Afrika’da Algorand: Kıtadaki Ağın Projelerine Bir Bakış!


afrika
afrika'da algorand: kıtadaki ağın projelerine bir bakış! 3
  • Algorand, blockchain teknolojisinin yüksek oranda benimsendiğini gösteren Afrika pazarına girmek istiyor.
  • Dünyada Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden ikinci ülke, Afrika’daki Orta Afrika Cumhuriyeti’dir.

Algorand (ALGO), Afrika’da büyük ilgi göstermeye başlayan ve sayıları giderek artan blok zincirlerinden biridir. Ağın köklerini küresel olarak yayma hedefleri dışında, kıta özellikle çoğu blok zinciri için sayısız fırsat sunuyor.

Algorand için ağ, kendisini özellikle “dünyanın dönüştüğü yer” olarak lanse ediyor. Algorand, Afrika’da bu dönüşümü finansal bağımsızlığı ve finansal hizmetlere erişimi artırma, yeniliği destekleme ve blok zinciri eğitimine katkıda bulunma yolunda getiriyor.

Algorand, ayrıntıların derinliklerine inerek, yakın zamanda Afrikalı kredi hizmeti sağlayıcısı Fidelis’e bir hibe verdi. İkincisinin amacı, kıtanın tefecilerin önüne çıkan kayıt dışı borç verme sektörünü bozmak.

Farklı olarak, African Code Academy’nin (ACA) bir ürünü olan Fidelis, yerel borç verenlere kıyasla daha düşük faiz oranlarına (yüzde 9 ve altı) sahip bir Güven Puanı sistemi kullanır. Borçlular kredi güvenilirliğini kanıtlamak için onları kullanırken, destekçiler Güven Puanlarını paylaşırlar. Kredi geri ödemesi üzerine, destekçilere verimin belirli bir yüzdesi verilir. Algorand blok zinciri artık tam otomatik akıllı sözleşmeler yoluyla borç verme sürecini kolaylaştıracak. Bu, Fidelis daha ölçeklenebilir hale geldiğinden, bir kredinin tarafları için zaman ve maliyet faktörlerini iyileştirecektir.

Afrika’daki Algorand projeleri

Afrika Blockchain Enstitüsü, geçen ayki Algorand Vakfı hibe programının bir başka alıcısıdır. Blok zinciri eğitim platformu veya Afrika’nın blok zinciri “Think-Tank”, şimdi kıtadaki farklı blok zinciri etkinliklerini keşfetmekle görevlendirildi. Enstitünün raporu, teknolojinin farklı yönleri hakkında Afrika halkını, hükümetleri ve düzenleyicileri aydınlatmada faydalı olacaktır. Bunlar arasında: “blockchain kullanım örnekleri, başarı öyküleri ve ek teknik geliştirme için gelecekteki modeller ve fırsatlar” yer alıyor.

Dahası, çalışma kıtadaki düşük blok zinciri farkındalığını hafifletmeyi amaçlıyor. Luno kredi firmasının Eylül 2021 raporuna göre, Nijeryalıların yüzde 55’i kripto para birimini ve dolayısıyla blok zinciri teknolojisini anlamıyor. Aynı açıklamaya göre, Güney Afrika ve Kenya için rakamlar sırasıyla yüzde 56 ve yüzde 64 idi.

Algorand Vakfı’nın bir diğer yararlanıcısı, Merkezi Olmayan Umoja Bounty Hack II’dir. Vakıf, blockchain geliştirme platformu Reach ve Africa Block Alliance ile ortaklaşa olarak, rehberli bir hackathon aracılığıyla Afrika’da blockchain geliştirme eğitimini iyileştirmeye çalıştı. Altı haftalık programın sonunda, katılımcılar DApp geliştirme becerilerine sahip olarak ortaya çıktı ve en iyi takım eve 3.000$’lık bir ödül aldı.

Daha uzun vadeli bir proje, on yıllık Algorand-UCT Finansal İnovasyon Merkezidir. Ekim 2021’de başlatılan program, hem Algorand Vakfı hem de Finansal İnovasyon Merkezi tarafından destekleniyor. Merkez, tamamı Cape Town Üniversitesi’nde (UCT) bulunan finansal teknolojiler araştırma ve inovasyonunu gerektirmektedir.

Daha da önemlisi, proje Cape Town ve Stellenbosch arasında uzanan veya Afrika’nın “Silikon Vadisi” olarak bilinen teknoloji koridorunu kullanıyor. Üniversitelerin İktisat, Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Sistemleri bölümlerinden de yararlanılacaktır.

Algorand Vakfı, Algorand Mükemmellik Merkezi (ACE) aracılığıyla, projeyi 10 yıla yayılmış 100 milyon ALGO jetonu ile finanse ediyor.

Yukarıdaki projeler, Algorand’ın “yeni nesil finansal ürünler” dediği şeye katkıda bulunuyor. Ağ, kendisini yalnızca saldırganlığı nedeniyle değil, aynı zamanda birkaç temel özelliği nedeniyle blok zinciri alanını fethedecek biri olarak tasvir ediyor.

Algorand’ın neden Afrika’yı fethetme şansı var?

Birincisi, ağ, kripto dünyasında türünün ilk örneği olan Pure-Proof-of-Stake (PPoS) konsensüs mekanizmasını kullanıyor. Bu algoritma, yalnızca bir ALGO jetonu olan düşük bir minimum stake gereksinimi sağladığı için oldukça demokratiktir. Bu, yüksek sayıda stake eden olma olasılığını artırır. PPoS, ağın bloklarını çıkarmak için bu staker’ları rastgele seçer.

Farklı olarak, geleneksel Proof-of-Stake (PoS), daha fazla jetona sahip stakerlara blok madenciliği önceliği verir. PoS türü, ‘daha zengin’ token sahiplerine daha fazla avantaj sağlar. Bu bağlamda, PPoS, ademi merkeziyetçilik ve güvenliğin blok zinciri üçlemesini çözer.

Ek olarak, ağ saniyede 1.000 işlem (TPS) hızında hızlı işlemlere sahiptir. Nispeten DeFi ve NFT’ler açısından lider olan Ethereum, 10-30 TPS hıza sahipken, Bitcoin 7 TPS’ye sahip. Ayrıca, Algorand’ın işlemleri, yalnızca 0,001 ABD doları/işlem fiyatıyla oldukça uygun maliyetlidir.

Kısa süre önce ağ, işlem ücretlerinin bir kısmını karbon kredisi satın almaya yönlendiren yeni akıllı sözleşme yeteneklerini uygulamaya koydu.

Algorand’ın uluslararası taahhütleri

Afrika dışında, Algorand cesur hamlelerden kaçınmadı. Geçen yılın sonlarında ağ, Avustralya’da bir blockchain eğitim programı başlattı. Ancak en son ikonik gelişme, Algorand’ın FIFA ile ortaklığıdır. Algorand, çok popüler FIFA etkinliklerindeki reklamlardan yararlandığı için FIFA’ya bir blok zinciri stratejisi sağlayacak.

Borderless Capital gibi risk sermayedarları, Algorand‘ın başarısına milyonlarca dolarlık fon sağlayarak katkıda bulundular. AlgoExplorer, şu anda blok zincirinin 25 milyondan fazla kullanıcı hesabına ev sahipliği yaptığını gösteriyor. Ayrıca, toplam kilitli değerde (TVL) 159 milyon doların üzerinde bir değere sahiptir ve DeFiLlama’ya göre tüm blok zincirleri arasında 34. sırada yer almaktadır.

coinprojesi.com algorand logo
afrika'da algorand: kıtadaki ağın projelerine bir bakış! 4

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir