ABD Hükümeti, Coinbase Kullanıcısından Çalınan Bitcoin’i (BTC) 500.000 ABD Dolarından Fazlasını Kurtardı ve İade Ediyor!


bitcoin
abd hükümeti, coinbase kullanıcısından çalınan bitcoin'i (btc) 500.000 abd dolarından fazlasını kurtardı ve i̇ade ediyor! 2

ABD Savcılığı, dolandırıcıların Kuzey Carolina, Asheville’de yaşlı bir sakinden çaldığı 500.000 ABD Doları değerindeki Bitcoin’i (BTC) başarıyla geri alıyor.

Ağustos ayında yapılan kamu davasına göre, yurt dışından faaliyet gösterdiği düşünülen dolandırıcılar, Başmüfettişlik ile birlikte olduklarını iddia etti.

Dolandırıcılar, mağduru telefonla arayarak, kişisel bilgilerinin suç faaliyetlerinde kullanıldığını söyledi. Daha sonra, yetkililer soruşturma yürütürken kendisine güvenli olduğu iddia edilen bir devlet hesabına para yatırması gerektiği söylendi.

Sonuç olarak, kurban emeklilik fonunu kripto borsası Coinbase aracılığıyla Bitcoin satın almak için kullandı ve sahtekarların hesabına 574.766 $ değerinde 12.164699 BTC aktardı.

Coinbase ve FBI, işlemi, madeni paraların başarılı bir şekilde geri alınmasına yol açan potansiyel bir eski mali dolandırıcılık olarak işaretledi. ABD Avukatı Dena J. King, çalınan kripto varlıklarının müsaderenin ardından kurbana iade edileceğini söyledi.

“Devletin sahtekarlık dolandırıcılıkları yaygındır ve avlananlar için finansal ve psikolojik olarak yıkıcı olabilir. Neyse ki, bu durumda dolandırıcılık hızlı bir şekilde tespit edildi ve çalınan fonlar kurbana iade edilecek.

Ne yazık ki, bu davaların çoğu benzer bir son paylaşmıyor.”

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir