Sosyal Medya Platformları 2021’de Kripto Dolandırıcılığı için En Büyük Oyun Alanlarıydı!


coinprojesi.com 29072020093108 8009303 9 31
sosyal medya platformları 2021'de kripto dolandırıcılığı için en büyük oyun alanlarıydı! 2
  • FTC tarafından yakın tarihli bir rapor, çoğu dolandırıcının sosyal medya platformlarında kripto dolandırıcılığı yaptığını ortaya koyuyor.
  • Ek olarak, kurban ne kadar yaşlıysa, bu tür planlara karşı kaybetme olasılığı o kadar fazlaydı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 2021’deki kripto ile ilgili tüm dolandırıcılıkların yaklaşık yarısının sosyal sitelere kadar izlenebileceğini açıkladı.

Cuma günü yayınlanan yayın, kripto dolandırıcılarının 2021’de 1 milyar doların üzerinde kripto para birimini ortadan kaldırdığını vurguluyor. Rakam, sırasıyla 2020 ve 2018’deki dolandırıcılık raporlarına göre 5 kat ve yaklaşık 60 kat artıştı.

Daha da kötüsü, bu yılın istatistikleri kripto dolandırıcılarının azalmaktan çok uzak olduğunu gösteriyor. Dolandırıcılar, 2022’nin ilk çeyreğinin sonunda 329 milyon dolar nakde çevirmişti. FTC‘ye göre bu, 2021 boyunca (680 milyon dolar) kazandıklarının neredeyse yarısı.

Kripto dolandırıcılığı açısından önde gelen sosyal platformlar sırasıyla yüzde 32, 26, 9 ve 7 ile Instagram, Facebook, Whatsapp ve Telegram oldu. Bu, ajansın kripto ve sosyal medyanın “dolandırıcılık için yanıcı bir kombinasyon” olduğu sonucuna varmasına neden oldu.

Dolandırıcılık ve spam botlarıyla dolu olmasına rağmen Twitter’ın yukarıdaki listede bulunmadığını unutmayın. Elon Musk’ın mikroblog platformunu devralması sırasında bu maddelerin ortadan kaldırılması gündeminin zirvesindeydi.

Yatırımla ilgili kripto dolandırıcılığı

FTC‘nin raporundan elde edilen ek bilgiler, yatırımla ilgili dolandırıcılığın 575 milyon dolar ile en yaygın olanı olduğunu gösteriyor. Bu tür dolandırıcılıklarda, bir “yatırım yöneticisi”, farkında olmayan kişilerden kriptoya “yatırım yapmalarını” ister ve cazip finansal getiriler vaat eder. Ancak “yatırım”, failin hesabına para gönderiyor ve ardından ortadan kayboluyor.

Bazı dolandırıcılar için davalarını daha inandırıcı kılmak, bir ünlünün kimliğine bürünmeyi içerir. Benzer tuzaklar, sahte sanatlara, değerli taşlara ve nadir madeni paralara yapılan sahte yatırımları içerir. Diğerleri, insanlardan kripto kullanarak yatırım veya tavsiye seminerlerinde slotları “güvenli” hale getirmelerini ister.

Kripto yatırım dolandırıcılıklarının yanında, 185 milyon dolarlık romantik dolandırıcılıklar vardı. CNF, burada ve burada bu tür dolandırıcılık oyunlarına ilişkin çeşitli raporları ele aldı.

Listede üçüncü sırada yer alan iş dünyası ve hükümet sahtekarları, toplam 133 milyon doları tüketti. Burada failler, bir finansal aciliyeti iletmeye çalışan işletmeleri, devlet kurumlarını veya bankacıları taklit eder. FTC, sahte sınır devriye ajanlarının insanlara hesaplarının bir uyuşturucu kaçakçılığı soruşturmasının parçası olarak dondurulduğunu söylediğine dair raporlar aldı. Fonlarını “korumak” için, kullanıcılara bunları kripto para birimine dönüştürmeleri ve bir ATM’ye göndermeleri tavsiye edildi (bunun dolandırıcının cüzdan adresi olduğu ortaya çıktı).

Yaşlı gruplar kripto dolandırıcılığına daha yatkın

FTC ayrıca, 70’li yaşlarındaki kişilerin 18-19 yaşındakilere (1.000 $) kıyasla kripto dolandırıcılığına daha fazla (11,708 $’a kadar) kaybettiğini belirtiyor. En fazla dolandırıcılık vakasını yüzde 35 ile 30’lu yaşlarındakiler bildirdi.

Bir öneri olarak FTC, insanların kripto para birimlerinde ödeme talep eden işletmelerden uzak durmasını istiyor. Makul olmayan derecede büyük getiriler vaat eden yatırım planlarından da aynı şekilde uzak durmalıdırlar. Son olarak, insanlar çevrimiçi flört ve yatırım tavsiyelerini karıştırmaktan kaçınmalıdır.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir