Dogecoin Twitter’da Daha Çok Sevilirken Ethereum Daha Çok Nefret Alıyor!


dogecoin
dogecoin twitter'da daha çok sevilirken ethereum daha çok nefret alıyor! 2
  • Ethereum’u sert bir şekilde eleştirenlerin ana endişesi, diğer Katman 1 alternatiflerine kıyasla enerji maliyetleri ve hızı ile ilgiliydi.
  • Dogecoin DOGE’nin popülaritesi büyük ihtimalle Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk ile olan sağlıklı ilişkisinin bir sonucu.

Bir yıllık bir süre boyunca tweet’lerde yapılan duygu analizi, Dogecoin’in en çok sevilen, Ethereum’un ise en az sevilen olduğunu gösteriyor. Çalışmanın bir parçası olan beş kripto para birimi arasında meme tokeni, tweeplerin favorisi olarak ortaya çıktı.

Çalışma sonucundan elde edilen sıralamaya göre, Ethereum en çok nefret edilenler arasında yer aldı. Bu, Ocak 2021’den Ocak 2022’ye kadar tweet’leri analiz eden TRG Veri Merkezleri tarafından yapılan bir araştırmaya göre.

Dogecoin ve Ethereum’daki aşk ve nefret ölçeği

TRG Datacenters, Twitter’da en çok duygu uyandıran dijital varlıkların hangileri olduğunu bulmak için en popüler beş kripto para birimini analiz etti. Beş kripto para birimi, Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) idi.

Beş kişiden Ethereum, tüm tweetlerin yüzde 29’u kendisine karşı olumsuz bir duygu içerdiğinden en çok nefret edilen olarak ortaya çıktı. Ne yazık ki, ateşli hayranlarının yanı sıra çok tutkulu eleştirmenlere sahip olan Ripple’ı dahil etmeme kararı, muhtemelen çalışmayı olması gerekenden daha az kapsamlı hale getiriyor.

Ethereum’u sert bir şekilde eleştirenlerin ana endişesi, diğer Katman 1 alternatiflerine kıyasla enerji maliyetleri ve hızıydı. Crypto Twitter’a göre, en yüksek Ethereum olumsuzluğu, bir hatanın Ethereum’un Ağustos 2021’in sonlarında kısaca iki zincire bölünmesine neden olduğu zaman kaydedildi.

Çalışma, yüzde 27 toplam olumsuzluk puanı ile Twitter’da en çok nefret edilen ikinci Bitcoin oldu. Cardano yüzde 16 olumsuzluk puanıyla üçüncü sırada yer alırken, Litecoin incelenen tüm tweetlerin yüzde 8’inde olumsuz bir tutum sergileyerek dördüncü oldu.

Tweetlerdeki duyguları analiz etmek için TRG Veri Merkezleri, kripto para biriminin adının yanında kullanılan belirli kelimeleri aradı. İlgilenilen isimler, “Nefret”, “dolandırıcılıktır”, “hayal kırıklığına uğradım” veya “hayal kırıklığına uğradım”, “daldım”, “kötü”, “para kaybetmek” veya “kaybetmek” idi.

Madeni paranın adının yanında veya yanında kullanıldığında, bu kelimeler madeni paraya yönelik nefret seviyelerinin göstergesi olarak hizmet etti. Bununla ilgili en az sayıda kelimeye sahip olan Dogecoin, tüm tweetlerin sadece yüzde 6’sında bir tür olumsuz duygu içeren kalabalığın favorisi oldu.

Dogecoin’in popülaritesi, büyük olasılıkla Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk ile olan sağlıklı ilişkisinin bir sonucudur. Musk’ın Tesla ürünleri için ödeme olarak DOGE’yi kabul etme kararı, duyguları tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkardı.

Hinkle analistin görüşüne ağırlık veriyor

TRG Datacenters Baş Teknoloji Sorumlusu Chris Hinkle, tweet’ler ile kripto varlıklarının fiyatı arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Özellikle meme hisse senetlerinin perakende yatırımcılar tarafından yönlendirildiği görüldü. Bitcoin gibi daha büyük para birimleri söz konusu olduğunda, tweet’ler aslında bir dereceye kadar kurumsal yalınlık anlamına gelen fiyat hareketlerini geciktirdi.

Hinkle ayrıca Twitter’ın Musk tarafından yakın zamanda satın alınmasının daha perakende odaklı bir kripto pazarına yol açabileceğini açıkladı.

Hinkle, Musk’ın yeni keşfedilen etkisinin “belki de daha az algoritmik manipülasyonun yolunu açabileceğini ve yeni bir perakende yatırımcılar çağının başlangıcını” yapabileceğini düşünüyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir