Binance, Forbes’a 200 Milyon Dolar Yatırım Yaptı!


coinprojesi.com dfjghdb
binance, forbes'a 200 milyon dolar yatırım yaptı! 2
  • Bu hafta Binance, yakında bir SPAC anlaşmasıyla halka açılacak olan medya devi Forbes’a 200 milyon dolar yatırım yaparak şirketin en büyük iki sahibinden biri oldu.
  • Satın alma, bir kripto varlığı tarafından geleneksel bir medya şirketindeki ilk satın almadır ve kriptonun daha olumlu bir şekilde kapsanmasına yönelik ilk adım olabilir.

Changpeng Zhao’nun imparatorluğu gün geçtikçe büyüyor. Bununla birlikte, son ekleme biraz alışılmışın dışında ve kripto varlıkları etrafındaki geleneksel yatırım çemberinin ötesine geçiyor. Binance CEO’su, birkaç ay içinde halka açık olarak listeleneceği bildirilen bir medya devi olan Forbes’a 200 milyon dolar yatırım yaptı. Bu, radarın altına giren, ancak yalnızca Binance değil, tüm kripto para piyasası üzerinde oldukça etkisi olabilecek bir satın alma.

Zhao veya hayranlarının dediği gibi CZ’nin, Facebook’tan Mark Zuckerberg’in hemen altında, listedeki en zengin 14. kişi olan Bloomberg Milyarderler Endeksi tarafından 77 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu yıl serveti 19 milyar dolar azaldı, ancak kriptoyu bırakın, hala küresel olarak finansta en zengin adam.

Binance daha da büyük bir dev ve bazıları 200 milyar doların üzerinde olduğunu tahmin ediyor. Ve borsa, kripto ticaret dünyasına hükmetmeye devam ederken stratejik satın almalar yapıyor. Coinmarketcap’tan Swipe.io’ya, Trust Wallet’tan DappReview’a kadar şirket, kripto erişimini genişletiyor.

Sonuncusu bir medya evi. Binance, 104 yaşındaki yayıncının özel amaçlı bir satın alma şirketi (SPAC) ile birleşme planını yürütmek ve New York Menkul Kıymetler Borsası’nda halka arz etmek için kullanacağı fonları Forbes’a 200 milyon dolar yatırdı.

Binance, kurumsal yatırımcıların Forbes ile taahhüt ettiği 400 milyon doların yarısını geri ödeyecek. Bu, onu Forbes’un en büyük iki sahibinden biri yapacak ve borsaya dokuz yönetim kurulu koltuğundan ikisini sağlayacak.

Forbes yatırımı Binance ve kripto için ne anlama geliyor?

Binance’in Forbes‘a 200 milyon dolar yatırım yapması için, medya evi, borsanın ileriye dönük stratejisi için önemlidir, bu çok açık. Binance, birkaç şirkete yatırım yapmış olsa da, 400 milyon dolar taahhüt ettiği Coinmarketcap anlaşması dışında genellikle bu kadar çok para taahhüdünde bulunmuyor.

Ancak bunun Binance için ne anlama geldiğine geçmeden önce bile kripto için ne kadar büyük bir hamle olduğunu kabul etmek önemli. Bundan önce medya evleri, Crypto.com ile TIME Magazine ve Galaxy Digital ile Bloomberg gibi kripto varlıklarıyla ortaklık kurdu.

Bununla birlikte, Binance, büyük bir geleneksel medya evine sahip olan ilk kripto varlığı olacak ve Forbes da daha az değil. Yayıncı, basılı, dijital baskılar ve etkinliklerle aylık 150 milyon kişiye ulaşıyor. Bu, kripto için harika bir tanıtım olacak ve endüstrinin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

İçeriden bir kişi Binance için satın almanın stratejik olduğunu söyledi. CNBC’ye konuşan Binance’in stratejisine erişimi olan kaynak şunları söyledi:

Bu, Web 3.0 tabanlı araçların benimsenmesi söz konusu olduğunda gerçekten yüksek potansiyele sahip bir pazara ilk adımdır. Sektörümüz bir ton büyüme kaydetti ve altyapı yatırımı için olgunlaşmış sektörlerde kendinizi konumlandırmamak için aptal olmanız gerektiğini düşünüyoruz.

Yatırım aynı zamanda Binance’in eğlence için yasaları çiğneyen kötü şöhretli bir varlık olarak kazandığı itibarı değiştirmeye yönelik ilk adım olabilir. Birden fazla medya devi, Binance’in Bloomberg’den Fortune’a kadar finansal yasaları nasıl çiğnediğini bildirdi.

En sonuncusu, Binance’deki birden fazla yöneticinin CZ’ye borsanın uyumluluk yükümlülüklerinde başarısız olduğunu nasıl söylediğini ortaya çıkaran Reuters oldu. CZ’nin şikayetleri reddettiği ve hatta daha fazla kullanıcı çekmek için gizli taktikleri kullanmaya teşvik ettiği iddia edildi.

Fikirleri kripto ve ötesinde şekillendirme

Medya dünyasında eski bir atasözü vardır: “Size ne düşüneceğinizi söyleyemeyiz ama ne hakkında düşünmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.”

Bu, Binance’in güveneceği şey olabilir. On yıldan biraz daha eski bir endüstri için kripto, kesinlikle radikal görüş değişimlerine duyarlı bir sektördür. Sadece iki yıl önce, bazı olumlu haberlerden sonra bir altcoin bir gecede yükselebilirdi. Tersi doğruydu ve bazı kötü baskılar bir kripto para birimini saatler içinde aşağı çekebilirdi.

O zamandan beri çok şey değişti. Bununla birlikte, itibar hala kritiktir. Binance’in Coinmarketcap‘i 400 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir fiyata satın aldığı zamanı hatırlıyor musunuz?

O sırada herkes silaha sarılmıştı ve satın almadaki çıkar çatışmasına işaret ediyordu. CMC, en büyük borsaları ve jetonları sıralıyor ve şimdi CZ ve borsası tarafından kontrol edilecek. Bir rakibin o zaman dediği gibi, “Sanki Joe’s Pizza New York’taki en iyi 10 pizza dilimiyle çıkmış gibi.”

Satın alma işleminden bu yana Binance, CMC listesinin en üstünde yer aldı. Bu, sıralamaları likidite ve haftalık web ziyaretleri gibi faktörleri hesaba katacak şekilde değiştirdikten sonraydı, onu en tepeye fırlatan metrikler. Ve sıralama büyük olasılıkla meşru olsa da, yine de düşündürüyor.

Ve şimdi, Forbes Advisors tarafından 2022’nin en iyi borsalarının son sıralamasında, tahmin edin kim 1. sırada? Evet, 4.9 puanla Binance.US.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir