Şangay, Metaverse’i Beş Yıllık Elektronik Bilgi Geliştirme Planına Dahil Ediyor!


metaverse
şangay, metaverse'i beş yıllık elektronik bilgi geliştirme planına dahil ediyor! 2
  • Şangay, beş yıllık kalkınma planına dahil ederek meta evrene ilgi gösterdi.
  • Çin merkezli binlerce şirket, tehlikelerine dair birçok uyarıya rağmen yeni sanal teknolojiye ilgi gösterdi.

Çin’in en kalabalık şehri olan Şangay, Perşembe günü yayınlanan beş yıllık kalkınma planına metaverse için planlar ekledi.

Özellikle, bu tür planlar Çin devlet daireleri ve yerel yetkililer tarafından merkezi hükümetin beş yıllık planını nasıl uygulamayı planladıklarını detaylandırmak için yayınlanıyor. Şimdiye kadar, Çin’in bu tür 14 planı vardı ve en sonuncusu bu yıl Mart ayında yayınlandı. Son plan, “blockchain” kelimesinden bahseden tek plan.

Çin basınında çıkan haberlere göre, yayınlanan planlar arasında, Şanghay’ın en sonuncusu metaverse’den bahseden tek plan. Şanghay Belediye Ekonomi ve Bilgi Teknolojisi Komisyonu, bunu elektronik bilgi endüstrisi için geliştirme planlarında keşif için dört sınırdan biri olarak listeliyor.

Şangay, Metaverse geliştirme planlarını belirtiyor

Komisyonun açıklamasının tercüme edilmiş bir kısmı, “kamu hizmetleri, iş ofisleri, sosyal eğlence, endüstriyel üretim, üretim güvenliği ve elektronik oyunlar gibi alanlarda metaverse uygulamasını” teşvik etmeyi planladığını söylüyor. Ayrıca Komisyon, sensörler, gerçek zamanlı etkileşimler ve blok zinciri teknolojisi dahil olmak üzere temel teknolojilerin daha fazla araştırılmasını ve geliştirilmesini teşvik etmeyi planlıyor. Bununla birlikte, bu başarılar için belirli zaman çizelgeleri sağlanmamıştır.

Meta endüstrisi, internetin yeni nesli olma potansiyeli nedeniyle en son moda sözcüklerden biri haline geldi. Teknolojisi, olanaklarına o kadar büyük bir ilgi gösterdi ki, sosyal medya devi Facebook’un bile Meta olarak yeniden markalaşmasına yol açtı. Bu ayın başlarında, Microsoft kurucu ortağı Bill Gates, çoğu sanal toplantının önümüzdeki 2-3 yıl içinde meta veri tabanında gerçekleştirileceğini öngördü.

Çin, bazı kripto para birimlerine karşı çıkmasına rağmen, yeni teknolojilere oldukça dalmış durumda. Örneğin, dijital yuan gelişimi şu ana kadar dünyanın en gelişmişi. Ülke ayrıca sanal yuan için dijital bir biyometrik donanım cüzdanı üretti.

Meta veriye olan ilgi şimdi artıyor. Bu hafta, Pekin merkezli teknoloji şirketi Baidu, ülkenin ilk metaverse tabanlı konferansını düzenlediğini iddia etti. Etkinlik, geliştiricilerin dikkatini şirketin önümüzdeki altı yıl içinde tamamen piyasaya sürmeyi beklediği metaverse uygulaması XiRang’a çağırdı. Metaverse teknolojileri geliştirmek için agresif bir şekilde çalışan diğer Çinli şirketler, teknoloji firması Tencent ve e-ticaret devi Alibaba. Ek olarak, Çin’deki 1000’den fazla işletme on binlerce metaverse ticari marka başvurusunda bulundu.

Merkez Bankası ve devlet medyası şüpheciliği

Tüm bu olaylar, Çin Halk Bankası’nın (PBoC) Kasım ayında meta veri tabanı ve değiştirilemez tokenler (NFT’ler) hakkında uyarılar yayınlamasına rağmen gerçekleşti. Ülkenin devlet medyası da aynı konuda, endüstrinin nasıl dolandırıcılığa maruz kaldığını vurgulayan birkaç makale yayınladı.

New York Üniversitesi’nde yardımcı hukuk profesörü olan Winston Ma, metaverse için yeni kuralların muhtemel olduğunu söylüyor. Ma, bunun nedeninin, meta verinin belirli yönlerinin, her ikisi de Çin’de yüksek incelemeye tabi tutulan kripto para birimleri ve NFT’lerle ilgili olduğunu söylüyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir