Bitcoin’in Yarılanma Öncesi Fiyat Hareketleri: Analistin BTC İçin En Kötü Senaryosu


Bitcoin piyasalarında yarılanma öncesi hareketlilik dikkat çekmeye devam ediyor. Bu süreçteki fiyat tahminleri büyük bir önem kazanırken, Bitcoin’in bu yılki fiyat geri çekilmesini doğru tahmin eden ünlü analist, BTC için en kötü senaryoyu çizdi. Rekt Capital takma adıyla bilinen analist, BTC’nin dört yıllık döngülerdeki fiyat davranışlarına dair detaylı bir analiz sundu.

Bitcoin Yarılanma Döngüleri ve Fiyat Hareketleri

Rekt Capital, Bitcoin’in yarılanma döngülerinde madencilerin ödüllerinin yarıya indirildiğini hatırlatarak, bu olayın Bitcoin fiyatını büyük ölçüde etkilediğini belirtiyor. Tarihsel olarak her yarılanma öncesinde BTC’nin belirli bir direnç seviyesiyle karşılaştığını ve bu direnç seviyesinin BTC’nin ilerleyen yıllardaki fiyat hareketlerini şekillendirdiğini vurguluyor.

bitcoin'in yarılanma öncesi fiyat hareketleri
bitcoin'in yarılanma öncesi fiyat hareketleri: analistin btc i̇çin en kötü senaryosu 2

Üç Yıllık Direnç Seviyesinin Önemi

Rekt Capital’e göre, Bitcoin’in her dört yıllık döngüde karşılaştığı kritik bir direnç seviyesi bulunuyor. 2013’ten bu yana, BTC’nin her büyük fiyat sıçraması öncesinde bu direnç seviyesini kırması gerektiğini belirten analist, 2017 döngüsünde 700 dolar, 2021 döngüsünde ise 13.856 dolarlık direnç seviyelerinin BTC’nin hareketine yön verdiğini ifade ediyor.

Bu döngüde ise 46.000 dolarlık direnç seviyesi karşımıza çıkıyor. Analist, BTC’nin bu seviyeyi kırmasının ardından bir geri çekilme yaşayıp, bu noktayı yeniden test etme ihtimalinin bulunduğunu belirtiyor.

Bitcoin İçin 46.000 Dolar Testi Mümkün mü?

Rekt Capital, BTC’nin bu ay içinde %19’luk bir düzeltme yaparak 46.000 dolara düşebileceğini, ancak bunun düşük bir olasılık olduğunu vurguluyor. Analist, BTC’nin bir ayı piyasasında olmadığını, yarılanma yılı içerisinde bu tarz hareketlerin daha az olasılıkla gerçekleştiğini belirtiyor.

Yazı kaleme alındığı sırada, BTC hafif bir artışla 54.197 dolar seviyesinde işlem görüyordu.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir