ABD’li Milletvekilleri ve Kripto Yöneticileri Kripto Endüstrisinin Kaderini Dinledi!


coinprojesi.com abd kripto para
abd'li milletvekilleri ve kripto yöneticileri kripto endüstrisinin kaderini dinledi! 2

8 Aralık’ta planlandığı gibi, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, farklı kripto para birimi şirketlerinden birkaç yöneticiyi ağırlayan ilki olan kripto hakkında bir oturum düzenledi.

Duruşmanın adı “Dijital Varlıklar ve Finansın Geleceği: Amerika Birleşik Devletleri’nde Finansal İnovasyonun Zorluklarını ve Faydalarını Anlamak” olarak adlandırıldı. Katılan kripto yöneticileri, Circle CEO’su Jeremy Allaire, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ve Bitfury CEO’su Brian Brooks idi. Diğerleri ise Paxos CEO’su Chad Cascarilla, Stellar Development Foundation CEO’su Denelle Dixon ve Coinbase’in ABD’deki yan kuruluşu Alesia Haas’ın finans direktörü ve CEO’suydu. Bu yöneticiler, şirketlerinin hem haneli varlık borsaları hem de stablecoin ihraççıları olarak karşılaştığı zorlukları sundu. Bunların çoğu, milletvekillerini kripto için düzenleyici netlik sağlamaya çağırdı.

Duruşmadan önce Kongre’ye verilen yazılı bir bildiride Allaire, şirketinin stabilcoin ihraççılarının “ulusal lisanslama ve Federal denetimine” desteğine dikkat çekti ve birçoğunun artık “görmezden gelinemeyecek kadar büyük” olduğunu ekledi. Benzer duyguları yineleyen Cascarilla, ABD finansal sisteminin ortaya çıkan dijital ekonomiyi idare etmek için “yetersiz” olduğunu söyledi. Bunu akılda tutarak, Paxos CEO’su, blockchain teknolojisinin potansiyel bir çözüm olarak geldiğini söyledi.

“Blockchain tabanlı bir finansal mimari, işlemleri aynı gün içinde halledebilir, karşı taraf riskini azaltabilir ve maliyetli merkezi takas odasını ortadan kaldırabilir.” Bunlara ek olarak;

Bu, piyasa katılımcılarının ve düzenleyicilerin uzlaştırma ve marj eksikliklerini gerçek zamanlı olarak izlemesini ve düzeltmesini sağlayacaktır. Ticaret uzlaşma döngüsünü kısaltmanın SEC için yüksek bir öncelik olması gerektiği konusunda hemfikiriz ve bunu mümkün kılmak için agresif bir şekilde çalışıyoruz.

Kripto endüstrisi temsilcileri milletvekilleriyle buluşuyor

Bunun üzerine Brooks, bazı şirketlerin Silikon Vadisi’nden kaçtığını ve diğer kripto dostu yargı bölgelerine taşındığını kaydetti. Bu tür göç, ABD’yi bu firmaların sunmak zorunda olduğu finansal ve teknolojik avantajlardan kurtardı. Kanada’da bir spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başlatan Fidelity örneğini verdi. Bu, SEC’in ABD’de aynı teklifi onaylamayı reddetmesinden sonra oldu:

…şaşırtıcı sayıda yetenekli kurucu, Portekiz, Dubai, Abu Dabi, Singapur ve hiç düzenlemeye tabi olmayan ancak yenilik ve büyümeye karşı daha olumlu bir duruşa sahip olan diğer yargı bölgelerine gitti.

CEO’lar paneline hitap eden Temsilci Patrick McHenry, kripto alanının “zaten düzenlenmiş” olduğunu savundu. Ancak, Kuzey Carolina kongre üyesi mevcut çerçeveyi “ağır” ve “güncel değil” olarak nitelendirdi. Milletvekillerinin cehaletinin kripto sektörünün aşırı düzenlenmesine (“boğucu”) neden olabileceği ve Amerika’yı “rekabetçi bir dezavantajhaline getirebileceği konusunda uyardı.

Anlamaya çalışmak yerine bilinmeyenin korkusuyla düzenleme yapmak için kanun yapıcıların ani tepkilerine ihtiyacımız yok.

Meclis Komitesi, kripto borsaları, stablecoin teklifleri, kripto düzenlemesi ve federal düzenleyici yanıtları tartışmak için daha fazla oturum düzenleyecek. Milletvekilleri ayrıca, “krediler, varlık ticareti, sigorta ve diğer hizmetler gibi geleneksel finansal hizmetlerin sunumunu çoğaltma ve değiştirme” potansiyeli göz önüne alındığında, merkezi olmayan finansı (DeFi) tartışacaklar.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir