombası patlamak üzere! 2

Geçmişte yaşanan benzer büyük dağıtımların Bitcoin fiyatını düşürdüğü gözlemlenirken, OKX borsasının Baş Ticaret Sorumlusu Lennix Lai gibi bazı uzmanlar, alacaklıların çoğunun uzun vadeli yatırımcılar olduğunu ve hemen satış yapmayacaklarını öngörüyor.

Galaxy Digital araştırma müdürü Alex Thorn ise alacaklıların beklenenden daha az satış yapacağını düşünse de, %10’luk bir satışın bile piyasada etki yaratabileceğini belirtiyor.

Bitcoin, bu yılın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesini görse de, son aylarda düşüş yaşadı. Mt. Gox geri ödemelerinin piyasayı nasıl etkileyeceği ise merakla bekleniyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir