BBC, Kripto Yoluyla 50 İla 8 Milyon Dolar Arasında Dönen 20 Yaşındaki Bir Çocuk Hakkındaki Belgeseli İptal Etti!


kripto
bbc, kripto yoluyla 50 i̇la 8 milyon dolar arasında dönen 20 yaşındaki bir çocuk hakkındaki belgeseli i̇ptal etti! 2
  • BBC, kriptoya yatırım yaparak bir yılda 50 ila 8 milyon dolar kazandığını iddia eden 20 yaşındaki bir genç hakkında bir belgesel çekti.
  • Bu, yerel gazete The Guardian’ın genç adamı birçoğunun dolandırıcılık olduğunu iddia ettiği bir kripto projesine bağlamak da dahil olmak üzere hikayede delikler açmasından sonraydı.

Hanad Hasan, BBC’deki paçavradan zengine kripto hikayesiyle ilgili yaklaşan bir belgeselin yıldızı olacaktı. 20 yaşındaki oyuncunun 50 dolarlık bir yatırımı sadece bir yılda 8 milyon dolarlık bir servete dönüştürdüğü iddia edildi. Hikayesi gerçek olamayacak kadar iyi görünüyordu ve bir gazetenin bulduğu gibi, pekâlâ öyle olabilirdi.

BBC programının adı ‘Kripto Milyoner’ idi ve bu hafta yayınlanacaktı. Zorlu bir çocukluk geçiren ancak kripto ile başarıya ulaşan İngiltere’deki Birmingham’lı bir gencin hikayesini anlattı. Hassan, Somali’de doğmuş ve 14 yaşındayken İngiltere’ye göç etmişti. 2021’in başlarında ailesine yardım etmek için iki işte çalışıyordu.

Daha sonra kriptoyu duydu ve geçen yılın başlarında kriptoya 50 dolar yatırım yaptı. Adını açıklamayı reddettiği bu kripto, sadece üç gün içinde 10 kez yükseldi ve şimdi 500 doları vardı. İki gün sonra, on kat arttı ve yatırımı 5.000 dolar değerindeydi, BBC’ye bir makalesinde medya evinin o zamandan beri kaldırıldığını söyledi (ancak arşivlenmiş versiyonu burada bulabilirsiniz).

Üç ay içinde Hasan’ın yatırımı 1 milyon dolara kadar çıktı ve aldığı her jetonla altını vurdu. O zaman üniversiteyi bırakmaya ve tam zamanlı kripto ticaretine odaklanmaya karar verdi.

Hasan, BBC’ye daha sonra odak noktası hayırseverlik olan kendi kripto para birimini kurduğunu söyledi. Şubat ayının başlarında, bu proje, memleketi Birmingham’daki gıda bankalarına bir sürü nakit bağış da dahil olmak üzere hayırsever amaçlar için 270.000 dolar topladı.

Kripto milyoneri – gerçek olamayacak kadar iyi mi?

Ama paçavradan zenginliğe hikayesi gerçek olamayacak kadar iyi miydi? Hasan, onu kötü bir ışık altında boyayacaklarını bilerek bazı detayları kasten atlamış mıydı?

Bir İngiliz gazetesi olan The Guardian böyle düşünüyor. BBC’nin Hasan hikayesini yayınlayıp belgeseli duyurmasından birkaç gün sonra The Guardian, Hasan hikayesiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Birincisi, gazete, BBC’nin, Hasan’ın jetonlarının her üç günde bir 10 kat arttığı iddia edilen mali getirileri kontrol edip etmediğini sorguladı. Görünüşe göre BBC, Hasan’ın yatırım yaptığı jetonlar bile açıklanmadığı için finansal bilgilerin geçerliliğini kontrol etmemişti.

Ancak en büyük sorun, Hasan’ın başlattığı kripto projesiydi. Orfano olarak bilinen, bir yardım projesi olarak lanse edildi. Ekim ayında aniden kapandı ve parasını yatıran birçok yatırımcı dolandırıldığını iddia etti.

Guardian, “BBC, gösteriyi geri çektiğini hızlı bir şekilde söyledi, ancak editoryal kontroller hakkında başka bir yorumda bulunmadı” dedi.

Orfano, Nisan ayında piyasaya çıktı ve sadece altı ay sürdü. Reddit’te Hasan ve kurucu ortağı, onu çalıştırmaya çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını iddia ederek şunları söyledi:

İşler planladığımız gibi gitmedi ve dikkatlice düşündükten sonra projenin devam etmesini durdurmaya karar verdik. Ekip, jetonu korumak ve büyütmek için her türlü çabayı gösterdi, ancak herhangi bir ilerleme ve Orfano x’i güzel günlere geri getirmenin bir yolunu görmüyoruz.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir