Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin (BTC) Yasal İhalesini Yapan İkinci Ülke Oldu!


bitcoin
orta afrika cumhuriyeti, bitcoin (btc) yasal i̇halesini yapan i̇kinci ülke oldu! 2
  • CAF, Bitcoin’i yasal bir ihale haline getirmek ve bir kripto düzenleyici çerçeve oluşturmak için bir yasa taslağı sundu.
  • Kripto piyasası analistleri, bunun daha fazla ülkenin Bitcoin’i benimsemesine yol açan bir domino etkisi yaratabileceğine inanıyor.

Ülkeler arasında Bitcoin’in benimsenmesi artıyor ve Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin’i (BTC) ülkede yasal bir ihale haline getiren en son ülke. Böylece, CAF çok yakında ülkede Bitcoin ödemelerini yasallaştırmaya başlayacak.

Bu hamle, Orta Afrika Cumhuriyeti’ni El Salvador‘dan sonra Bitcoin’i yasal ihale haline getiren ikinci ülke yapıyor. Forbes tarafından bildirildiği üzere, CAF Ulusal Meclisi tasarıyı oybirliğiyle kabul etti. Milletvekilleri, bu hareketin ülkenin ekonomik iyileşmesine yardımcı olacağı konusunda anlaştılar.

CAF’ın dijital ekonomi, posta hizmetleri ve telekomünikasyon bakanı Gourna Zacko ve maliye ve bütçe bakanı Calixte Nganongo yasa tasarısını sunmuştu. Bu yasa tasarısı, kripto düzenlemesi için yasal çerçeve oluşturmanın yanı sıra Bitcoin’i yasal bir ihale haline getirmekten bahsediyor. Bu gelişmeden bahseden Forbes şöyle yazıyor:

Yasal ihalenin uygulanması, kripto para birimlerinin belirli mevzuatla belirlenen yasal bir ödeme aracı olarak kabul edilmesi anlamına gelir. Kripto para birimleri ile Orta Afrika Cumhuriyeti, dünya çapında yatırımcılar arasında popüler olan ve dünyanın en büyük portföylerinde tam teşekküllü varlıklar olarak her zaman mevcut olan dinamik bir alan olan yeni, avangard bir kalkınma ve ekonomik performans yoluna doğru ilerliyor. finansal oyuncular

Bu hareket, blockchain teknolojisinden yararlanarak CAF’ın dijital altyapısını değiştirecek. Bu, ülkede blok zinciri tabanlı yeniliğin gerçekleşmesine yol açacaktır.

Bitcoin benimsemesinin kartopu etkisi

Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, Bitcoin’in benimsenmesine aşinalık gösteriyor. Bu, özellikle büyük ekonomik borçları olan ve Bitcoin ve kriptonun ekonomik toparlanmanın yolunu açtığını gören ülkeler için geçerlidir.

Geçen yıl, Latin Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin çoğunluğuna atlayan ilk kişi oldu. Bitcoin’i Eylül 2021’de yasal bir ihale haline getirdiğinden beri El Salvador, milyonlarca dolar değerinde BTC biriktirdi. Ayrıca ülke, kurumsal parayı çekmek için Bitcoin yanardağ tahvillerini de piyasaya sürdü.

Orta Afrika Cumhuriyeti şimdi Afrika kıtasında Bitcoin’i yasal bir ihale haline getiren ilk ülke oldu. Bunun, daha fazla ülkeyi benzer bir hamle yapmaya teşvik eden bir kartopu etkisi yaratması muhtemeldir. Meksika ve Arjantin gibi diğer Latin Amerika ülkeleri bu seçeneği değerlendiriyor.

Kripto endüstrisi ağır topları, CAF’ın son hamlesini takdir etti. Blockstream’in eski baş strateji sorumlusu Samson Mow, buna “başka bir domino taşı” dedi. Popüler kripto piyasası analisti Micaehl van de Poppe şöyle yazıyor:

Bitcoin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yasal bir ihale haline geleceğinden, hükümetin benimsenmesi daha da artıyor. Evlat edinme daha da artıyor.

CAF’ın Bitcoin benimsemesini nasıl başlatacağına ve yasal çerçeveye ilişkin daha fazla ayrıntı bekleniyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir