ABD Hazine Bakanlığı, Bitcoin Fidye Yazılımı Ödemeleri’nin 5,2 Milyar Dolar Tutarında Olduğunu Söylüyor!


coinprojesi.com btc 5019624 1280 1200x600 1
abd hazine bakanlığı, bitcoin fidye yazılımı ödemeleri'nin 5,2 milyar dolar tutarında olduğunu söylüyor! 2
  • ABD Hazine Bakanlığı Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) 5,2 milyar dolarlık işlemlerin Bitcoin fidye yazılımı ödemeleriyle bağlantılı olduğunu söylüyor.
  • Fidye yazılımıyla ilgili SAR’lar devam ederse 2021, son on yılın toplamından daha fazla kriptoyla ilgili fidye saldırısı görebilir.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN), Bitcoin (BTC) fidye yazılımı ödemelerine 5,2 milyar dolarlık şaşırtıcı bir bağlantı kuruyor. Bu, 1 Ocak 2011 ile 30 Haziran 2021 arasında dosyalanan verilerden çıkarılmıştır. Özellikle ağ, bu BTC işlem hacmini en yaygın 10 fidye yazılımı saldırısına bağlamaktadır. Ek olarak, analiz 2.184 Şüpheli Faaliyet Raporu (SAR) ve 177 dönüştürülebilir sanal para birimi (CVC) gösterdi.

FinCEN analizine göre, fidye yazılımıyla ilgili SAR’lar on yılda artıyor. İlki 2016’da patladı ve ardından 2020 ve 2021’de en yüksek rakamları kaydetti. Raporda şunlar yazıyor;

FinCEN, 2020’nin tamamı için toplam 416 milyon $’a kıyasla yüzde 42’lik bir artışla fidye yazılımıyla ilgili SAR’larda 590 milyon dolar belirledi.

Ek olarak, aylık şüpheli fidye yazılımı işlemlerinin ortalaması 66,4 milyon dolardı ve medyan 45 milyon dolardı.

Fidye yazılımı saldırıları ve kriptoyla ilgili ödemeler!

Büro, eğilimin devam etmesi durumunda 2021 SAR’larının önceki on yılda kaydedilenleri bir araya getirmesinin öngörüldüğü konusunda uyardı. Böyle bir senaryo, “bildirilen yıldan yıla fidye yazılımı faaliyetlerinde önemli artışların devam eden bir eğilimini temsil eder.”

Bitcoin bu saldırılar için en yaygın ödeme şekli!

Özellikle, Bitcoin bu saldırılar için en yaygın ödeme şekliydi. Ancak, Monero gibi mahremiyet merkezli madeni paralar, kara para aklama faaliyetleriyle ilişkilendirildi. Örneğin Monero, gizli adresler ve bir işlem bölme mekanizması dahil olmak üzere kullanıcı gizliliğini teşvik etmek için çeşitli teknolojiler kullanır.

ABD dahil birçok hükümet, kripto para birimleriyle olan bağlantıları nedeniyle fidye yazılımı saldırılarına karşı ihtiyatlı hale geldi. Bu yıl Mayıs ayında gerçekleşen Koloni Boru Hattı saldırısı, bu tür saldırıların en dikkat çekenlerinden biriydi. Failler, daha sonra Federallerin çoğunu geri aldığını iddia ettiği 75 Bitcoin (o zamanlar yaklaşık 5 milyon dolar) talep etti.

Diğer 200 ABD firması arasında ABD’nin en büyük et tedarikçisi JBS gibi sektörler de benzer suçların kurbanı oldu. Blockchain analiz firması Chainalysis’in bir raporu, Doğu Avrupa’nın da aynı sorundan giderek daha fazla rahatsız olduğunu vurguluyor. Bölge, Darknet pazarlarına diğer tüm bölgelerden daha fazla kripto para gönderiyor.

Kriptoyla ilgili suçları engellemek!

Bu olaylar, Biden yönetiminin bu yılın başlarında belirttiği gibi, diğer büyük kurumların olası hassasiyetine işaret ediyor. Bunlara finansal kurumlar, devlet kayıtları ve sağlık sistemleri dahildir. Bu nedenle yönetim, bu tür şirketlere dahil olan herhangi bir şirket grubuna karşı katı yaptırımların yanı sıra yaptırımlar vaat etti. Geçen ay ABD Hazine Bakanlığı, kara para aklama iddiası nedeniyle Rus kripto para borsası Suex’i hedef alan ilk yaptırımları açıklamıştı.

Ayrıca, Binance gibi kripto borsaları, kara para aklamayla mücadele (AML) uygulamalarında deneyimli yeni işe alımlar yaptı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), milletvekillerinin yanı sıra Bitcoin ve kriptoyla ilgili diğer suç faaliyetlerine karşı çaba sarf ettiğini de söylüyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir