Binance, Rusların Ruble ile Kripto Almasını Askıya Aldı!


binance
binance, rusların ruble ile kripto almasını askıya aldı! 3
  • Bazı Rus banka müşterileri kripto satın alamadıklarını ve itibari para yatıramadıklarını bildirdi.
  • Kullanıcılar, bu tür bir hizmetin şu anda kullanılamadığını bildiren uyarı mesajları aldı.
  • Daha önceki raporlar, Binance’in yaptırımlarla hedeflenen Rus kullanıcılarını engellemek için yayınladığını iddia etti.

Yaptırımlardan etkilenen bazı Rus bankalarının müşterileri, Binance‘e kripto satın alamadıklarını ve hatta itibari para yatıramadıklarını bildirdi.

ABD‘nin Rusya‘ya yönelik yaptırımlarını genişletip, ABD‘nin merkez bankasıyla olan işlemlerini gevşetmesinin ardından, bunu birçok kurum izledi. Son zamanlardaki bir tanesi, hangi banka yetkililerinin küresel finansal hizmetlerinden ayrılmak istediğini görmeyi beklediğini bildiren SWIFT’dir.

Şimdi, dijital varlık satın almaya veya kripto borsası Binance‘e fiat para yatırmaya çalışan bazı Rus kullanıcılar, Rus yerel bankalarının şu anda desteklenmediğini söyleyen uyarı mesajları aldıklarını iddia etti.

coinprojesi.com image
binance, rusların ruble ile kripto almasını askıya aldı! 4

Mesajda, “Lütfen haberdar olun. Şu anda ülkenizde verilen banka kartlarını desteklemiyoruz.” Ancak müşteriler, değişim platformunun “bunu mümkün olan en kısa sürede bir olasılık haline getirmek için çalıştığından” emin.

Ayrıca Binance Rusya‘nın Telegram ve Twitter hesabı gibi resmi kanalları henüz bu konuyla ilgili herhangi bir güncelleme yayınlamadı. Ancak raporlar, Binance Telegram yöneticilerinin şu an itibariyle “Binance’in normal şekilde çalıştığını” iddia ettiğini söylüyor.

Ayrıca Binance Rusya’ya ulaşan bir kaynak, borsanın “bir tür hata olması gerektiğini” açıkladığını bildirdi. Borsa, “kimsenin hiçbir şeyi engellemediğini” ve bu tür değişiklikler meydana gelirse müşterilerini bilgilendireceklerini ekledi.

Bazı raporlar Binance‘in Sberbank tarafından verilen kartları reddettiğini doğruladı. Sberbank, diğer kurumlarla birlikte daha önce batılı güçler tarafından yaptırım uygulanan kuruluşlardan biridir.

Öte yandan Tinkoff’un bazı kullanıcıları, kartlarının bu hizmet kesintisinden etkilenmediğini bildirdi.

Aksine, bir Reuters raporu, Binance’in yaptırımlarla hedeflenen herhangi bir Rus patronunun hesaplarını engellediğini iddia etti.

Bir Binance sözcüsü, “yaptırım listesindekilerin hesaplarını (Binance hesapları varsa) bloke ettiklerini ve tüm yaptırımların tam olarak yerine getirilmesini sağladıklarını” belirtti. Ayrıntılara girmeyi reddettiler, ancak Ukrayna, büyük kripto platformlarının Rus kullanıcılarını engellemeyi talep ettikten sonra bile Binance’in başkalarının hesaplarını dondurmayacağını açıkladılar.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir