The Internet Computer Bu Yıl Bitcoin ve Ethereum’u Entegre Edecek!


coinprojesi.com btc eth
the internet computer bu yıl bitcoin ve ethereum'u entegre edecek! 2
  • Yeni bir rapora göre Dfinity, Bitcoin ağının İnternet Bilgisayar protokolü ile teknik entegrasyonunu planlıyor.
  • Dfinity, Akıllı Sözleşmelerin ICP belirteçlerinin dengesini korumasını sağlamak da dahil olmak üzere çeşitli geliştirmeler yaptı.

Geliştiricilerin blok zincirine Merkezi Olmayan Uygulamalar ve Akıllı Sözleşmeler yüklemelerine izin veren bir kamu blok zinciri ve protokolü olan The Internet Computer 2022 yol haritasında Ethereum ve Bitcoin’i entegre etme planlarını açıkladı. Kıdemli teknik program yöneticisi Dieter Sommer, Bitcoin entegrasyonunun iki ana özelliği içereceğini açıkladı.

Rapora göre, ilki Bitcoin ağının İnternet Bilgisayar protokolü ile fiili teknik entegrasyonu.

IC düğümlerinden Bitcoin ağının düğümlerine bağlanma, Bitcoin blokları elde etme, IC konsensüs yoluyla blok sağlama, bunları işleme, kutu akıllı sözleşmelere UTXO [harcanmamış işlem çıktısı] setlerini sunma ve kutuların BTC işlemlerini Bitcoin’e göndermesine izin verme ile ilgilenir. ağ.

Diğeri, Bitcoin’in Eliptik Eğri Dijital İmza Algoritması (ECDSA) imzasını The Internet Computer’ın ayarının güven modeline çevirmesiyle ilgilenir. Köprü kullanımının ağı kötü niyetli saldırılara karşı savunmasız hale getireceği endişesiyle, Akıllı Sözleşmeler, Zincir Anahtar Şifreleme kullanılarak Bitcoin blok zincirine eklenecektir. Bitcoin’in entegrasyonu, Dfinity‘nin yılın ilk çeyreği için planlanan “Chromium Satoshi Sürümü”nün beklenen lansmanının bir parçası.

Bir Dfinity topluluğu üyesi olan Berto Parga Pena’ya göre, Zincir Anahtar Şifreleme, The Internet Computer’ın milyonlarca düğüme ölçeklenmesi için atılımdır.

İnternet Bilgisayarını ve onu çalıştıran motoru oluşturan düğümleri düzenleyen ve çalışmasını mümkün kılan bir dizi kriptografik protokoldür.

Ethereum ile İnternet Bilgisayarı entegrasyonu

Dfinity Ürün Direktörü Diego Prats ayrıca şunları yazdı:

İnternet Bilgisayarı üzerindeki akıllı sözleşmeler, özel anahtarlara ihtiyaç duymadan Bitcoin’i tutabilecek, gönderebilecek ve alabilecektir.

Ethereum entegrasyonu aynı zamanda yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanan “Vanadium Vitalik Sürümü”nün bir parçasıdır.

İletişim Başkan Yardımcısı Michael Less’e göre, entegrasyonlar Dfinity’nin “Çok Zincirli Gelecek” vizyonunu kolaylaştırmayı amaçlıyor. En iyi kullanıcı deneyiminin tüm ağları doğrudan birleştirmek olduğunu açıkladı.

Yani internet bilgisayarında Bitcoin ile bir işlem yaptığınızda, Bitcoin defterini bugün gördüğünüze göre bir köprü ile değiştiriyor. Sarılmış bir Bitcoin veya sarılmış bir Ether gibi.

Dfinity, Akıllı Sözleşmelerin ICP belirteçlerinin dengesini korumasını sağlamak da dahil olmak üzere çeşitli geliştirmeler yaptı. Halihazırda 250.000 sorgu ICP tarafından destekleniyor ve şu anda 1-2 saniye içinde işlemleri gerçekleştiriyor.

The Internet Computer blok zinciri ayrıca ilk Merkezi Olmayan Değişimine (Sonic) ev sahipliği yaptı. ICP tokeni, Mayıs ayında kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 97’sini kaybederek 2021’de en kötü performans gösteren kripto varlığı olarak göründü. Binance, tüccarların ICP’yi ETH’ye ve ETH’den takas etmelerini sağlayacak bir finansal araç tanıttığını duyurduğundan bu durumun değişmesi bekleniyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir