Gucci, ABD Mağazalarında Bitcoin ve Kripto Ödemelerini Kabul Etmeye Başlayacak!


gucci
gucci, abd mağazalarında bitcoin ve kripto ödemelerini kabul etmeye başlayacak! 2
  • Gucci, DOGE ve SHIB meme coinleri de dahil olmak üzere 12 farklı kripto para biriminde ödeme kabul edecek.
  • Moda markası ayrıca Web3 ve NFT dünyasındaki bazı önemli gelişmeleri de açıkladı.

Moda ve lüks devi Gucci önemli bir duyuru yaptı. 4 Mayıs Salı günü Gucci, bu ayın sonuna kadar ABD’deki bazı mağazalarda kripto ödemelerini kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

Bu, Bitcoin dışında Gucci’nin 12 farklı dijital varlıkta kripto ödemelerini kabul etmesi nedeniyle büyük bir hamle. Buna Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Wrapped Bitcoin ve Litecoin dahildir. Moda devi, Dogecoin ve Shiba Inu gibi memecoinlerde de ödeme kabul edecek. Ayrıca, kullanıcılar ABD Dolarına sabitlenmiş beş sabit parayla ödeme yapabilecekler.

Gucci’den gelen bu cesur hamle, kripto piyasasının büyük bir düzeltmeden geçtiği bir zamanda geliyor. Gucci, kripto ödemelerini kabul etmeye başlamak için Amerika’nın farklı yerlerinde beş ABD mağazası seçti.

Mağaza içi kripto ödemeleri yapmak için kullanıcılara e-posta adreslerine bir bağlantı gönderilir. Bağlantı, cüzdandan ödemeyi gerçekleştirebilecekleri bir QR kodu içerecektir. Ayrıca, kullanıcıların ödeme yapmak için kripto uygulamaları aracılığıyla tarayabilecekleri QR kodları da mağazada mevcut olacak.

Perakendeci, bu kripto ödemelerini olduğu gibi tutma veya fiat’a dönüştürme seçeneğine sahiptir. Geliştirme hakkında konuşan Gucci’nin başkanı ve CEO’su Marco Bizzarri şunları söyledi:

Gucci, müşterilerimize gelişmiş bir deneyim sunabilecekleri her zaman yeni teknolojileri benimsemeye çalışır. Artık kripto para birimlerini ödeme sistemimize entegre edebildiğimize göre, bu seçeneği kendilerine sunmak isteyen müşteriler için doğal bir gelişme.

Gucci, Web 3 ve NFT’lere

Lüks ve moda markaları Metaverse, Web 3 ve NFT’ler dünyasında yeni fırsatları keşfetmeye hevesli. Gucci, fiziksel varlığını sanal dünyayla harmanlayarak Web 3 alanında şimdiden bazı çabalar sarf ediyor.

Aynı zamanda, Gucci, hızla ortaya çıkan, hızla ortaya çıkan, değiştirilemez tokenlerin (NFT’ler) dünyasına da yakından dikkat ediyor. Şirketin halihazırda iki NFT projesi var – SuperGucci ve Gucci Grail – çalışıyor. Şirket, Gucci Vault Discord Sunucusunda, bu NFT’lerin sahiplerinin bir Gucci koleksiyonunun ön siparişini vermek için özel erişim elde edeceklerini paylaştı. Böylece, NFT ve Web 3 dünyası arasında ince bir köprü oluşturmayı amaçlamaktadır.

Marka şu anda Web 3 odaklı bir ekip kuruyor. Ayrıca, Sandbox blok zincirinde dijital gayrimenkul satın aldılar ve geliştirdiler. Adidas ve Al Dente gibi diğer birçok perakende devi, dijital gayrimenkullerini Sandbox’ta inşa ediyor.

Görünüşe göre markalar bundan on yıl sonra Metaverse’de birbirleriyle rekabet edecek. Moda evi, emsalleri arasında ilk adımı şimdiden atmış durumda.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir