Steam Kripto İşlemlerini ve NFT Oyunlarını Platformun’dan Neden Yasakladı?


coinprojesi.com steam 1200x720 1
steam kripto i̇şlemlerini ve nft oyunlarını platformun'dan neden yasakladı? 3

Bugün erken saatlerde, video oyunu geliştiricisi Valve, Steam platformun’dan tüm NFT’leri ve kripto para ile ilgili oyunları yasakladı. Steam, günlük 25 milyon eşzamanlı oyuncunun yanı sıra binlerce oyun kataloğunu içeren dünyanın en büyük video oyun platformlarından biridir.

Steam, Mağazasından Kripto İle İlgili Tüm Ürünleri Kaldırıyor!

Bugün erken saatlerde, yeni güncellenen Steam dağıtımı işe alım yönergeleri, platformun artık “kripto para birimleri veya NFT alışverişi yapan veya izin veren blok zinciri teknolojisine dayalı uygulamaları” desteklemeyeceğini ve yayınlamayacağını belirtti.

Valve’ın Konumunu ve Steam’in Dijital Ekonomilerini Anlamak!

Şüphesiz Valve, bugüne kadarki en sağlam oyun ekonomilerinden bazılarını inşa etmede öncüdür. Counter Strike: Oyun yapımcısı’nın tartışmasız en başarılı franchise’ı olan Global Offensive, oyuncuların sanal öğeleri gerçek parayla satın alabileceği, satabileceği ve takas edebileceği gelişen bir dijital ekonomiye sahiptir. 

Dolaşımdaki 700 milyondan fazla ürün ve ikincil pazarlarda 14 milyar doları aşan piyasa değeri ile oyuncular bu sanal görünümlere hayran olmaya devam etti. TalkEsport’a göre, bugüne kadar satılan en pahalı ürün 150.000 dolardı. Özünde, bu sanal öğeler, takas edilemeyen belirteçlere çok benzer. Bir öğe satın aldıktan sonra, söz konusu öğe, NFT’lerin aksine merkezi bir şekilde de olsa sizindir.

coinprojesi.com screen shot 2021 10 15 at 11.50.39 pm
steam kripto i̇şlemlerini ve nft oyunlarını platformun'dan neden yasakladı? 4

Peki ne veriyor? NFT’ler ve blok zinciri teknolojisi, Valve’in halihazırda var olan dijital ekonomileri için yeni çözümlerdir – öyleyse oyun geliştiricisi neden aktif olarak onu yasaklamaya çalışsın? Cevap oldukça basit. Valve’ın sahibi olduğu ve işlettiği merkezi bir platform olan Steam marketplace, kullanıcılarına dijital kozmetiklerini ve ürünlerini para karşılığında alıp satmalarına olanak tanır. 

Bununla birlikte, buradaki sorun, paranın aktarılamamasıdır ve daha çok, kullanıcıların resmi mağazadan diğer pazar ürünleri veya oyunları satın alabilecekleri mağaza kredisine benzer. Bu, teknik olarak konuşursak, bu kalemlerin arkasında “gerçek” bir parasal değer olmadığı anlamına gelir.

NFT’ler ve kriptoyla ilgili oyunlar, gelişen dijital ekonomileri ve pazarı menkul kıymetler etiketine girebileceğinden Valve için yasal bir risk oluşturuyor. CSGO’nun 2016’daki kumar patlaması’nın zirvesinde, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler Valve’i yoğun bir şekilde inceledi ve dijital ekonomileri’nin büyümesini engellemekle tehdit etti. Bu riskler söz konusu olduğunda, Steam’in neden platformun’da NFT ve blok zinciri odaklı video oyunlarını artık desteklemediği oldukça açık. 

Valve’in resmi bir açıklama yapıp yapmayacağı henüz belli değil. Bununla birlikte, oyun geliştiricisi’nin, takas edilemeyen jetonlar ve oyna-kazan oyunları hakkında daha fazla düzenleyici netlik olana kadar tutumunu değiştirmesi pek olası değildir. 

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir