Mike Novogratz’ın Tahminine Göre Bitcoin’i 70.000 Dolar Seviyesine Çıkaracak Olan Gelişme


Mike Novogratz’ın görüşlerine göre, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması ve kurumsal yatırımcıların artan ilgisi Bitcoin’in yükselişini tetikleyecek.

Galaxy Digital Holdings Ltd’nin CEO’su Michael Novogratz, SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularını onaylayacağına dair beklentilerin yükselmesiyle, Bitcoin’in bir yıl içinde 69.000 dolarlık rekor seviyesine geri döneceğini öngörüyor.

Son zamanlarda spot Bitcoin ETF’lerine yönelik talebin artması, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisini canlandırıyor.

bitcoin 1
mike novogratz'ın tahminine göre bitcoin'i 70.000 dolar seviyesine çıkaracak olan gelişme 2

Bitcoin ETF’lerine Milyarlarca Dolarlık Akış Bekleniyor

Bitcoin (BTC), 2021’in Kasım ayında 69.000 dolarlık zirveye ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü. Ancak 2022’de meydana gelen olumsuz gelişmeler, BTC fiyatında %64’lük bir düşüşe neden oldu.

2023 itibarıyla Bitcoin (BTC) fiyatı yeniden yükselişe geçti ve yılın ilk 11 ayında iki katından fazla artarak 38.000 dolar seviyesine ulaştı. Bloomberg Intelligence analistleri, SEC’in spot Bitcoin ETF’lerini en geç 10 Ocak 2024’e kadar onaylayacağını tahmin ediyor.

Mike Novogratz, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından bir yıl içinde ETF’lere milyarlarca doların akacağına inanıyor. Ayrıca, yaklaşan ABD Başkanlık seçimlerinin kripto paralara olan ilgiyi daha da artırabileceğini düşünüyor.

Novogratz daha önce, SEC’in 2023 yılının sonuna kadar spot Bitcoin ETF’lerine onay vereceğini öngörmüştü.

Bitcoin ETF’lerine İlgi Artışı

BlackRock ve Fidelity gibi büyük şirketlerin spot Bitcoin ETF başvurularıyla Bitcoin (BTC) fiyatı artışa geçti. Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) listelenen ProShares’in Bitcoin Strategy ETF’ine (BITO) olan ilgi arttı. BITO’nun yönetimindeki varlıklar, 1,47 milyar dolarla rekor bir seviyeye ulaştı.

ProShares Küresel Yatırım Stratejisti Simeon Hyman, BITO’ya olan talebin artmasını, yatırımcılara BTC’ye yatırım yapmaları için bilinen, erişilebilir ve düzenlenmiş bir yol sunulmasına bağlıyor. 2021’de piyasaya sürülen BITO, ortalama günlük 160 milyon dolarlık işlem hacmiyle ABD’deki tüm ETF’ler arasında ilk 5’e girmeyi başardı.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir