Ripple Yöneticisi Elon Musk’ın Twitter Satın Alma Konusundaki Gerçek Niyetini Ortaya Koyuyor!


elon musk
ripple yöneticisi elon musk'ın twitter satın alma konusundaki gerçek niyetini ortaya koyuyor! 2
  • Elon Musk, şirket yönetim kurulunun teklife sessiz kalmasına rağmen Twitter’ı satın almaya çalışıyor.
  • Ripple CTO’su David Schwartz, kendi kişisel hedeflerini takip ettiğine inanıyor.

Elon Musk, şirket yönetim kurulunun teklife sessiz kalmasına rağmen Twitter’ı satın almaya çalışıyor.
Ripple CTO’su David Schwartz, kendi kişisel hedeflerini takip ettiğine inanıyor.
Ripple CTO’su David Schwartz, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma girişimi hakkında yorum yaptı. Schwartz, Musk’ın asıl amacının siyasi söylem üzerinde kontrol sahibi olmak için Twitter’ı satın almaya çalışmak olduğundan emin. Schwartz ayrıca, Twitter’a sahip olmanın Musk’ın uygun gördüğü yerlerde fikirleri ve kamuoyunu tanıtmasına yardımcı olacağına ve tam tersine insanları desteklemediği siyasi konuşmalar konusunda daha kötü hissetmesine neden olacağına inanıyor.

Yine de Twitter’ı ifade özgürlüğü için daha iyi bir yer yapmaya çalışmıyor. Tercih ettiği siyasi konuşmalara daha iyi ve hoşlanmadığı siyasi konuşmalara daha kötü muamele yapmak için Twitter’ın ılımlılık politikasını zorlamaya çalışıyor. – dedi Schwartz.

Unutulmamalıdır ki Elon Musk, Twitter’ı satın almaya çalışırken, bunu kendi görüşüne göre Twitter’da uzun süredir olmayan ifade özgürlüğünü geri getirmek için yapmak istediğini söyledi. Musk’ın hayranlar ordusu ve birçok sıradan kullanıcı bu amacı desteklerken, aynı zamanda en zengin adamın sosyal etkinin ana araçlarından birini kontrol etmesine izin verilmemesi gerektiğine inanan bir muhalifler topluluğu da var. Musk’ı Twitter’ı ele geçirme girişimi nedeniyle eleştirenler arasında, Tesla patronunun Twitter’a sahip olması gereken son kişi olduğunu söyleyen Dogecoin kurucu ortağı Jackson Palmer da vardı. Buna karşılık, orijinal meme madeni parasının bir başka kurucusu olan Billy Marcus, girişimi ve Ilon’un hedeflerini destekliyor.

Musk’ın sosyal medya platform politikalarının iyi olduğu yönündeki tweetine “eğer sol ve sağdaki en uç yüzde 10 eşit derecede memnun değilse” yanıt veren Schwartz, bu tür politikaların makul sosyal medya kullanıcılarını cezalandırırken yalnızca “mantıksız insanlara” fayda sağlayacağını söyledi.

Bu, saçma bir şekilde kötü işleyen inanılmaz derecede kötü bir politikadır. Mantıksız insanları ödüllendirir ve makul insanları cezalandırır. Ve ekonomiden öğrenilecek bir ders varsa, o da insanların teşviklere tepki vermesidir.

Ayrıca Schwartz, Elon Musk‘ın içerik moderasyonu konusunda düşük yetkinliğe sahip olduğunu belirtti.

Görünüşe göre Musk, kelimenin tam anlamıyla, sosyal medya moderasyon sorunlarıyla uğraşan hiç kimseyle hiç konuşmamış ve sorunu hiç anlamayan birine iyi gelen tüm politikaları aklının en üstünden listeliyor.

Şimdilik Tesla ve SpaceX’in başkanının gerçek amaçları bilinmiyor. Belki de konumunu sürdürmek için Twitter’ı gerçekten devralmak istiyor, ancak daha fedakar bir sonuç da mümkün.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir