Ripple’a Yeni Dava Şoku: CEO Brad Garlinghouse Yanlış Yönlendirmeyle Suçlanıyor!


Blockchain şirketi Ripple, son zamanlarda bir türlü hukuki sorunlardan kurtulamıyor. ABD’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile açtığı dava sürerken, şimdi de bir federal mahkeme tarafından yeni bir davayla karşı karşıya. Bu davada, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un yatırımcıları yanlış yönlendirdiği ve menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği iddiaları yer alıyor.

İddialar Neler?

Davaya göre, Garlinghouse 2017 yılında verdiği bir röportajda XRP için uzun vadeli yatırım planlarından bahsetmiş ve bu röportaj Ripple’ın sosyal medya hesaplarında da paylaşılmıştı. İddialara göre Garlinghouse, bu röportajın ardından milyonlarca XRP satarak yatırımcıları yanıltmış oldu. Mahkeme, Garlinghouse’un açıklamalarının yatırımcıları gerçekten de etkileyip etkilemediğini ve bu durumun menkul kıymet yasalarına aykırı olup olmadığını inceleyecek.

ripplea yeni dava soku brad garlinghouse yanlis yonlendirmeyle suclaniyor
ripple'a yeni dava şoku: ceo brad garlinghouse yanlış yönlendirmeyle suçlanıyor! 2

Ripple’ın SEC Davası Devam Ediyor

Ripple’ın halihazırda SEC ile açtığı ve kripto para piyasası için oldukça önemli sonuçlar doğurabilecek bir davası da devam ediyor. SEC, XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu ve Ripple’ın bu varlığı kayıt dışı bir şekilde satarak menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini savunuyor. Bu davada SEC, Ripple’dan 2 milyar dolarlık ceza talep etmişti. Son gelen bilgilere göre ise bu ceza talebi 102 milyon dolara düşürüldü.

Davaların Sonucu Ripple’ı Nasıl Etkileyecek?

Açılan bu davaların Ripple’ın geleceği için ne gibi sonuçlar doğuracağı henüz bilinmiyor. Şirket, her iki davada da menkul kıymet yasalarını ihlal etmediğini savunuyor. Ancak davaların aleyhine sonuçlanması durumunda, Ripple’ın ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalması ve XRP’nin piyasadaki konumunun zayıflaması muhtemel. Bu davaların kripto para piyasası için de önemli bir emsal teşkil edebileceğini ve diğer kripto para projelerini de etkileyebileceğini belirtmekte fayda var.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir