NFT Sahipleri Dikkat! Moonbird NFT Sahibi, Kötü Amaçlı Bağlantıya Tıkladıktan Sonra 1,5 Milyon Dolar Kaybetti!


moonbird
nft sahipleri dikkat! moonbird nft sahibi, kötü amaçlı bağlantıya tıkladıktan sonra 1,5 milyon dolar kaybetti! 2
  • Bir Proof Collective üyesi, kötü niyetli bağlantısını takip ettikten sonra 29 Moonbird NFT’sini bir dolandırıcıya kaptırdı.
  • Dijital varlık kullanıcıları bir kez daha şüpheli üçüncü taraf bağlantılarına tıklamamaları konusunda uyarılır.

Mavi çipli bir NFT sahibi, 1,5 milyon dolar değerindeki 29 Moonbird NFT’sini bir dolandırıcıya kaptırdı. Raporlar, sahibinin üst düzey NFT kulübü Proof Collective üyelerinden biri olduğunu gösteriyor.

Unutulmamalıdır ki, Proof Collective’in NFT sahipleri tarihteki en değerli NFT’lerden bazılarına sahiptir. Bunlara 817 Bored Apes ve 148 CryptoPunk dahildir. Üyeleri arasında sosyal haber sitesi Digg.com’un kurucu ortağı Kevin Rose ve ünlü milyoner ve NFT sanatçısı Mike Winkelmann (Beeple) yer alıyor. Bununla birlikte, prestijli cephesi etrafında dönen ve bazıları NFT’lerinin değerini sorgulayan bazı tartışmalar oldu.

Dolandırıcı, 1,5 milyon dolar değerinde 29 Moonbird NFT’sini ele geçirdi

Bu bir yana, söz konusu NFT sahibi, NFT meraklısı Cirrus’a göre kötü niyetli bir bağlantıya tıkladı. Haberin ardından, diğer NFT meraklıları, dolandırıcılarla benzer deneyimlerini paylaşmak için Twitter’a gitti. Just1n.eth, NFT’sini satmaya çalıştığını söyledi, ancak ilgilenen alıcı resmi olmayan bir “p2peer” platformu kullanmalarını önerdi. Sulphaxyz, aynı şeyin kendisine de olduğunu söyledi ve dolandırıcıyı DVincent olarak tanımladı.

Bu yazı itibariyle, kaç tane NFT toplayıcısının dolandırıcıya kurban gittiği bilinmiyor. Twitter kullanıcısı Dollar, şu anda failin kimliğinin ilgili bir kripto borsası tarafından yarı yarıya açığa çıktığını bildirdi. Ek olarak, Proof Collective üyeleri, suçluyu yakalamaya yardımcı olmak için FBI’a konuyla ilgili tam bir rapor verdi.

Cirrus, NFT topluluğunun geri kalanını dikkatli olmaya ve şüpheli bağlantılardan uzak durmaya çağırdı. Yanlış bağlantıları yanlışlıkla takip etmekten kaçınmak için, kişinin güvenilir platformlarına yer işareti koymasını tavsiye etti.

Sahte web siteleri kullanıcıları yanıltıyor

Ancak açık olan şu ki, NFT sektöründe dolandırıcılık ve dolandırıcılık yaygın olmaya devam ediyor. Dahası, hırsızlık için görünüşte gerçek üçüncü taraf platformlarının kullanımına işaret ediyor. CNF’nin bildirdiği gibi, bu platformlardan bazıları, kullanıcıları gerçek sitelerden uzaklaştırmak için küçük yazım hataları yapıyor. Örneğin, kripto cüzdanı Phantom, Google’da Phanton olarak yazılmış bir reklam olarak görünebilir.

Siber güvenlik firması Malwarebytes, bu ay aynı sorunu vurgulayan bir rapor yayınladı. Yayına göre, NFT sahtekarlığından yararlanmak isteyen failler arasında NFT kimlik avı yaygındır. Ek olarak, rapora göre en yaygın dolandırıcılık yöntemi, gerçek gibi görünen sahte web siteleriydi.

Dolandırıcılık aynı zamanda etkili kişilerin hesaplarını ele geçirmenin ve ardından dolandırıcılık planlarının yürütülmesinin önüne geçmiştir. Yakın tarihli bir dava, Twitter hesabı saldırıya uğrayan ve failin bir kimlik avı dolandırıcılığı yürüttüğü Beeple’ı içeriyordu. Eylem keşfedildiğinde, dolandırıcı kripto para birimini ve 438.000 dolar değerinde NFT‘leri netleştirdi.

Bu tür kötü niyetli eylemlerden haberdar olmak için, yakın zamanda başlatılan dolandırıcılık raporlama platformu Chainabuse’a başvurmayı tercih edebilirsiniz. Binance ve Solana gibi kriptonun büyük isimleri tarafından desteklenen platform, kullanıcıların dolandırıcılıkları zamanında işaretlemelerini sağlıyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir