Usta Yatırımcının Gözünden: Ethereum ve Solana’nın Yükselişine Dair Keskin Tahminler


Usta piyasa uzmanı, Ethereum (ETH) ve onun alternatifi Solana (SOL) için gelecekte değer kazançları beklediğini ifade ediyor.

Öncelikle Ethereum’a yönelik görüşlerini dile getiren analist Bluntz, ETH’nin kısa zaman dilimindeki grafiğinde düzeltme hareketini bitirdiğine dair sinyaller verdiğini belirtiyor.

Analiste göre, ETH’nin yarım saatlik grafiği yukarı yönlü bir trend sergiliyor, bu da bu öncü akıllı kontrat platformu için momentumun güçlendiğine işaret ediyor.

“ETH’nin BTC karşısında sürekli değer kaybetmesi nedeniyle portföyümdeki ETH varlığı benim için talihsizlik olsa da, USD karşılığındaki paritede beş dalganın sona erdiğini ve düşüş trendinin yerini düzeltici bir hareketin aldığını düşünüyorum. Bu tezi doğrulamak için daha fazla veriye ihtiyacımız var.

‘Düzeltmenin’ sona erdiğini ve ETH’nin buradan itibaren 1.880 doları aşacak yeni bir zirve yapabileceğini öngörüyorum.”

eth 44
Kaynak: Bluntz/X

Bluntz, piyasa psikolojisinin kalabalık hareketleriyle dalgalar halinde ilerleme eğilimini gözlemleyerek gelecekteki fiyat değişimlerini öngörmeyi amaçlayan Elliott Dalga Teorisi’ni kullanıyor. Yaptığı analizlere göre, kısa vadede ETH’nin 1.900 dolar seviyesini geçebileceği öngörülüyor.

Bu içeriğin hazırlandığı anda Ethereum’un değeri 1.850 dolardı.

Dikkat çeken bir diğer kripto para birimi ise bu sene %338 oranında bir artış göstermesine rağmen analiste göre hala yükseliş potansiyeli barındıran Solana.

“Güçlü bir yükseliş trendinin ardından %18’lik bir düzeltme görmek? Evet, lütfen. Bu, doğrudan fiyatın 50 doları geçmesine yol açabilir.”

sol usdt
Kaynak: Bluntz/X

İçeriğin yazıldığı sırada Solana’nın fiyatı 42 dolar civarındaydı.

Bluntz ayrıca, Amerikan dolarının diğer yabancı para birimleri karşısındaki değerini izleyen DXY endeksini de takip ediyor. Analize göre, DXY’nin önemli bir düzeltme sürecine gireceğini ve bu durumun kripto para gibi riskli varlıkların değerini artırabileceğini düşünüyor.

“DXY, yüksek zaman dilimindeki işlem aralığına geri döndü.

Risk sevenler, hadi bu işi başaralım!”

u.s dollar
Kaynak: Bluntz/X

Analizin yapıldığı grafiğe dayanarak, DXY endeksinin 100 puanlık destek seviyesinin altına düşebileceği tahmin ediliyor.

Yazı hazırlandığında DXY endeksi 105.069 puan seviyesinde işlem görüyordu.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir