Binance, Bilgisayar Korsanlarından 5,8 Milyon Dolar Kurtardı!


binance
binance, bilgisayar korsanlarından 5,8 milyon dolar kurtardı! 2
  • Changpeng Zhao, borsanın Axie Infinity’den 600 milyon dolar çalan Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarından 6 milyon dolara yakın bir parayı geri kazanabildiğini açıkladı.
  • Binance, Axie için 150 milyon dolar toplayan bir finansman turuna öncülük etti ve bu varlık, büyük hack’ten etkilenen bazı oyunculara geri ödeme yapmak için kullanıldı.

Axie Infinity‘den bugüne kadarki en büyük hack’te 600 milyon dolardan fazla para kazandıktan sonra, Kuzey Kore hükümetiyle bağlantılı bilgisayar korsanları şimdi ganimetlerini nakde çeviriyorlar. Kurucu ve CEO Changpeng Zhao, böyle bir durumda Binance aracılığıyla para çekme girişiminde bulundular ve borsa bilgisayar korsanlarından 6 milyon dolara yakın bir miktar kapmayı başardı.

CZ, borsasının nakit çıkış sürecini engellemeyi başardığını ve bilgisayar korsanlarından 5,8 milyon dolar geri kazandığını ortaya çıkarmak için Twitter’a gitti. Bu, çalınan 600 milyon doların çok küçük bir kısmını temsil ederken, bilgisayar korsanlarının paralarını aklamakta zorlanacağını gösteriyor.

CZ yazdı:

DPRK hack grubu, bugün Axie Infinity çalınan fonlarını taşımaya başladı. Bir kısmı Binance’e yapıldı ve 86’dan fazla hesaba yayıldı. 5,8 milyon dolar geri alındı. Bunu geçmişte başka projeler için de defalarca yaptık. #SAFU kal.

Basın zamanında, Binance hesabının kime ait olduğu ve borsanın konuyu sahip(ler)i takip etmek için yetkililerle görüşüp görüşmediği açık değildi.

CNF’nin bildirdiği gibi, bilgisayar korsanları, oyunun jetonları aktarmak için kullandığı bir Ethereum yan zinciri olan Ronin Bridge’den yararlandı. Köprü, çok merkezi olduğu için saldırılara açıktı ve işlemleri doğrulamak için yalnızca birkaç doğrulayıcı gerektiriyordu. Bu, onu daha ucuz ve daha hızlı hale getirirken, saldırılara oldukça açık hale getirdi.

ABD hükümeti, saldırıyı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile bağlantılı bir bilgisayar korsanları kolektifi olan Lazarus Grubundan bilgisayar korsanlarına bağladı.

Fonları çaldıktan sonra, bilgisayar korsanlarının, dijital bir varlığın blok zinciri yolunu gizleyen ve izlenmesini neredeyse imkansız hale getiren bir kripto karıştırıcı olan Tornado Cash aracılığıyla bazılarını neredeyse anında akladıkları bildiriliyor. CNF’nin bildirdiği gibi, Tornado Cash, dünya çapındaki kolluk kuvvetleri için büyük bir endişe kaynağı haline geldi.

Binance, istismar edildiğinden beri Axie Infinity hikayesine oldukça dahil oldu. Oyunun oyunculara geri ödeme yapması için 150 milyon dolar toplayan finansman turunu yönetti. Axie’yi inşa eden Vietnamlı şirket Sky Mavis için daha önceki hiçbir tura katılmadığı için bu oldukça önemliydi.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir