Elon Musk, Twitter NFT Avatarlarını BS Olarak Eleştirdi, Daha Acil Sorunlar Olduğunu Söyledi!


nft
elon musk, twitter nft avatarlarını bs olarak eleştirdi, daha acil sorunlar olduğunu söyledi! 2
  • Elon Musk, NFT avatarlarına izin veren yeni Twitter özelliğini BS olarak eleştirdi ve şirketin kaynakları daha acil ihtiyaçlar için harcaması gerektiğini söyledi.
  • Musk, Twitter’ı ünlüler gibi poz vermek ve masum kurbanları gizlemek için platformu kullanan kripto dolandırıcılarına karşı önlem almadığı için çağırdı.

Twitter, şu anda belirli iOS kullanıcıları için de olsa NFT‘lerin profil resmi olarak kullanılmasına izin veren bir özelliği kullanıma sunduğu için geç manşetlere çıkıyor. Ancak dünyanın en zengin adamına göre bu, değerli kaynakların israfı. Elon Musk, kullanıcılar daha acil ve daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ettikçe Twitter’ı önemsiz şeylere odaklandığı için eleştirdi.

Twitter NFT özelliği, kullanıcıların NFT’lerini barındıran genel cüzdan adreslerini profillerine bağlamalarına olanak tanır. Yalnızca Twitter Blue kullanıcıları tarafından kullanılabilir (Twitter’ın ayda 3 dolarlık sürümü), bu özellik daha sonra NFT’yi profil resmi olarak görüntüler ve hatta NFT’nin satılması durumunda profile yansıtıldığından emin olmak için cüzdanla eşitlenir.

CNF’nin bildirdiği gibi, dünyanın en büyük futbol yıldızlarından biri bu özelliği zaten kullanıyor. Fransız devleri PSG için oynayan Brezilyalı süperstar Neymar Jr., birini Twitter Blue profil resmi olarak kullandığı iki Bored Ape Yacht Club NFT’yi satın almak için 1 milyon dolar harcadı.

Bu, NFT’ler için büyük bir adım olsa da Musk, kaynakların Twitter kullanıcılarını rahatsız eden gerçek sorunları çözmek için kullanılmış olabileceğine inanıyor.

Tesla ve SpaceX CEO’su şunları ekledi:

Kripto dolandırıcıları her başlıkta bir spambot blok partisi düzenlerken Twitter mühendislik kaynaklarını buna harcıyor!?

Musk’ın gönderisi, genellikle olduğu gibi, kripto para ekosistemi ve ötesinden büyük ilgi gördü. Microstrategy’nin başındaki Bitcoin boğası Michael Saylor, spam sorununun Bitcoin’in çözmeye uygun olduğuna inandığını söyledi.

Bunu yapmanın yolu, Bitcoin’i Twitter’a entegre etmek ve insanlardan doğrulanmaları için önceden belirlenmiş sayıda satoshi ücretlendirmek olduğunu söylüyor.

Twitter, gerçek insanların Lightning aracılığıyla ~50.000 sats (20$) göndermesine izin verirse, dolandırıcılar ve spam botları sorununu çözebilir. Yüksek voltaj işareti ve Turuncu Kontrol ile doğrulayın. Ardından yorumları/DM’leri doğrulanmış hesaplarla sınırlayabiliriz. Kötü oyuncular güvenlik depozitolarını kaybeder ve Twitter kötülükten para kazanır.

Saylor, Bitcoin’in “büyük sosyal medya platformlarında gerçek hesaplara bağlı siber güvenlik mevduatları oluşturmak için kullanılabileceğini ve herkese birkaç dolar karşılığında birkaç dakika içinde doğrulanma yeteneği verdiğini” belirtti.

Musk’ın tweet’i, botları ve dolandırıcıları durdurmak için daha fazlasını yapma sözü veren Twitter geliştiricilerinin de dikkatini çekti. Sosyal medya şirketinin gelir ürünleri genel müdürü Bruce Falck, geliştirici ekibin konuyu araştırdığını söyledi.

“En önemli konulara karşı mühendislik kaynaklarının tahsisi ciddiye aldığımız bir şeydir” dedi.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir