FSB, Kripto Varlıklarının Yarattığı Küresel Finansal Riskler Konusunda Alarm Veriyor!


coinprojesi.com kapak 085409
fsb, kripto varlıklarının yarattığı küresel finansal riskler konusunda alarm veriyor! 2
  • FSB, halkı kriptonun getirdiği finansal istikrarsızlık riskleri konusunda uyaran bir rapor yayınladı.
  • Uzun zamandır bir kripto yatırımcısı, endüstrinin boyutunun söz konusu risklerle orantısız olduğunu söyleyerek raporu “korku tacirliği” olarak nitelendirdi.

Uluslararası bir kuruluş, kripto varlıklarının küresel finansal istikrar için önemli riskler oluşturduğu uyarısını bir kez daha yineledi. Finansal İstikrar Kurulu (FSB), küresel finansal sistemi izler ve tavsiyelerde bulunur.

En son raporu, kriptonun ölçeğinin, yapısal zayıflıklarının ve geleneksel finansal sistemle artan ilişkisinin risk katalizörleri olduğu konusunda uyarıyor. FSB, genel finansal sistemin küçük bir bölümünü hala kapsasalar da dijital varlıkların artan alımına dikkat çekiyor. Crypto’nun piyasa değeri 2021’de 3,5 kat artarak 2,6 trilyon dolara ulaştı ve onu devasa teknoloji Apple ile aynı seviyeye getirdi.

Ek olarak, kullanımlarının çok yönlülüğü son zamanlarda oldukça belirgin hale geldi. Örneğin, Ottawa’daki ve Kanada’nın diğer bölgelerindeki konvoy protestocuları, hükümet tarafından geleneksel finansman kanallarının engellenmesinin ardından Bitcoin’de bağış toplamaya başladı. Aynısı, aktivistlerin Rusya ile potansiyel bir savaşa hazırlanmak için kripto yoluyla kitle fonlaması yaptığı Ukrayna’da da görüldü.

FSB, kripto piyasasıyla ilişkili finansal riskler konusunda uyardı!

FSB, bankacılık gibi piyasa sistemlerinin kripto varlıklarının oynaklığından büyük ölçüde korunduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, dijital varlıklar ve büyük finansal kurumlar arasındaki bağlantıdaki artış dikkat dağıtıcı olabilir. Bu, hükümet tarafından kapsamlı bir düzenlemenin yokluğunda daha da geçerlidir.

Rapor, stabilcoinlerin ortaya çıkması nedeniyle daha fazla finansal tehdit olduğunu iddia etti ve aynı şekilde ek düzenleyici gözetimi teşvik etti.

Büyük bir stablecoin’in batması durumunda, daha geniş kripto varlık ekosistemindeki likiditenin … kısıtlanması, ticareti kesintiye uğratması ve potansiyel olarak bu pazarlarda strese neden olması mümkündür.

Calgary Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan Ryan Clements bu iddiaları destekledi. Ona göre, stabilcoinlerin küresel olarak ödeme mekanizmaları olarak kullanılma potansiyeli, ulusal güvenliğin yanı sıra para politikasını da etkileyebilir. Halihazırda var olan düzenlemeyi geliştirmede endüstrinin risklerinin erken tanımını kritik bir unsur olarak görüyor.

Finansal istikrarsızlık iddiaları “korku tellallığı” yapıyor!

Kripto endüstrisinin daha fazla denetimine yönelik çağrılar, dünya çapında farklı ülkelerde defalarca tekrarlandı. Kanada’nın Muhafazakar Milletvekili Michelle Rempel Garner, bu ayın başlarında üç yıllık kripto düzenleyici yasa tasarısını sundu. ABD düzenleyici kurumları ve Elizabeth Warren gibi senatörler de agresif düzenleme şampiyonları olmuştur.

Vancouver merkezli VC firması Version One Ventures’ın kurucusu ve uzun süredir kripto yatırımcısı olan Boris Wertz, düzenleyicilerin FSB tarafından sunulan sorunları zaten ele aldığını söyledi. Birincisi, Kanada, kripto borsalarının menkul kıymetler yasalarına uymasını şart koşuyor. Wertz bu nedenle örgütün raporunu “korku tacirliği” olarak nitelendirdi.

Ayrıca, FSB’nin önerdiği sistem riski seviyesinin kripto sektörünün küçük boyutuyla orantısız olduğunu söyledi.

Bay Wertz, “Bence bu raporların çoğu, küresel finans bağlamında kriptonun hala ne kadar küçük olduğunu hafife alıyor” dedi.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir