Bitcoin Son Düşüşten Sonra Ne Bekliyor? Uzman Görüşleri ve Teknik Analiz


Bitcoin, bu ayın başlarında 72.000 dolara kadar yükselmesine rağmen, son birkaç gün içinde sert bir düşüş yaşayarak 66.207 dolara kadar geriledi. Peki, analistler bu ani fiyat hareketinin ardından ne bekliyor?

Kripto para piyasalarındaki son çöküşe rağmen, birçok uzman hala yükseliş trendinin devam edeceğine dair iyimserliğini koruyor. 12 Haziran Çarşamba günü, ABD TÜFE verilerinin açıklanması ve Fed faiz kararının verilmesi ile küresel finans piyasaları oldukça hareketli olacak. Yatırımcılar, bu kritik verilerin piyasayı nasıl etkileyeceğini endişeyle bekliyor.

bitcoin son dususten sonra ne bekliyor
bitcoin son düşüşten sonra ne bekliyor? uzman görüşleri ve teknik analiz 2

İyimser Senaryo: Boğa Dönüşü Yakın mı?

Birçok analiste göre, Bitcoin’deki son düşüş geçici bir düzeltme ve kısa süre içinde yerini yeniden yükseliş trendine bırakacak. Twitter analisti Mags, Bitcoin grafiğinde “genişleyen bir kama formasyonu” oluştuğunu ve bunun genellikle büyük bir fiyat artışı ile sonuçlandığını belirtiyor. Yaklaşık 800.000 takipçisi olan bir başka analist Crypto Rover ise, ABD’nin halihazırda spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerini onayladığına dikkat çekiyor ve bundan sonra piyasanın sadece yukarı yönlü hareket edeceğini savunuyor.

Crypto Rover, ayrıca bireysel yatırımcıların hala tam anlamıyla piyasaya girmediğini ve “Kaçırma Korkusu” (FOMO) seviyesinin de nispeten düşük olduğunu vurguluyor. Kripto para analitik platformu Santiment de bu durumu teyit ederek, piyasadaki coşkunun önceki boğa döngülerinde gözlemlenen zirve seviyelerinden hala uzak olduğunu belirtiyor.

FOMO seviyesinin, Bitcoin’in tarihinde ilk kez 60.000 doların üzerine yükseldiği dönemde oldukça yüksek olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ancak bu coşku kısa sürdü ve 2022’de kripto para piyasasında sert düşüşlere yol açan ayı sezonu başladı.

Piyasa Tepkisi: ABD Verileri ve Fed Kararı Bekleniyor

Analist Michael van de Poppe, Bitcoin’in 71.000 dolar seviyesindeki reddedilmenin ardından düşüşe geçtiğini ve 64.000-65.000 dolar bandına kadar gerileyebileceğini öngörüyor.

Birçok sektör katılımcısı, ABD’de kısa süre içinde açıklanacak olan TÜFE verileri ve faiz kararının ardından piyasanın yükselişe geçeceğine inanıyor. Tarihsel veriler, her iki olayın da kripto para piyasasında fiyat dalgalanmalarını tetiklediğini gösteriyor.

Beklentiler, Fed’in faiz oranlarını %5,25-%5,50 seviyesinde sabit bırakacağı yönünde. Galaxy Digital Holdings CEO’su Mike Novogratz gibi önemli isimler, Fed’in anti-enflasyonist politikasından vazgeçmesi durumunda Bitcoin’in değer kazanacağına inanıyor. Bu tür bir politika değişikliği, borçlanmayı kolaylaştırarak riskli varlıklara olan ilgiyi artırabilir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir