Elektronik Perakende Devi Media Markt, 12 Bitcoin ATM’sini Kuracak!


media markt
elektronik perakende devi media markt, 12 bitcoin atm'sini kuracak! 2
  • Bitcoin ATM’leri, Seiersberg ve Klagenfurt dahil 12 MediaMarkt lokasyonuna kurulacak.
  • MediaMarkt, Coinfinity ve onun yan ürünü Kurant ile ortaklaşa olarak ATM’lerin pilot kurulumunu ve testini yönetti.
  • Artan müşteri ilgisi ile Bitcoin ATM’leri, kullanıcıların madeni para veya fiat para birimi alışverişinde bulunmaları için mükemmel bir fırsat sunar.

Avrupa’da 1000’den fazla mağazası bulunan bir Alman uluslararası tüketici elektroniği perakendecileri zinciri olan Media Markt, Avusturya‘da 12 Bitcoin ATM’si kurmayı planlıyor.

Avusturya, Bitcoin’in benimsenmesi ve ATM dağıtımında Avrupa’nın önde gelenlerinden biridir. Coinatmradar.com’a göre ülkede çalışan 139 Bitcoin ATM’si veya BTM’si (Bitcoin Teller Machines) bulunuyor.

Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum, XRP, Dash ve Dogecoin, ATM borsasında sunulan en popüler paralardır.

Özellikle, Bitcoin ATM’nin piyasaya sürülmesi Kurant ile bir işbirliği ile mümkün hale getirilecek. Kurant, Coinfinity’nin bir yan ürünü. Şirket Avusturya, İspanya, Yunanistan ve Almanya’da 200’den fazla Bitcoin ATM’si kurdu.

Şirket şu anda mağazalarında Bitcoin ATM’lerinin uygulanabilirliğini test ediyor ve yakında ATM hizmetini genişletecek. Ayrıca, kripto kullanıcı tabanı genişliyor ve müşteriler dijital varlıklarını harcamaya hevesli.

Kurant’ın Avrupa Pazarlama ve Satış Başkanı Thomas Sperneder bir röportajda şunları söyledi:

Ülke genelindeki MediaMarkt mağazalarına Bitcoin otomatları kuruldu. Bunlar artık on iki piyasada mevcut ve kripto para birimlerinin basit ve güvenli satın alınmasına izin veriyor.

Bazı kripto işlemleri geleneksel kurumlardan daha ucuz olsa da, büyük hacim bunu telafi ediyor. COVID19’dan bu yana, kripto pazarının büyümesi fırladı. Gelecekte, elektronik perakendecisi Media-Markt’ın müşterileri kripto para birimi satın alabilecekler.

Bu makineler, Bitcoin severlerin BTC‘lerini nakde çevirmelerine veya fiat para birimi yatırmalarına olanak tanır. Sadece bir cüzdan adresini tarayarak satoshi (BTC’nin en küçük değeri) veya nakit elde edebilirler.

Sperneder, mağazalarda Bitcoin ATM’lerinin bulunmasının perakendecilerin “kripto para birimlerinin sabit satışına finansal olarak katılmalarına” yardımcı olduğuna inanıyor.

Başlangıçta, bir MediaMarkt mağazasında bir Bitcoin ATM’si ile yürütülen başarılı bir pilot çalışma, “İşletmelerdeki Bitcoin ATM’lerinin yeni müşteriler çekmek için bir şans sağladığını” kanıtladı.

Spender, “Bitcoin ve kripto para birimi satın almanın dijital konusunda bilgili insanlar için olduğunu” doğruladı, ancak ATM’ler bir alternatif sağladı. Bu makineler, kripto para birimleri satın almak için düşük eşikli bir alternatif sunarak Bitcoin elde etmeyi daha kolay ve daha güvenli hale getiriyor.”

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir