JPMorgan Chase, Banka Dolandırıcılığında Müşteriye Tazminat Vermeyi Reddetti


JPMorgan Chase, zekice planlanmış bir bankacılık sahtekarlığı nedeniyle yaşam birikimini kaybeden bir müşterisine destek olmayı reddediyor.

CBS News raporuna göre, Deborah Moss, Chase bankasından gelen bir metin mesajı ile 35 dolarlık şüpheli bir ücret hakkında uyarıldığını söylüyor. Bu dönemde emeklilik için yeterli birikimi olduğunu düşünüyordu.

Moss hızla mesajı yanıtladı ve çok geçmeden bir telefon çağrısı aldı. Arayanın kimliği, aramanın Chase bankasından geldiğini ve telefonun diğer ucunda bir Chase temsilcisinin bulunduğunu gösterdi.

jpmorgan
jpmorgan chase, banka dolandırıcılığında müşteriye tazminat vermeyi reddetti 2

Fakat telefonun diğer ucundaki kişi, bir dolandırıcıydı ve Moss’u banka için çift faktörlü güvenlik kodlarını paylaşmaya ikna etti. Bu durum sonucunda, Moss’un hesabından bir hafta içinde altı farklı banka transferi ile toplamda yaklaşık 160.000 dolar çekildi.

Polise durumu bildirdikten ve bankaya bir hak talebi ile başvurduktan sonra Chase, Moss’a bir mektup göndererek durumu kabullenmeyi reddetti ve hesabını korumak için gereken önlemleri almadığını belirtti.

“Yaptığımız inceleme sonucunda, hesabınızı hırsızlığa veya izinsiz kullanıma karşı koruma konusunda gereken adımları atmadığınızı tespit ettik.”

Chase iddia ediyor ki, banka Moss’u aradı ve aynı zamanda banka transferleri hakkında e-postalar gönderdi. Ancak Moss, hesabından büyük miktarda paranın çıktığı konusunda hiçbir uyarı almadığını belirtiyor.

Chase, müşterilerinin kişisel bilgilerini, örneğin şifreleri veya PIN numaralarını asla açıklamaması gerektiğini ve genellikle telefon görüşmeleri başlatmadığını belirtiyor.

“Eğer bankayla konuştuğunuzdan emin olmak istiyorsanız, kartınızın arkasında bulunan numarayı arayın. Ayrıca, metin mesajlarında veya e-postalarda yer alan şüpheli linklere tıklamaktan kaçının.”

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir