Binance’ten Delist Duyurusu! İşte O Kripto Paralar!


Binance, platformundan kaldıracağını duyurduğu kripto paralar arasında yer alan XEM, son 24 saatte %30’un üzerinde değer kaybederek yatırımcıları endişelendiriyor.

Özet:

  • Binance, platformunda yer alan bazı kripto paraları delist etme kararı aldı. Bu karar, ilgili kripto paraların fiyatlarında sert düşüşlere neden oldu.
  • Binance, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve güncel piyasa trendlerine ayak uydurmak için düzenli olarak listeleme ve delist işlemleri gerçekleştirmektedir.
binanceten delist duyurusu
binance'ten delist duyurusu! i̇şte o kripto paralar! 2

Binance’den Delist Edilecek Kripto Paralar:

  • OmiseGO (OMG)
  • Waves (WAVES)
  • Wrapped NXM (WNXM)
  • NEM (XEM)

Binance kullanıcıları, 17 Eylül tarihine kadar söz konusu kripto paraları başka cüzdanlara aktarabilecekler. 18 Eylül’de ise delist edilen coin’ler, kullanıcılar adına stabilcoin’e dönüştürülecek. Binance Auto-Invest, token’larla işlem hizmetlerini 7 Haziran’dan sonra, Binance Loans ve VIP Loan ise 11 Haziran’dan sonra durduracak.

Binance, delist işleminin gerekçesine dair net bir açıklama yapmadı. Ancak, her kripto paranın yüksek standartları ve sektör gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını belirlemek için periyodik incelemeler yürüttüklerini belirtti.

Bu incelemelerde göz önünde bulundurulan faktörler arasında şunlar yer alıyor:

  • Ekibin vaatleri
  • Geliştirme faaliyetleri ve kalitesi
  • İşlem hacmi ve likidite

OMG ve WAVES gibi delist edilen kripto paralar, duyurunun ardından sert değer kayıpları yaşadı. En çok etkilenen XEM ise yaklaşık %30 düşüşle zirveye çıktı.

Bir kripto paranın bir borsadan delist edilmesi, o varlığın fiyat performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Delist işlemi, varlığın güvenilirliği ve gelecekteki potansiyeli hakkında olumsuz algı yaratabilir ve projenin itibarına zarar verebilir.

Binance, bu yılın Şubat ayında da XMR başta olmak üzere 4 gizlilik odaklı altcoin’i platformundan kaldırmıştı. Bu altcoin’lerin fiyatları da Binance’in delist duyurusunun ardından önemli ölçüde düşmüştü.

Binance’den Diğer Güncellemeler:

Binance, platformunda son birkaç gün içinde çeşitli değişiklikler yaptı ve yeni işlem çiftleri ekledi. Geçtiğimiz hafta spot piyasada BTC/MXN, XRP/MXN, ENS/USDC ve LDO/USDC çiftleri eklenen platformda, bu çiftlerden ikisi Meksika pesosuna (MXN) odaklanıyor. Binance ayrıca bu yılın başlarında USDT/MXN paritesini de başlatmıştı.

Bunlara ek olarak, Binance; CAKE/TUSD, DYDX/BNB ve LAZIO/BTC gibi bazı işlem çiftlerini de platformundan kaldırdı.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir