Binance, 25. Dönem BNB Yakma Etkinliğiyle Deflasyonist Tavrını Devam Ettirdi!


Dünya çapında tanınan kripto para platformu Binance, her üç ayda bir gerçekleştirdiği BNB yakımıyla BNB’nin genel arzını 100 milyon token seviyesine indirme sürecini sürdürüyor.

Binance tarafından 16 Ekim’de yapılan son bilgilendirmede, BNB Auto-Burn işlemiyle toplamda 2,1 milyon BNB’nin yakılarak piyasadan kaldırıldığı belirtildi. Bu 25. üç aylık BNB yakım işlemi sonucunda yakılan tokenlerin toplam mali değeri yaklaşık olarak 450 milyon doları buluyor.

Binance’in resmi blog kanalında paylaşılan bilgilere göre, 2,14 milyon BNB yakıldı ve bu miktar içerisinde Pioneer Burn Programı ile yakılan 314,69 BNB de yer alıyor. Bu özel program, BNB tokenlerini kaybeden yatırımcılara destek sunabilmek amacıyla Binance tarafından hayata geçirildi.

bnb
binance, 25. dönem bnb yakma etkinliğiyle deflasyonist tavrını devam ettirdi! 2

Binance Coin (BNB) Yakımı Ne Anlama Geliyor?

Binance 2017 yılında, 200 milyonluk toplam arzla piyasaya sürdüğü BNB için her üç ayda bir token yakma taahhüdünde bulundu. Bu taahhüt gereği, %50 azaltma hedefiyle bugüne kadar 25 kez BNB yakma işlemi gerçekleştirildi ve milyarlarca BNB piyasadan kaldırıldı. Binance, BNB Auto-Burn işlemlerini BNB’nin toplam arzı 100 milyon token seviyesine ulaşana kadar sürdüreceğini belirtiyor.

Binance’in gerçekleştirdiği token yakma işlemlerinin, BNB’nin değerine önemli bir etkisi olduğunu da ekleyelim. Yıl içinde her çeyrek dönemde yapılan BNB yakma işlemlerinin sonuncusu 16 Ekim 2023 tarihinde yapıldı. Bu yakımın hemen ardından BNB’nin değeri %3 artarak 213 dolar seviyesine ulaştı.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir