İrlanda, Rusya’nın Seçimlere Müdahalesinden Korkarak Siyasi Kripto Bağışlarını Yasaklamaya Çalışıyor!


i̇rlanda
i̇rlanda, rusya'nın seçimlere müdahalesinden korkarak siyasi kripto bağışlarını yasaklamaya çalışıyor! 2
  • İrlanda, diğer şeylerin yanı sıra kripto para birimleri kullanarak kampanya finansmanını yasaklamayı amaçlayan yeni bir tablo değişikliğine sahiptir.
  • Önerilen yönergeleri geliştiren görev gücü, kripto bağışlarını yasaklamanın nedeni olarak Rusya’nın seçimlere olası müdahalesini gösteriyor.

İrlanda, ülkede yasaklanan siyasi partilere kripto bağışlarını görebilecek yeni bir yasa hazırladı. Yeni değişiklik, Bakan Darragh O’Brien tarafından Ocak 2022’de kurulan bir görev gücünün bir ürünü. Ekip, Avrupa ulusu için yeni seçim kurallarını araştırmakla görevli siyaset bilimciler ve hukuk uzmanlarından oluşuyor.

Daha da önemlisi, görev gücü, daha çok Rusya-Ukrayna ihtilafı ışığında, seçimlere yabancı müdahaleyi önlemek için “yasal ve dijital bir siper” yaratıyor. Kripto bağışlarını yasaklamak, şu anda çoklu yaptırımlarından kaçınmak için kripto para birimlerini yasallaştırmayı düşünen bir ülke olan Rusya’nın müdahalesini sınırlandırıyor. Ülke, petrol ve gaz ihracatı için Bitcoin ödemelerine açık olduğunu zaten açıkladı.

İrlanda, kripto para birimleri kullanarak kampanya finansmanını yasakladı!

Önerilen değişiklik, yabancı bağışlar dışında, yanlış bilgilendirme ve diğer siyasi şeffaflık gerekliliklerini kapsıyor. O’Brien’a göre, bu yasalar “özgür ülkeleri hedef alan artan siber savaş tehdidi göz önüne alındığında” İrlanda’nın demokratik sistemini koruyacak. Yeni kurulan Seçim Komisyonu, siyasi partilerin yasalara uymasını sağlayacak. Bu, yeni yasalara bağlılık beyanları yapacakları ve ardından net muhasebe raporları sunacakları anlamına gelir.

Şu anda, İrlandalı siyasi partilerin ve bireylerin kripto para biriminde aldıkları bağışların sayısı belli değil.

İrlanda şu anda kripto siyasi bağışlarını yasa dışı hale getiren diğer birçok yargı bölgesi arasında yer alıyor. California, kripto para birimlerinin “izlenmesi zor” olduğu için şeffaflık sorunlarına atıfta bulunarak 2018’de bu tür eylemleri yasakladı. Benzer yasalara sahip diğer ABD eyaletleri, Multistate gösterilerinden elde edilen veriler olan Oregon, Michigan ve Kuzey Carolina’dır.

Ayrıca, önde gelen kripto üyelerinin, gelen liderlerin olumlu politikaları karşılığında bağış yaptığına dair endişeler var. Örneğin, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD Temsilciler Meclisi’ndeki koltuk için yarışan adaylara bağışta bulundu. Bağışlar kripto para biriminde yapılmadı, ancak yine de çekişmeyi artırdılar. OneTwitter kullanıcıları, bu tür eylemlerin “demokrasi”yi “herkesin açık artırmaya açık” hale getirdiğini söyledi.

Kripto bağışları: İyi ve kötü

Merkez bankasının standartlarına göre İrlanda, kripto para birimlerine çok dikkatli yaklaşmalıdır. Banka, Şubat ayında, perakendecilere kriptoya maruz kalma sağlayan yatırım fonlarını onaylamanın pek mümkün olmadığını belirtti. İkincisi, bankaya göre, “yüksek derecede uzmanlıktan” yoksundur.

Bir ay sonra aynı banka, tüketicileri “özellikle sosyal medyada, kripto varlıklarının reklamını yapmak için etkileyicilere ödeme yapılan sosyal medyada yanıltıcı reklamların riskleri” konusunda uyardı.

İrlanda, seçim dürüstlüğünü ve adaletini korumak için bu tür bağışları iyi bir nedenle yasaklayabilir. Ancak diğer bölgelerde, bu tür bağışlar yaralı ruhlar için bir merhemdir. Ukrayna, kripto bağışlarının Rusya‘nın başlattığı savaş ve bunun yansımalarıyla mücadeleye yardımcı olduğu bunlardan biri.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir