Michael Saylor’ın 2024 Yılı için Bitcoin (BTC) Değer Öngörüsü


MicroStrategy’nin kurucusu ve eski CEO’su olan Michael Saylor, 2024 yılında Bitcoin’in izleyeceği rotayla ilgili öngörülerini paylaştı. Bitcoin camiasında “yarılanma yılı” olarak adlandırılan 2024, dördüncü blok ödülü yarılanmasına sahne olacak.

Özeti:

  • Michael Saylor, Bitcoin’in 2024’te fiyatında on katlık bir sıçrama yapabileceğini düşünüyor. Saylor, bu varsayımını, madencilerin üzerindeki satış baskısının azalacağı ve yaklaşan blok ödülü yarılanmasına dayandırıyor.
  • Saylor aynı zamanda ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanabileceğini ve bu durumun kurumsal yatırımcıları piyasaya çekeceğini, böylece Bitcoin fiyatının büyük oranda yükseleceğini öne sürüyor.
  • Ayrıca Michael Saylor, Sam Bankman-Fried’ın dolandırıcılıkla suçlanmasının ardından, spekülasyon ağırlıklı token’lerden Bitcoin’e bir kayışın olabileceğini bekliyor.
michael saylor
michael saylor'ın 2024 yılı için bitcoin (btc) değer öngörüsü 2

MicroStrategy’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Michael Saylor, CNBC’ye yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in on kat artabileceğini söyledi. Saylor, bu artış için olağanüstü bir talep oluşması gerektiğinin altını çizdi. Yakın gelecekte beklenen teknik ve makroekonomik gelişmeler, böyle bir talebin mümkün olabileceğini gösteriyor.

2024’te blok ödülü yarılandığında, madencilerin ödüllerinin düşeceğini ve bazılarının devam edebilmek için Bitcoin satışı yapacağını belirtti Saylor.

Madencilik faaliyetlerinden yıllık 12 milyar dolarlık Bitcoin satışı yapanların, bu miktarı 6 milyar dolara indireceğini göreceğiz diyor Saylor. Ek olarak, spot Bitcoin ETF’leri gibi ürünler Bitcoin talebini artırabilir ve bu da daha önce benzeri görülmemiş bir talep oluşturabilir.

Spot Bitcoin ETF’leri Üzerine Görüşler

Saylor, Bitcoin fiyatındaki olası yükseliş için spot Bitcoin ETF’lerinin Amerika Birleşik Devletleri’nde onaylanmasını önemli bir senaryo olarak gösteriyor. Yatırım araştırma firması Bernstein’ın bir raporunda, 2025 yılına kadar Bitcoin (BTC) fiyatının 150.000 doları aşabileceği tahmin ediliyor.

Diğer yandan Michael Saylor, spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya girmesiyle birlikte sadece Bitcoin’in değil, genel olarak kripto para piyasasının daha istikrarlı hale geleceğine ve BTC fiyatının yükseleceğine inanıyor. Son olarak, Saylor, Sam Bankman-Fried hakkındaki gelişmelerle ilgili de yorumlarda bulundu.

Michael Saylor, Sam Bankman-Fried’ın jüri tarafından yedi farklı suçlamadan mahkum edilmesinin ardından, bu tür şahısların ve kuruluşların sektör üzerinde büyük bir yük teşkil ettiğini dile getirdi.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir