Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Davalar ve XRP’nin Geleceği Hakkında Konuştu!


Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, kendisine ve şirkete açılan davalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Garlinghouse, son zamanlarda California’da açılan ve kendisini yatırımcıları yanlış yönlendirmekle suçlayan davaya değinirken, asıl ilgisini reddedilen toplu davaya yöneltti.

Reddedilen Davada Zafer: XRP Menkul Kıymet Değil!

Bir grup yatırımcı, Ripple’ın XRP’yi kayıt dışı menkul kıymet olarak satarak kendilerini zarara uğrattığı gerekçesiyle Garlinghouse’a dava açmıştı. Fakat mahkeme bu davayı kabul etmedi. Garlinghouse, bu reddetmeyi hem şirket hem de XRP için bir zafer olarak değerlendirdi ve XRP’nin menkul kıymet olmadığının bir kez daha teyit edildiğini savundu.

ripple ceosu brad garlinghouse xrpnin gelecegi hakkinda konustu
ripple ceo'su brad garlinghouse, davalar ve xrp'nin geleceği hakkında konuştu! 2

Bu gelişme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından XRP’ye karşı açılan davayla da bağlantılı. SEC, XRP’nin menkul kıymet olduğunu iddia ederek Ripple’a dava açmıştı. Davanın devam eden aşamasında ise karmaşık bir durum ortaya çıktı. Hakim Analisa Torres, kurumsal yatırımcılara satılan XRP’lerin menkul kıymet olarak değerlendirilebileceğine hükmetti. Fakat bireysel yatırımcılara satılan XRP’ler için bu durum geçerli değil.

Garlinghouse Bu Karara Dayanıyor

Garlinghouse, açıklamalarında bu karara atıfta bulunarak, Ripple’ın XRP’yi bireysel yatırımcılara menkul kıymet olarak satmadığını ve bu nedenle SEC davasında haklı olduklarını savundu.

XRP Fiyatı Nasıl Etkilendi?

Tüm bu davalar ve gelişmeler XRP fiyatını da etkiledi. Son 24 saatte %0,81 oranında değer kaybeden XRP, 0,4757 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Sonuç Olarak:

  • Brad Garlinghouse, yatırımcıları yanlış yönlendirmekle suçlayan yeni davaya odaklanmak yerine, reddedilen toplu davaya ve XRP’nin menkul kıymet olmadığına vurgu yapıyor.
  • SEC davasında ise karmaşık bir durum söz konusu. Kurumsal ve bireysel yatırımcılar için farklı değerlendirmeler yapılıyor.
  • Bu davalar ve gelişmeler XRP fiyatını da etkilemeye devam ediyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir