Pakistan Finans Sektörü Yetkilileri Kripto Üzerinden %15 Vergi Önerdi!


pakistan
pakistan finans sektörü yetkilileri kripto üzerinden %15 vergi önerdi! 2
  • Pakistan’daki finans sektörü yetkilileri Salı günü kriptoyu vergilendirmenin karlılığına ilişkin bir açıklama yayınladı.
  • Sektör yetkililerine göre, Pakistan kripto para ticaretinden yüzde 15 vergi alırsa yılda en az 90 milyon dolar gelir elde edebilir.
  • Hükümetin öne sürülen teklifle ilgili bir karara varmasının 12-18 ayı bulabileceği düşünülüyor.

Pakistan‘daki finans sektörü yetkilileri, Salı günü ülkedeki kripto vergilerinin karlılığına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Sektör yetkililerine göre, Pakistan kripto para ticaretinden yüzde 15 vergi alırsa yılda en az 90 milyon dolar gelir elde edebilir. Bu rakam, bir önceki yıl Pakistan’da toplam 20 milyar dolar olan toplam kripto işlemlerine dayanmaktadır. Bunun 650 milyon doları kâr elde edildi.

Kripto değişim platformu Rain Financial Inc. Ülke Genel Müdürü Zeeshan Ahmed, basına verdiği son röportajda, “ABD ve Hindistan, kripto ticaretinden elde edilen kâr üzerinden yüzde 30 vergi alarak milyarlarca dolar topluyor. Yüzde 15 vergi ile başlayabiliriz.”

Ahmed’e, Rain Financial Inc.’de Kamu Politikası Direktörü Aatiqa Lateef de katıldı ve şunları söyledi: “Tüm dünyada düzenleyicilerin başlangıçta buna karşı çıkma eğiliminde oldukları gözlemlendi, ancak trend ivme kazandıkça bu fenomeni getirerek partiye katıldılar. düzenleyici rejime tabidir.”

Ahmed, Rain Financial Inc temsilcileri tarafından öne sürülen teklifle ilgili bir karara varmasının hükümetin 12-18 ay alabileceğine inanıyor. Ayrıca, en büyük zorluğun tüm düzenleyiciler için başlangıçtaki kapasite geliştirme olduğuna inanıyor.

Ülke müdürüne göre, “Kripto çok yeni bir fenomen ve Rain gibi şirketlerden gerekli durum tespiti ve teknik rehberlik olmadan, herhangi bir yerdeki herhangi bir düzenleyicinin yeni teknolojileri hızlı bir şekilde anlaması zor”.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir