El Salvador’un Bitcoin’i Yasallaştırma Planı Başlıyor


  • El Salvador’un Bitcoin yasallaştırma planı yakında hayata geçecek.
  • Bunun şerefine, ülke ilk 200 BTC’sini satın aldı.
  • Ülkenin Başkanı, komisyoncularının daha fazla satın alacağını söylüyor.
coinprojesi 1623267314210 el salvador bitcoin
el salvador'un bitcoin'i yasallaştırma planı başlıyor 2

Daha önce de belirtildiği gibi El Salvador, Bitcoin’i (BTC) ülkesinde yasal bir ihale haline getiriyor . Bu, 7 Eylül 2021’den itibaren yürürlüğe girecek. Zaman geldi ve El Salvador’un özel gün için hazırlıkları neredeyse tamamlandı.

Ülkenin Başkanı Nayib Bukele , lansman gününden önce en son gelişmelerden bahsediyor. Ayrıntılı olarak, El Salvador’un ilk 200 Bitcoin’ini satın aldığını söylüyor . Ülke, Bitcoin’i bir ihale olarak yasallaştırmak için resmileşme tarihine yaklaşırken bu satın alma tam zamanında geldi.

Ülke, Bitcoin’i yasal bir ihale yapmanın yanı sıra Bitcoin madenciliği yapmaya da karar verdi. Ek olarak, El Salvador, Bitcoin’i sürdürülebilir bir şekilde çıkarmak için adımlar atıyor . Ülkenin volkanlarının jeotermal gücüyle Bitcoin madenciliği yapmasını sağlayacak planlar çizmeye başladı bile .

Ülkenin sağlam çabaları, diğer birçok ülkeye Bitcoin’i yasal bir ihale haline getirme konusunda ilham verdi. Panama ve Paraguay bu ülkelerden bazılarıdır. Bazı analistler bu ulusların yolsuzluklarını gizlemek için Bitcoin’i kullanacaklarına inanırken , diğerleri bunun ülkeyi hegemonik kontrolden kurtaracak devrim niteliğinde bir karar olduğunu söylüyor.

Buna göre, El Salvador vatandaşları BTC’yi yasal bir ihale haline getirmenin faydalarını zaten alıyorlar . Örneğin, bir e-cüzdan indirdiklerinde 30$ değerinde BTC alıyorlar. Ayrıca El Salvador, 200’den fazla Bitcoin ATM’si kurdu .

Çoğu kripto inananı, El Salvador’un önümüzdeki günlerde çok şey kazanmasını bekliyor. Şu anda, Bitcoin’in fiyatı 52.676.38 $ ‘dır. Pek çok analist bu yıl sonuna kadar 100.000 $’a ulaşacağını düşünüyor. Bu nedenle, Bitcoin sahipleri yakında büyük kazançlar elde etmeyi bekliyorlar.     

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir