Bitcoin ETF’lerde Gerileme Devam Ediyor: Yatırımcılar Kaçıyor mu?


Bitcoin, haftanın ilk gününü de kırmızı renkle kapatarak son 24 saatte %2,8 değer kaybetti. Bu düşüş, en büyük kripto paranın son zamanlarda yaşadığı düzeltmenin bir parçası olarak görülüyor. Bu düzeltmeyle birlikte, Bitcoin ETF’lerden de önemli bir fon çıkışı gerçekleşti.

Spot Bitcoin ETF’lerde Yatırımcı İlgi Azalıyor

Spot Bitcoin ETF’ler, ocak ayında ABD’li düzenleyicilerin onayını almasıyla birlikte büyük bir ilgi görmüş ve kısa sürede önemli bir çıkış yakalamıştı. Hatta bu ilgi, Bitcoin fiyatını da halving öncesi rekora, 73.750 dolara taşımıştı.

bitcoin etflerde gerileme devam ediyor yatirimcilar kaciyor mu
bitcoin etf'lerde gerileme devam ediyor: yatırımcılar kaçıyor mu? 2

Ancak bu coşku fazla uzun sürmedi. Son zamanlarda ETF’lere olan ilgi azalmaya başladı. Bazı ETF’lere hiç yatırım yapılmadığı gibi, varlıklar da çekilmeye başladı.

Son İki Haftada 1,3 Milyar Dolarlık Fon Çıkışı

Farside Investors verilerine göre, son iki haftada spot Bitcoin ETF’lerden net 1,3 milyar dolarlık fon çıktı. Bu çıkışta liderliği Grayscale’in fonu GBTC yaptı. Ocak ayında ETF’ye dönüştürülen fon, o zamandan beri yönetilen varlıklarının yarısından fazlasını kaybetti. Fondan son iki hafta boyunca net 517 milyon dolar çekildi.

Haftanın ilk günü de Bitcoin ETF’lerde yatırım kaybı ve fon çıkışı trendi devam etti. Pazartesi günü spot ETF’lerden net 174,5 milyon dolarlık değer çıktı. Bu iki hafta boyunca sadece üç gün net pozitif fon akışı gerçekleşti, bir gün ise net değerde değişiklik yaşanmadı.

ETF’lerin Zayıf Performansı Bitcoin Fiyatını da Etkiliyor

Bitcoin ETF’lerin zayıf performansı, Bitcoin fiyatına da yansıyor. Bitcoin de aynı süreçte giderek daralan bir aralıkta yavaşça düşmeye devam ediyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir