Popüler Analist, Kripto Piyasası İçin Büyümeye İşaret Etti!


Popüler kripto analisti, bir dizi göstergeye dayanarak, dijital varlık piyasalarının hızla büyümeye başlamaya hazır olduğunu iddia etti.

TechDev isimli analist, Bitcoin (BTC) her zirveye ulaşmadan önce, Çin’in 10 yıllık tahvil faizlerinin en düşük seviyeye geldiğini ve hareketli ortalama yakınsama sapma (MACD) göstergesinin yükselişi geçtiğini belirtti.

MACD, teknik analizde kullanılan ve olası bir trend dönüşünü gösteren bir göstergedir.

TechDev şu ifadeleri kullandı;

“Bu, her Bitcoin zirvesi öncesinde gerçekleşti.”

da1
popüler analist, kripto piyasası i̇çin büyümeye i̇şaret etti! 4

Analiste göre, altcoin piyasası tarihsel eğilimlere dayanarak büyük bir yükselişe hazırlanıyor. TechDev, Bitcoin dışındaki toplam kripto piyasa değerini inceleyerek düşüş (düzeltme), yatay hareket (birikim) ve fiyat yükselişleri (işaretleme) dönemlerini ayırt ediyor. Şu anda, altcoinlerin “işaretleme” aşamasında olduğunu ve daha yüksek fiyatlar için hazır olduğunu belirtti.

“Güncelleme:

Düzeltme -> Birikim -> İşaretleme”

da2
popüler analist, kripto piyasası i̇çin büyümeye i̇şaret etti! 5

TechDev ayrıca, altcoin piyasa değerini dört başka grafiğe kıyasla değerlendiriyor. Bunlar, Bitcoin’in piyasa değerinin diğer kripto pazarlarıyla karşılaştırıldığı Bitcoin hakimiyet grafiğini (BTC.D) ve doların büyük para birimleri sepetine karşı değerlendirildiği dolar endeksini (DXY) içerir. Ayrıca, Çin’in 10 yıllık tahvil faizi oranını DXY ile karşılaştıran (CN10Y/DXY) ve Litecoin – Bitcoin (LTC/BTC) çiftinin grafiği de dahildir.

TechDev’e göre, tüm grafikler 2016 ve 2018 arasındaki piyasa yapılarına benzer şekilde hareket ediyor gibi görünüyor, bu da birden fazla göstergenin altcoin pazarlarında büyük bir yükselişi işaret ettiğini gösteriyor.

“Bazen tek ihtiyacın olan şey sabırdır.”

da3
popüler analist, kripto piyasası i̇çin büyümeye i̇şaret etti! 6

Bitcoin hakimiyet grafiğini incelediğinde TechDev, BTC.D’nin 2016 ile 2018 arasında yaşananlara benzer bir şekilde büyük bir düşüş yaşayabileceğini öngörmekte. BTC.D’nin düşüşü, altcoinlerin değer açısından Bitcoin’den daha hızlı büyüdüğünü gösterir.

DXY hakkında yapılan analizde ise, analist dolar endeksinin zirveye ulaştığını ve bu durumun yatırımcıların sermayelerini kripto paralar gibi riskli varlıklara yönlendirmeye başladığını işaret ettiğini öne sürüyor.

Sonuç olarak, popüler kripto analisti TechDev, bir dizi gösterge ve tarihsel eğilimlere dayanarak, dijital varlık piyasalarının önemli bir büyümeye hazır olduğunu savunuyor. Özellikle, analist, altcoin piyasasının büyük bir yükseliş yaşamaya hazır olduğunu ve Bitcoin hakimiyetinin düşmesinin, altcoinlerin değerinin hızla arttığını gösterdiğini ifade ediyor. Ayrıca, dolar endeksinin zirveye ulaştığı görüşünde olan TechDev, bu durumun yatırımcıların sermayelerini riskli varlıklara, özellikle de kripto paralara yönlendirdiğini gösteriyor. Bu gelişmeler ışığında, kripto piyasalarındaki yükselişin başlaması için sabırlı olmak gerektiğini vurguluyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir