Domino Etkisi Mi? Voyager Dijital, Alım Satım Ve Para Çekme İşlemlerini Askıya Aldı!


para
domino etkisi mi? voyager dijital, alım satım ve para çekme i̇şlemlerini askıya aldı! 2
  • Voyager, eylemleri için 3AC’nin kredi ödeme temerrüdünü ve zorlu piyasa koşullarını suçluyor.
  • Voyager, 3AC’nin kendisine yaklaşık 646 milyon dolarlık kripto borcu olduğunu iddia ediyor.

Kripto ticaret platformu Voyager Digital, platformunda para yatırma, çekme ve alım satım işlemlerinin askıya alındığını duyurdu. Platform, CEO’su Stephen Ehrlich aracılığıyla konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Şirket, kararı için kripto pazarındaki mevcut gerilemeyi suçladı.

Pazartesi günü, Voyager Digital Three Arrows Capital’a (3AC) bir varsayılan bildirim gönderdi. Ancak, 3AC bildirime uygun şekilde yanıt veremedi. Kripto hedge fonu 3AC’nin tasfiyesinin kripto alanı üzerinde büyük olumsuz etkileri oldu.

Daha da önemlisi, buna maruz kalan birçok firma da iflas sorunları yaşadı. Basın açıklamasında, Voyager Digital CEO’su alım satımı, para yatırmayı ve para çekmeyi askıya alma kararının zor olduğunu söyledi. Ancak firma, son olaylara ve mevcut piyasa durumuna dayanarak atılacak en iyi adımın bu olduğuna inanıyor.

3AC’nin Voyager Digital’e olan borcunun ayrıntıları

Ehrlich, “şirketin bu dönemi, platformun değerlerini aşındırmadan ilgili herkes için en iyisini yapmak için kullanacağını” sözlerine ekledi. Kripto ticaret platformuna göre, 3AC’nin kendisine 15.250 BTC ve 350 milyon dolar değerinde USDC borcu var.

Bitcoin’in mevcut fiyatına göre 3AC, Voyager Digital’e 296,1 milyon dolar borçlu. Bu nedenle, 3AC’nin Voyager Digital’e borçlu olduğu toplam miktar 646 milyon dolardan fazladır. Haftanın başlarında, Voyager Digital, şu anda tasfiye edilmiş bir kripto hedge fonuna bir temerrüt bildirimi gönderdi.

Temerrüt bildirimi, borçluya, kaçırdıkları kredi geri ödemeleri hakkında bilgi veren resmi bir mektuptur. 29 Haziran’da bir İngiliz Virgin Adası mahkemesi, borçlarının geri ödenmesi de dahil olmak üzere mali yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için 3AC’nin varlıklarının tasfiyesine karar verdi.

3AC, iki yıl önce o yılın kripto boğa piyasası sırasında popüler oldu. Ancak, Mayıs ayındaki terra ağ çöküşünün etkilerini yaşıyor. Terra ağına çok fazla maruz kalan diğer kripto şirketlerinin çoğu da aynı kaderi paylaşıyor.

3AC’nin iflas sorunlarının ardından Finblox, Deribit ve BitMex gibi diğer çoğu kripto kredi kuruluşu, kayıpları en aza indirmek için 3AC’deki pozisyonlarından ayrıldı. Bu duyurudan önce, Voyager geçen hafta günlük para çekme limitini yüzde 50’nin üzerinde azalttı.

Müşterilerinin her biri, daha önce çekebilecekleri 25.000 ABD Doları ile karşılaştırıldığında yalnızca maksimum 10.000 ABD Doları çekebildi. Voyager’ın hisse fiyatı, duyurudan birkaç saat sonra yüzde 26 düştü. Fiyat bundan önceki son 30 gün içinde yüzde 87 düştü.

En iyi kararı almak

Voyager’ın basın açıklaması, mevcut mali ve hukuk danışmanlarının hizmetlerini kullanmaya devam edeceğini belirtiyor. Firmaya göre danışmanları, şirket için en iyi seçeneğe ve olası likidite enjeksiyonuna karar vermede büyük ölçüde yardımcı olacak.

Voyager Digital tarafından 30 Haziran’da yapılan bir açıklama, firmanın dijital varlıklarda 685.3 milyon dolar tuttuğunu belirtiyor. Borçluları ona 1,12 milyar dolar kripto borçlu. Ayrıca, 355,7 milyon dolarlık müşteri nakitine ve yaklaşık 168,7 milyon dolarlık teminatlı kripto varlıklarına sahiptir.

Geçen ayın başlarında, kripto kredi şirketi Celsius, para çekme işlemlerini askıya almak için benzer bir eylemde bulundu. Celsius da kararı için benzer nedenleri (sert piyasa durumu) gösterdi. Celsius o zamandan beri para çekme işlemlerine devam etmedi.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir