Ethereum Merge Etkinleştirildi, İkinci En Büyük Kripto Varlığını Yeni Heyecanlar Bekliyor!


Ethereum’un (ETH) uzun zamandır beklenen ve merakla beklenen birleştirmesi etkinleştirildi.

Devasa güncelleme, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimini bir iş kanıtı konsensüs modelinden hisse kanıtına dönüştürüyor.

Değişiklik, Ethereum sahiplerinin ödüller karşılığında kripto paralarını stake etmelerine izin veriyor ve ağı, işlemleri işlemek ve doğrulamak için çok daha enerji verimli bir modele dönüştürüyor. Ethereum’un genel enerji kullanımının yaklaşık %99,9 oranında düşmesi bekleniyor.

Proof-of-stake’e geçişin de Ethereum’un enflasyon oranı üzerinde dramatik bir etkisi olacak.

Ethereum Vakfı, piyasaya giren yeni ETH sayısının büyük bir düşüşe tanık olacağını söylüyor.

ethereum
ethereum merge etkinleştirildi, i̇kinci en büyük kripto varlığını yeni heyecanlar bekliyor! 2

Birleşmeden önce günde yaklaşık 13.000 ETH çıkarıldı – bu sayı şimdi günde yaklaşık 1.600 ETH’ye düşecek.

Ancak güncellemenin yapmayacağı bir şey, Ethereum ağında iş yapmanın maliyetini daha uygun hale getirmek.

Yolda daha fazla güncelleme uygulanana kadar işlemler ücretlerde önemli bir düşüş görmeyecektir.

Ağın hızının da güncelleme uygulanmadan öncekiyle aynı kalması bekleniyor.

Bir Ethereum Vakfı izleme partisinde, Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin, ağın artık kurucularının vizyonuna ulaşmak için büyük bir adım olduğunu söyledi.

“Bu, Ethereum’un çok olgun bir sistem olma yolundaki büyük yolculuğunun ilk adımı. Ve hala atılacak adımlar var. Hala ölçeklendirmemiz gerekiyor. Hâlâ gizliliği düzeltmemiz gerekiyor. Hala bu şeyi normal kullanıcılar ve tüm bunlar için gerçekten güvenli hale getirmek zorundayız. Ve bence hepimizin çok çalışması ve diğer şeylerin de gerçekleşmesi için üzerimize düşeni yapması gerekiyor.

Bana göre birleştirme, erken aşama Ethereum ile her zaman erken aşama Ethereum olmasını istediğimiz Ethereum arasındaki farkı sembolize ediyor. Öyleyse gidip bu ekosistemin diğer tüm parçalarını oluşturalım ve Ethereum’u olmasını istediğimiz şeye dönüştürelim.”

ETHW Core adlı bir grup, ana Ethereum blok zincirini çatallamaya ve ağın madenci destekli bir çalışma kanıtı sürümünü bundan 24 saat içinde başlatmaya söz verdi. Çatal, ETH’ye sahip olan herkesin eşit sayıda çatallı token alma potansiyeli sunar.

Kripto borsaları, bir çatalı işlemeyi planladıkları çeşitli yolları ayrıntılı olarak açıkladılar, bir çatalın gerçekleştiği anda alım satım için madeni parayı listelemekten, yeni madeni parayı başka bir varlıkmış gibi iyice gözden geçirmeye kadar.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir