Crypto Insights Firması Glassnode’a Göre Sualtı Tüccarları Bitcoin Satışını Ateşleyebilir!


coinprojesi.com 3220959 810x458 3
crypto insights firması glassnode'a göre sualtı tüccarları bitcoin satışını ateşleyebilir! 3

Üst düzey bir kripto analiz firması, şu anda zararda olan Bitcoin (BTC) tüccarlarının bir sonraki BTC satışını tetikleyebileceğini söylüyor.

En son Glassnode analizine göre, su altı tüccarları varlıklarını satmak ve muhtemelen bir ayı piyasasını ateşlemek için en fazla baskı altında.

“Hakim düşüş trendi derinleştikçe, daha uzun süreli bir ayı piyasası olasılığının da artması beklenebilir, çünkü yenilik yanlılığı ve yatırımcı kayıplarının büyüklüğü hissiyatı baskı altına alıyor.

Yatırımcılar pozisyonlarında ne kadar uzun süre su altında kalırlarsa ve gerçekleşmemiş bir kayba o kadar fazla düşerlerse, tutulan paraların harcanması ve satılması daha olasıdır.”

Piyasa istihbarat firması, bu su altı yatırımcılarının BTC sahiplerinin önemli bir bölümünü oluşturduğunu ve varlıklarını satmak için en fazla motivasyona sahip olduğunu öne sürüyor. Bu davranış, potansiyel olarak Bitcoin’in fiyatını düşürebilir.

“Bu harcama davranışının olası bir nedeni, bir su altı yatırımı tutmanın finansal maliyeti ve psikolojik acısıyla ilişkilidir…

Piyasa sürdürülebilir bir yükseliş trendi oluşturamazsa, bu kullanıcıların istatistiksel olarak, özellikle fiyat, maliyet temellerinin altında işlem görüyorsa, bir başka satış baskısı kaynağı haline gelme olasılığı en yüksek olanlardır.”

Glassnode’a göre, Bitcoin’in kısa vadeli sahipleri (STH’ler) hem BTC sahiplerinin hem de su altı yatırımcılarının büyük bir bölümünü oluşturuyor. Firma, kanıt olarak Bitcoin Kısa Vadeli Sahibi Net Gerçekleşmemiş Kâr ve Zarar (NUPL) tablosuna işaret ediyor. Kripto istihbarat firması, STH’lerin Aralık ayının başından beri toplamda su altında olduğunu ve BTC‘nin toplam piyasa değerinin yaklaşık %18’ini oluşturduğunu söylüyor.

coinprojesi.com btcnupl
crypto insights firması glassnode'a göre sualtı tüccarları bitcoin satışını ateşleyebilir! 4

Sonuç olarak Glassnode, Bitcoin boğaları için zorlu bir yol öngörüyor.

“Şu anda su altında toplam 4,70 milyon BTC ve bunun yüzde 54,5’i istatistiksel olarak harcama olasılığı daha yüksek olan STH’ler tarafından tutulduğundan, boğaların işi kesinlikle onlar için kesilmiş durumda.”

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir