Bitcoin’in Potansiyeli: Tarihsel Verilere Dayalı Heyecan Verici Tahminler


Bitcoin, 60 bin dolar seviyesini aşma girişiminde bir kez daha başarısız oldu ve son 24 saatte %2,3 değer kaybederek 56.680 dolara geriledi. Ancak, geçmiş verilere dayalı analizler, Bitcoin’in geleceğinin parlak olabileceğine işaret ediyor.

bitcoinin tarihsel verilere dayali heyecan verici tahminler
bitcoin'in potansiyeli: tarihsel verilere dayalı heyecan verici tahminler 2

Bitcoin’in Yükseliş Potansiyeli: 300 Bin Dolar Hedefi

Kripto para analisti Arsen (@satoshibaggins), Bitcoin’in önceki boğa döngülerindeki performansını inceleyerek dikkat çekici bir örüntü ortaya çıkardı. Her dört yılda bir fiyat rekoru kıran Bitcoin, 2012’deki boğa piyasasında %9.000’lik bir artışla 12 dolardan 1.000 dolara yükseldi. Bu oran 2016’da %3.000’e, 2020’de ise %1.200’e geriledi.

Arsen, bu düşüş trendine dayanarak mevcut boğa piyasasında Bitcoin’in %450 oranında bir artışla 330 bin dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Ancak, bu potansiyel yükselişi engelleyen bazı faktörler de mevcut. Almanya’nın düzenli Bitcoin satışları ve Mt. Gox’un alacaklılarına 142 bin Bitcoin iadesi gibi gelişmeler, Bitcoin fiyatını baskı altında tutuyor.

Ayrıca, makroekonomik koşullar da Bitcoin ve diğer riskli varlıklar için henüz elverişli değil. Ancak, ABD’de açıklanan olumlu enflasyon verileri, Fed’in faiz indirimine gitme ihtimalini artırarak Bitcoin’e olumlu bir etki yapabilir. Bugün açıklanacak olan ÜFE verileri de enflasyonun seyrine dair önemli ipuçları sunabilir.

Bitcoin’in gelecekteki performansı, bu faktörlerin etkileşimine bağlı olarak şekillenecektir. Yatırımcılar, piyasayı yakından takip ederek gelişmelere göre stratejilerini belirlemelidir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir