Bitcoin’de Yeni Boğa Sezonu: 40.000 Dolar Başlangıç Noktası Olabilir mi?


Bitcoin piyasasında boğa sezonunun işaretleri belirginleşmeye başlamış olabilir.

Aralık ayında dikkat çekici bir artış gösteren Bitcoin (BTC), 44.000 doları aşarak son 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu gelişme, Bitcoin yatırımcılarına yılbaşı sürprizi olarak yorumlandı.

2022’nin son altı gününde gerçekleşen bu artış, yıl boyunca yaşanan olumsuzlukların etkilerini azalttı. Ancak Bitcoin’in yıla 16.500 dolar seviyesinden başladığını unutmamak önemli.

Alanın önde gelen uzman ve analistleri, Bitcoin’in fiyatının, boğa sezonunun başlangıcı için kritik bir noktada olduğuna inanıyor.

bitcoin
bitcoin'de yeni boğa sezonu: 40.000 dolar başlangıç noktası olabilir mi? 2

Bitcoin’de Boğa Sezonu Ne Zaman Başlar?

Bitget Araştırma’nın Baş Analisti Ryan Lee, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ryan Lee, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi beklentilerinin emtia fiyatlarını artırdığını, altının tarihi seviyelere ulaştığını ve Bitcoin’in son bir ayda 15.000 dolar değer kazandığını belirtti.

Lee, 2024’te ABD ekonomisindeki resesyon endişeleri ile faiz oranlarının düşeceği konusunda fon yöneticileri arasında %80 oranında bir fikir birliği olduğunu ifade etti. Ryan Lee, “Bitcoin, önemli bir dirençle karşılaşmadan 40.000 doları geçti. Son 24 saatte Bitcoin’de 54 milyon dolarlık kısa pozisyon tasfiye edildi, bu da ayıların baskısını azalttı” dedi.

Nexo’nun Baş Ürün Sorumlusu Elitsa Taskova da konu hakkında görüşlerini paylaştı. Taskova, Bitcoin’in yeniden 40.000 doları geçmesini, iki yıl önceki durumla karşılaştırdı ve son yükselişi, 2021’e kıyasla daha “hak edilmiş” bir artış olarak değerlendirdi.

Taskova, ayrıca Bitcoin ile altın arasındaki paralelliklere dikkat çekti. Bitcoin’in yılın en yüksek seviyesine çıktığı zamanlarda altının da yükselişe geçmesini ilginç bir tesadüf olarak nitelendirdi ve her iki varlığın da piyasadaki dalgalanmalardan daha az etkilenen güvenli limanlar olarak hizmet ettiğini vurguladı.

Kurumsal kabulün artması ve yatırımcıların ilgisiyle Bitcoin, 2024 için umut verici görünüyor. Düzenlemelerdeki gelişmeler de Bitcoin’in yükseliş trendini destekliyor. Taskova, piyasa için en iyi sonucun, önceki döngülerin aksine, istikrarlı bir büyüme olacağını düşünüyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir