Bitcoin Fiyat Tahmini – BTC Fiyatı 2021’de 100.000 Doları Görecek mi?


Bu yazı 2021 Bitcoin (BTC) fiyat tahmini, teknik göstergelerin analizine dayanmaktadır. Aşağıda, BTC fiyat tahminimize katkıda bulunan temel faktörleri özetledik .

Son birkaç hafta içinde, kripto piyasası hızlı bir toparlanma gösteriyor gibi görünüyor. Birkaç ay önceki düşüşün ardından dijital varlık endüstrisi istikrarlı bir şekilde büyüyordu. Şu anda, kripto endüstrisi sonunda tekrar yükselişe geçebilecek gibi görünüyor.

Bitcoin (BTC), kripto endüstrisinde çok fazla potansiyele sahip kripto para birimlerinin kralıdır. İlginç bir şekilde BTC, Kasım 2020’de 19.798 doları aştığı Aralık 2017’deki tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı.

BTC ayrıca son 12 ayda +%375’in üzerinde bir büyüme oranı elde etmeyi başardı. Sonuç olarak, BTC şu anda kripto dünyasında en çok konuşulan sanal varlıklardan biri. Tüm bu başarılarla birlikte BTC’nin çok fazla potansiyele sahip bir kripto para olduğunu söyleyebiliriz .

Bu Bitcoin fiyat tahmininde, 100.000 dolara ulaşacaksa BTC’nin performansına bir göz atıyoruz. Ama ondan önce, Bitcoin hakkında daha fazla bilgi sahibi olalım. Bitcoin (BTC) nedir ve kripto pazarındaki mevcut konumu.

Genel bakış

Kripto para          Bitcoin
Ticker SembolüBTC
BTC Fiyatı$48,425,71
Tüm Zamanların En Yüksek$64,863,10
Tüm Zamanların En Düşük Seviyesi65,53 $
Piyasa değeri $909.158.340.340.42
Işlem hacmi $33.577.289.286
Dolaşan Tedarik 18.796.787 BTC
Toplam Arz    18.794.768 BTC
Maksimum Arz 21.000.000 BTC

Bitcoin (BTC) nedir?

İlk kripto para birimi Bitcoin (BTC), eşler arası bir elektronik nakit sistemi olmak için 2009 yılında tasarlandı . Ayrıca BTC, merkezi olmayan bir kullanıcı ağı tarafından kontrol edilen sanal bir varlıktır.

Belirtilmesi gereken bazı avantajlar, BTC’nin herhangi bir zamanda herhangi bir yere para göndermeyi ve almayı mümkün kılmasıdır. Dahası, kullanıcılar paralarının tek sahibidir, daha yüksek bir yetkiye ihtiyaç yoktur. Ayrıca, ne kadar olursa olsun her türlü işlem mümkündür, tamamen güvenli ve güvenlidir.

Bilinmeyen bireyin veya muhtemelen Satoshi Nakamoto takma adı altında bir grubun beyni olarak da bilinen Bitcoin, yeni blok zinciri ekosisteminin ilk iyi bilinen uygulaması olan kripto para biriminin ‘dedesi’ olarak da adlandırılan Bitcoin .

Dahası Bitcoin, altcoinleri etkileyerek dijital varlık piyasası üzerinde önemli bir etkiye sahiptir . Ayrıca BTC, 5.000’den fazla altcoin alım satım çifti içeren en likit dijital varlık olduğunu kanıtlıyor.

BTC Mevcut Piyasa Durumu

Bitcoin, bugün kripto pazarında en çok gelişen sanal varlıklardan biridir. Aslında BTC, son 12 ayda +%377’nin üzerinde büyük bir büyüme oranı kaydetmeyi başardı. Bu nedenle Bitcoin, kripto dünyasında en çok konuşulan kripto varlıklardan biri haline geldi.

Piyasadaki konumu açısından kripto, kendisini CoinGecko’daki en iyi kripto para birimleri olarak konumlandırıyor. Sonuç olarak, BTC piyasa değeri, 24 saatlik 33.535.942.858 $ işlem hacmiyle neredeyse 925.606.76.620 $’a yükseldi. Gerçekten de, BTC’nin bu piyasa durumu, dünya çapında küresel yatırımcıları cezbetmektedir.

Artık Bitcoin’in mevcut piyasa durumu hakkında bir fikriniz var. Sizce Bitcoin bu yıl iyi bir yatırım mı?

Bitcoin Fiyatını Etkileyen Faktörler

2021 yılının başında, Bitcoin’in hızlandığı ve fiyatının hızla arttığı aşikar. Aynı yükseliş eğilimi daha önce de uygulandı mı? Şimdi, erken ve mevcut BTC fiyatını etkileyen faktörlere bakalım.

Erken BTC Fiyatını Etkileyen Faktörler

Bitcoin’in arz ve talebi, fiyatlarda önemli bir faktör oynar. Şu anda 21 milyon bitcoin sınırı var. Bu sınıra ulaşıldığında, Bitcoin madenciliği artık yeni bitcoinler oluşturmayacaktır. Hepimizin genel olarak bildiği gibi, talep arzı karşılayamadığında Bitcoin fiyatı yükseliyor. 

Dahası, büyük fiyat değişiklikleri, dijital varlık alım satım platformlarındaki yasak gibi piyasa manipülasyonu gerçekleştiğinde gerçekleşir. Ayrıca önemli miktarda Bitcoin rezervlerini kontrol eden kripto borsaları da Bitcoin’in fiyat takibini etkiliyor.

2014’teki ani BTC fiyat değişikliğine esas olarak katkıda bulunan dünyanın ilk dijital varlık borsalarından biri olan Mt. Bir saldırıda 850.000 bitcoin kaybettiğini ve Şubat 2014’te iflas başvurusunda bulunduğunu iddia ediyor.

Aralık 2013’te, Gox Dağı’ndaki kötü yönetim ve gevşek güvenlik uygulamaları söylentileri, fiyatında %29’luk keskin bir düşüşe neden olmuştu. Sonuç olarak, ilk günlerinde BTC’nin fiyatını etkileyen diğer ana faktörler, çevrimiçi perakendeci Overstock’un satın alımlar için Bitcoin’i kabul etmeye başlayacağını açıklamasının ardından Bitcoin fiyatının Ocak 2014’te 1.000 doları geçmesidir.

Mevcut BTC Fiyatını Etkileyen Faktörler

Düzenleyici Gelişmeler: Bitcoin fiyatını etkileyen faktörlerin sayısı önemli ölçüde değişti. 2017 yılında, BTC ana akım dikkatini çektiğinde, düzenleyici gelişmeler, genişletilmiş kripto para birimi erişimi nedeniyle fiyatı üzerinde büyük bir etki gösterdi. Etkilerin olumlu veya olumsuz olmasına bağlı olarak, her düzenleyici açıklama BTC fiyatlarını yükseltir veya düşürür.

Kurumsal Yatırımcıların BTC Satın Almaya Büyük İlgisi: Kurumsal yatırımcıların Bitcoin satın almaya olan ilgisi de BTC fiyatını etkileyen ana faktörlerden biridir. 2020’deki BTC fiyat artışının temel nedeni, finans alanındaki birçok saygın ismin, pandemi zamanlarında artan hükümet harcamalarından enflasyona karşı korunmak için Bitcoin’i bir değer deposu olarak geliştirme potansiyelini onaylamasıydı. Hepsi bir arada, MicroStrategy Inc. ve Square Inc., kurumsal hazinelerinin bir parçası olarak nakit yerine Bitcoin kullanma taahhütlerini açıkladılar.

Sektördeki Gelişmeler: Bitcoin fiyatını etkileyen üçüncü önemli şey sektördeki gelişmelerdir. Özellikle, Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) ve CBOE Opsiyon Borsasında (CBOE) Bitcoin vadeli işlemlerinin başlatıldığının duyurulması, kripto borsalarında fiyat değişiklikleriyle karşılandı ve BTC’nin fiyatının 2017’de 20.000’e yaklaşmasına yardımcı oldu.

Bitcoin halving etkinliği sırasında, fiyat artışını katalize eden algoritmik değişiklik nedeniyle madenci ödüllerinin azalması nedeniyle piyasada bulunan Bitcoin’in ödülleri azaldı. Dahası, Mayıs 2020 yarılanmasından bu yana Bitcoin fiyatı neredeyse %300’lük bir artış gördü. 2012 ve 2016’daki önceki Bitcoin halving etkinlikleri, sırasıyla %8.000 ve %600’lük önemli fiyat artışları sağladı. Madencilere sunulan yarılanma ödülü, varlığın stok akış oranını da ikiye katlıyor ve Bitcoin’in fiyatı üzerinde büyük bir etkisi var gibi görünüyor.

Ekonomik İstikrarsızlık: Ekonomik istikrarsızlık, özellikle Bitcoin fiyat değişikliklerinin bir başka göstergesidir. Başlangıcından bu yana, dijital varlık, yerel ekonomik istikrarsızlığa ve hükümet tarafından yönetilen fiat para birimine rağmen kendisini uluslarüstü bir hedge olarak konumlandırdı. Raporlara göre, bir ekonomi hükümet politikası nedeniyle bir karayolu kazasına çarptıktan sonra BTC’nin blok zincirinde artan bir ekonomik faaliyet dönemi var.

Venezuela gibi ülkeler, işlem aracı olarak BTC kullanımında ve aynı zamanda servet depolamada büyük bir artış gören para birimlerinde aşırı enflasyon yaşadı. Ayrıca analistler, kripto fiyat artışlarının ve küresel ekonomik kargaşanın bağlantılı olduğuna inanıyorlardı.

Örneğin, Çin hükümeti tarafından açıklanan sermaye kontrollerine BTC fiyatında bir artış eşlik ediyor. Ek olarak, 2020 pandemi kapanışı küresel ölçekte makroekonomik istikrarsızlık sunuyor ve BTC fiyatına neden olarak fiyat rallisine neden oluyor.

Bitcoin Kökü

Bitcoin’in (BTC) ağ yükseltmesi Taproot olarak bilinir ve Kasım 2021’de planlanır. Ayrıca yükseltme, daha hızlı ve daha ucuz işlemler yaparak genel ağ kullanılabilirliğini geliştirir. Ayrıca yükseltme, akıllı sözleşmelerin kademeli olarak geliştirilmesine de olanak tanır .

Dahası, Taproot önemli gizlilik vaatleri başlatıyor. Özellikle, çerçeve mevcut güvenlik tabanlı kripto teklifleri tarafından geliştirilmiştir. Sonuç olarak BTC, en azından tasarım açısından gizlilikle ilgili birkaç kripto paraya yaklaşıyor.

The Wolf Of All Streets, Bitcoin (BTC) ile Cardano (ADA) ve Ethereum (ETH) arasındaki fiyat artışına kıyasla yakın zamanda bir tweet attı. Son yükseltme, ADA ve ETH’nin fiyatını artırdı, bu senaryo Taproot yükseltmesinden sonra BTC için aynı olabilir.

Bitcoin’in Artıları ve Eksileri

Bitcoin’i günümüz nesli için neyin ideal kıldığını ve risklerden ve kayıplardan kaçınmak için neden düzgün bir şekilde ele alınması gerektiğini hepimiz anlayalım. Aşağıda Bitcoin’in birkaç artısı ve eksisi var .

Artıları

  • Bitcoin, birkaç saniye içinde sorunsuz işlemlere olanak tanır.
  • Bitcoin’in cüzdan özel anahtarı, bitcoinlerinizi herhangi bir bilgisayar korsanlığı girişiminden korur.
  • BTC, doğrulanabilir ve şeffaf işlemler sunar.
  • Para göndermenin en ucuz ve en hızlı yöntemlerinden biri.
  • Varlıklar, kapı bekçilerine ihtiyaç duymadan doğrudan bir tüccara gönderilebilir.
  • BTC’nin artan kabulü, varlığın büyük likiditesine yol açar.

Eksileri

  • Altcoin çiftlerinin fiyat hareketlerini etkiler.
  • BTC doğası gereği değişkendir.
  • İşlemler geri döndürülemez.
  • Bitcoin, dolandırıcılar tarafından en çok kullanılan yemlerden biridir.
  • BTC madenciliğinin sürdürülemez süreci.
  • Kripto cüzdan güvenlik açıkları – kayıp bir özel anahtar kurtarılamaz.

Üstelik Bitcoin, son zamanlarda kripto dünyasında en çok konuşulan dijital varlıklardan biri. Bunun nedeni, kriptonun yılın son aylarında sunduğu harika performanstır. Bu nedenle kripto, en iyi dijital varlıklarla birlikte konumunu koruyabildi. Will BTC fiyatı 100.000 $ yakında üzerinden ulaşmak ? Bu BTC fiyat tahmini makalesinde ayrıntılı olarak tartışalım.

BTC Fiyatına İlişkin Analist Görüşleri 100.000 ABD Dolarına Ulaşacak

Birçok kripto analisti, Bitcoin fiyat tahmininin 100.000 dolara kadar farklı görüşlere sahip. Son zamanlarda, Crypto analisti Tone Vays, Bitcoin fiyatının 2021 yılına kadar 100.000 dolara ulaşacağını söyledi. Twitter’da Bitcoin’in (BTC) bu yıl 100.000 dolarlık fiyat işaretine ulaşabileceğine inanmasının nedenini açıklayan bir video paylaştı . Ayrıca Vays, BTC’nin 50.000 dolara geri dönebileceğini açıklıyor. BTC fiyat grafiğini kullanarak, bu geri çekilmeden sonra Bitcoin’in büyük olasılıkla 100.000 dolara fırlayacağını belirtti.

Birkaç ay önce birkaç analist daha BTC fiyatı hakkında görüşlerini bildirdi. Nexo Kurucu Ortağı Antoni Trenchev, Bitcoin (BTC) fiyatının 100.000 dolara ulaşacağını söylüyor. Ayrıca Celsius’un kurucu ortağı, Bitcoin’in (BTC) fiyatının 160.000 dolara ulaşacağını söylüyor. Twitter hesabı Bitcoin Archives, BTC’nin fiyat hareketini açıklayan ilginç bir analizi de paylaştı.

Crypto analisti Lark Davis’e göre, Bitcoin’in 64.804 dolarlık fiyat seviyesinin tüm zamanların en yüksek seviyesi nihai ATH değil. Dahası, amiral gemisi kripto para birimi tekrar üç ayın en düşük seviyesine düştüğünde ve yaklaşık 34 bin dolara düştüğünde tweet geldi.

Lark Davis ayrıca BTC’nin mevcut fiyattan 15 kat büyüyeceğini de sözlerine ekledi. Bu, BTC fiyatının yakında 100.000 doların üzerine çıkacağını gösteriyor.

Fundstrat’ın Yönetici Ortağı Tom Lee, Bitcoin fiyat tahminini yıl sonuna kadar 100.000 dolardan 125.000 dolara açıkladı .

Tom Lee diyor ki,

Bunu, bitcoin endüstrisinin yenilenebilir kaynaklara veya iş kanıtı sağlamanın daha verimli yollarına odaklanması için bir eylem çağrısı olarak görmek muhtemelen daha iyidir.

Birkaç deneyimli Analistin yukarıdaki görüşüne göre, Bitcoin fiyatı 2021 yılına kadar yakında 100.000 dolara ulaşabilir.

Artık BTC hakkında birkaç geçmişimiz olduğuna göre, BTC’nin 2021’de karlı bir kripto olacağını düşünüyor musunuz? Bana katılın ve bu BTC fiyat tahminindeki çizelgeleri görelim.

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi 2021

Yazma tarihi itibariyle, kripto piyasası, çoğu kripto kanamasını yapan vahşi piyasa dalgalanmaları göstermeye devam ediyor. Ancak Bitcoin, kripto dünyasında hızlı toparlanan dijital varlıklardan biridir.

Bitcoin’in bu agresif performansının dünya çapında daha fazla potansiyel yatırımcıyı çekmek için yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Zaten bilmekle ilgileniyor musunuz? Bu nedenle, ne bekliyorsunuz? Bana katılın ve birlikte bu CoinQuora fiyat analizindeki tabloları görelim.

coinprojesi.com btc usdt price chart showing ascending channel pattern 1024x583 1
Yükselen Kanal Modelini Gösteren BTC/USDT Fiyat Grafiği (Kaynak: TradingView )

Yukarıdaki grafik, Bitcoin’in Artan Kanal modelini göstermektedir. Bu, daha yüksek tepelerin ve daha yüksek diplerin birleştirilmesiyle oluşan bir yükseliş formasyonudur. Yukarıdaki grafiğe göre Bitcoin, ayın ilk günlerinde ayılara karşı konumunu iyi koruyabildi.

Aslında, Bitcoin Temmuz ortasından Ağustos ortasına kadar neredeyse +%70’e kadar bir fiyat artışı kaydetmeyi başardı. Sonuç olarak BTC, kripto dünyasında en çok tartışılan sanal varlıklardan biri haline geldi.

Bitcoin’in kendisini düşüş bölgesinden etkili bir şekilde çıkardığını ve fiyatını ALMA’nın üzerinde açtığını varsayalım. Bu senaryoda, Bitcoin fiyatını artırabilir. Direnç seviyesi 1’i kırabilir ve aşabilir, bu da kriptoyu doğrudan 62,3 bin dolarlık yükseliş fiyatına yönlendirebilir. Bu fiyat seviyesinde kripto, dünya çapında yatırımcılar tarafından tercih edilen bir yükseliş pozisyonunda olacak.

Bu devam ederse, Bitcoin ikinci direnç seviyesinden sadece +%32 uzakta olan ATH fiyatına ulaşabilir ve onu geçebilir. Bahsettiğimiz bu fiyat 2021 ile 2022 arasında 100.000$’a kadar yükselebilir. Tabii tüm bunlar, yükseliş piyasası kriptoyu tercih etmeye devam ederse olabilir.

Tersine, Bitcoin düşüş piyasasının üstesinden gelemezse, kripto fiyatı daha da düşebilir. Sonuç olarak Bitcoin, piyasa değeriyle birlikte yatırımcılarının güvenini kaybedebilir.

Bitcoin (BTC) Fiyat Tahmini 2021

Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri, Bitcoin piyasada 1. sırada yer alıyor. Ancak blok zincirindeki son güncellemeler ve değişiklikler, dijital varlık fiyatının daha da yükselmesine yardımcı olacak mı? Bu CoinQuora Bitcoin fiyat tahminini 2021 ila 2025 arasında öğrenelim.

coinprojesi.com btc usdt price prediction 1024x604 1
BTC/USDT Fiyat Tahmini (Kaynak: TradingView )
  • Direnç 1 – 62.357 $
  • Direnç 2 – 82.264 $
  • Sonraki Direnç – 100,038 dolar
  • Destek 1 – 44.273 $
  • Destek 2 – 37,264 $
  • Sonraki Destek – 28.743 $

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, Bitcoin’in 2021 yılına agresif bir şekilde bir patlama ile girdiğini görebiliriz! Spesifik olarak, Bitcoin fiyatını küresel yatırımcılar tarafından gerçekten tercih edilen bir fiyat olan 30 bin dolardan 64,8 bin dolara yükseltmeyi başardı.

Ek olarak, Bitcoin’in bu fiyat artışı, platformun +%1500’ün üzerinde büyük bir büyüme oranı kaydetmesini sağladı. Tüm bu başarılarla birlikte Bitcoin’in yatırımcıları platformuna çekmek için iyi bir durumda olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan Bitcoin’in yükseliş rallisi, kripto piyasasının yaşadığı kan gölü nedeniyle uzun sürmedi. 64,863,10 dolarlık ATH fiyatından Bitcoin fiyatı 28,893,62 dolara düştü. Evet, bu, yatırımcıları arasında korku, belirsizlik ve şüpheye (FUD) neden olabilecek bir düşüş sinyalidir.

Bu durumda kripto, sakinliğini yeniden kazanmanın ve yükseliş trendi konumuna geri dönmenin bir yolunu bulmalıdır. Aksi takdirde, ayılar Bitcoin’i mevcut fiyatından -%42’lik bir düşüş oranıyla 28.743 dolara daha da çekebilir.

Bununla birlikte, Bitcoin toparlanıp .618 Fibonacci seviyesini kırabilirse, Bitcoin yükseliş pozisyonunu yeniden kazanabilir. İlginç bir şekilde, kripto, fiyatını 62.357 doların üzerine çıkarabilir ve 100.000 dolara kadar yükselebilir. Bu fiyat artışı, kripto paranın geçtiğimiz aylarda olduğu gibi bir kez daha fiyatını yükseltmesi durumunda gerçekleşmesi muhtemeldir.

Bunu yaparsa, Bitcoin rallisini 2021’de 82.264 $ ila 100.000 $’lık yüksek fiyata ulaşmak için genişletebilir. Tabii ki bu, yükseliş piyasası ve küresel yatırımcılar Bitcoin’in tarafında kalırsa mümkün olacak.

Bitcoin Fiyat Tahmini 2021 — RVOL, MA ve RSI

2021’in başından bu yana, BTC’nin fiyatı öncekinden daha yüksek birçok yükseliş hareketi gördü. Üstelik bunları hemen konsolidasyon, dalgalanmalar ve düzeltmeler takip ediyor.

Aşağıdaki grafik BTC’nin Göreceli Hacmini (RVOL) göstermektedir. Mevcut işlem hacminin önceki işlem hacmine göre belirli bir süre içinde nasıl değiştiğini tüccarlara gösteren bir göstergedir. Şu anda, BTC’nin RVOL’u, mevcut trenddeki daha zayıf katılımcıları gösteren kesme çizgisinin altında yer almaktadır.

coinprojesi.com btc usdt rvol 50 ma and 200 ma 1024x582 1
BTC/USDT RVOL, 50-MA ve 200-MA (Kaynak: TradingView )

Dahası, Bitcoin’in Hareketli Ortalaması (MA) yukarıdaki grafikte gösterilmektedir. Şu anda, BTC yükseliş durumunda. Özellikle, BTC fiyatı 50 MA ve 200 MA (uzun vadeli) üzerinde, bu nedenle tamamen yükseliş durumunda. Bu nedenle, herhangi bir zamanda Trendin tersine çevrilme olasılığı yüksektir.

coinprojesi.com btc usdt rsi 1024x551 1
BTC/USDT RSI (Kaynak: TradingView )

Bu arada, kriptonun göreceli güç endeksi (RSI) 68.6 seviyesinde. Bu, kriptonun neredeyse aşırı alım durumunda olduğu anlamına gelir. Bu durumda, tüccarlar ve yatırımcılar beklenmedik fiyat düşüşlerini önlemek için dikkatli ticaret yapmalıdır. Bununla, tüccarlar büyük miktarlarda fon kaybetmekten kaçınabilir ve ticarette kâr potansiyellerini en üst düzeye çıkarabilir.

Bitcoin Fiyat Tahmini 2021 — ADX, RVI

Şimdi Bitcoin’in Ortalama Yön Endeksine (ADX) bakalım. Özellikle ADX, yatırımcılara bir trendin yönünden ziyade gücünü bulmada yardımcı olur. Piyasanın değişip değişmediğini veya yeni bir trendin başlayıp başlamadığını belirlemek için de kullanılabilir. Özellikle ADX, Yönlü Hareket İndeksi (DMI) ile bağlantılıdır.

coinprojesi.com btc usdt adx and rvi 1024x584 1
BTC/USDT ADX ve RVI (Kaynak: TradingView )

Yukarıdaki grafik, Bitcoin’in ADX’ini temsil eder. Şu anda Bitcoin 73,3 aralığında yer alıyor, bu nedenle güçlü bir eğilime işaret ediyor. Bu, ADX fiyatının gelecekte yükselişe geçebileceğini gösteriyor. Yukarıdaki grafik Göreceli Oynaklık Endeksini (RVI) göstermektedir.

Ayrıntılı olarak, RVI, mutlak fiyat değişikliklerinden ziyade bir dönem boyunca fiyat değişikliklerinin standart sapmasını ölçer. RVI 50 seviyesinin altında, bu oynaklığın yönünün aşağı yönlü olduğunu gösteriyor. Aslında, RSI 49 seviyesinde, bu nedenle potansiyel bir satış sinyalini doğruluyor.

Bitcoin’in ETH, ADA ile Karşılaştırılması

Bitcoin, piyasa değerine göre en büyük kriptodur ve yükseliş eğilimi göstermiştir. Aşağıdaki grafik Bitcoin, Ethereum ve Cardano arasındaki fiyat karşılaştırmasını göstermektedir .

coinprojesi.com btc vs eth vs ada price comparison 1024x581 1
BTC Vs ETH Vs ADA Fiyat Karşılaştırması (Kaynak: TradingView )

Grafikten, Bitcoin fiyatının, basitçe altcoin olarak adlandırılan alternatif kripto para birimlerini etkileyerek kripto piyasası üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu bulunmuştur. Ayrıca ETH ve ADA’nın fiyat kalıbının BTC ile aynı olduğu tespit edildi. Bu, BTC fiyatının ne zaman yükseldiğini veya düştüğünü, ETH, ADA, XRP, DOT ve daha pek çok altcoin fiyatının da sırasıyla yükseldiğini veya düştüğünü gösterir.

Bu, Bitcoin’i 2021’den 2025’e kadar karlı bir kripto yapmak için yeterli olur mu? 2021 ila 2025 arasındaki bu CoinQuora BTC fiyat tahmininde öğrenelim.

Bitcoin (BTC) Fiyat Tahmini 2022

En son güncellemelere, gelişmelere göre, platformun BTC fiyat tahmini, fiyatın yükselebileceği ve 2022’nin sonunda 120 bin dolara ulaşabileceği için BTC’nin en iyi yatırım olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin (BTC) Fiyat Tahmini 2023

Bitcoin fiyatının 2023’te minimum 130 bin dolar seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor. Bitcoin fiyatı 2023’ün sonuna kadar maksimum 155 bin dolar seviyesine ulaşabilir. Ayrıca Bitcoin 200-MA’nın üzerinde destek seviyesini tutarsa, gelecek kesinlikle 160 bin dolara ulaş.

Bitcoin (BTC) Fiyat Tahmini 2024

Uzun vadede Bitcoin fiyat tahminimiz çok iyimser. Yukarıdaki bölümde belirtildiği gibi, Bitcoin, lehine akan bazı etkili teknik analizlere ve temel faktörlere sahiptir ve BTC, 200 bin doların üzerine çıkabilir.

Bitcoin (BTC) Fiyat Tahmini 2025

Önümüzdeki dört yıl içinde BTC fiyatları 250 bin dolara kadar çıkabilir. Ancak bu seviyeye ulaşmak BTC için o kadar zor olamazdı çünkü alım veya satım emirleri için ek orta, kısa vadeli ve uzun vadeli fiyat hedefleri bulunabilir. Bu, Bitcoin’in tahmine göre önümüzdeki beş yıl içinde yakında yeni bir ATH’ye ulaşma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Bitcoin (BTC) Fiyat Tahmini 2021 — Sonuç

Bitcoin ağında devam eden geliştirmelerle birlikte Bitcoin’in 2021’de iyi bir yıl beklediğini söyleyebiliriz. Bu nedenle Bitcoin’in 2021’deki yükseliş fiyatı tahmini 62.357 dolar. Öte yandan, 2021 için aşağı yönlü Bitcoin fiyat tahmini 28.743 dolar.

Bitcoin bir başka boğa koşusuna çıkmak üzere, kâr etme fırsatı hiç bu kadar büyük olmamıştı. Ve Bitcoin fiyatının BTC başına 82.264,71 $ ile 100.000 $’a ulaşması beklenirken, Bitcoin ticaretine başlamak için asla geç değildir.

Bitcoin (BTC) fiyatının 2022 yılına kadar 120 bin dolara ulaşması bekleniyor.2023 yılına kadar Bitcoin fiyatı ne olacak?

Bitcoin (BTC) fiyatının 2023 yılına kadar 160 bin dolara ulaşması bekleniyor.2024 yılına kadar Bitcoin fiyatı ne olacak?

Bitcoin (BTC) fiyatının 2024 yılına kadar 200 bin dolara ulaşması bekleniyor.2025 yılına kadar Bitcoin fiyatı ne olacak?

Bitcoin (BTC) fiyatının 2025 yılına kadar 250 bin dolara ulaşması bekleniyor.

kaynak: coinquora

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir