Venezuela Devlet Başkanı, ABD Dolarından Küresel Kayışın Artık “Kaçınılmaz” Olduğunu Söyledi!


Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD dolarının dünya genelindeki kullanımının önemli ölçüde azalmasının artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Maduro, ülkelerin dünya rezerv para birimine olan bağımlılıklarını azaltma çabalarının temel nedeninin ABD yaptırımları olduğunu ifade etti.

venezuela devlet baskani nicolas maduro 1
venezuela devlet başkanı, abd dolarından küresel kayışın artık "kaçınılmaz" olduğunu söyledi! 2

Maduro, Afrika ülkelerinin bu konudaki öncü rolünü vurguladı.

“Dünya, dolardan kurtulma sürecine kaçınılmaz bir şekilde katılıyor.

Dünya ne kadar çok kutuplu olursa, o kadar çok merkezi hale gelir. Dünya dengeye doğru ilerlerken, bir para birimi sepeti ortaya çıkacaktır…

ABD dolarına karşı birçok alternatif girişim bulunuyor. Ticaret dünyasının, global ticaretin dolardan kurtulma sürecinin hızlanarak devam ettiğini söyleyebiliriz.”

Maduro, Zimbabwe’nin yeni altın destekli dijital para biriminin geleceğe dair önemli bir gösterge olduğunu belirtti.

Bu dijital para, vatandaşlar için değer saklama aracı olmasının yanı sıra ödemelerde de kullanılacak şekilde tasarlanmıştır.

Maduro ayrıca, kısa süre önce kamu ve özel sektör projelerine kredi sağlamak amacıyla kurulan Yeni Kalkınma Bankası’nı (NDB) oluşturan ekonomik ittifak BRICS’e dikkat çekiyor.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’yı içeren BRICS, ABD dolarına olan bağımlılığı ortadan kaldıracak küresel bir para biriminin lansmanını da incelemektedir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir