Wall Street Patronu: Kripto Hakkında Yanılmışım, Bitcoin Finanstaki En Büyük Başarılardan Biri Oldu!


wall street
wall street patronu: kripto hakkında yanılmışım, bitcoin finanstaki en büyük başarılardan biri oldu! 2
  • Citadel’den milyarder Ken Griffin, son 15 yılın en büyük başarılarından biri olarak nitelendirdiği kripto konusunda yanıldığını itiraf etti.
  • Ayrıca bir röportajda, firması Citadel’in diğer firmalara sermaye tahsisine yardımcı olduğu için büyük olasılıkla bir piyasa yapıcısı olarak kripto piyasasına girmeye çalışacağını açıkladı.

Wall Street’in en başarılı yatırımcılarından biri, kripto para birimleri konusunda yanıldığını kabul etti. Citadel’in arkasındaki milyarder Ken Griffin, yakın tarihli bir röportajda Wall Street’teki en büyük Bitcoin eleştirmenlerinden biri olduktan sonra kriptonun son 15 yılın en büyük başarılarından biri olduğuna inandığını belirtti. Ayrıca firmasının kripto piyasasına nasıl dahil olabileceğini araştıracağını da açıkladı.

Griffin, Citadel LLC ve yan kuruluşu Citadel Securities’in kurucusu, baş yatırım görevlisi ve yüzde 80 sahibi olan bir Amerikan hedge fon yöneticisidir. İlki, ABD menkul kıymetler piyasasındaki en büyük piyasa yapıcısı olarak kabul edilir. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, servetinin 30 milyar doların biraz üzerinde olduğu tahmin edilen dünyanın en zengin 40. kişisi.

Griffin, Bloomberg için Carlyle Group kurucu ortağı David Rubenstein ile yaptığı röportajda şunları söyledi:

Kripto, son 15 yılda finans alanındaki en büyük hikayelerden biri oldu.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin elde ettiği başarıyı kabul ederken, Wall Street’teki diğerleri gibi uzun yıllardır şüpheci olduğunu itiraf etti. Geçen yıl Kasım ayında, Bitcoin‘in ticari bir kullanımı olmadığını ve “çoğu sorun için gerçekten ihtiyacımız olan çözüm olmadığını” iddia etti.

“İnsanlar yeni fikirlerin ve yeni yaratımların dünyasına çok odaklanmış durumda. Konu kripto paralar olduğunda bu tutkunun bir kısmının yersiz olmasından endişeleniyorum” dedi.

Ancak, Bloomberg’e söylediği gibi, artık kripto paraların yok olmasını dilemekle yanlış olduğunu biliyor.

Ve açık olacağım, bu süre boyunca karşıt kampta bulundum. Ancak bugün kripto piyasasının yuvarlak rakamlarla yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir piyasa değeri var, bu da size bu çağrıda haklı olmadığımı söylüyor.

“Hala şüpheciliğim var, ancak bugün bu dünyada buna katılmayan yüz milyonlarca insan var” diye ekledi.

Griffin’in şirketi Citadel Securities Ocak ayı ortasında 22 milyar dolarlık bir değerlemeyle 1.5 milyar dolar topladığını duyurdu. Finansman turu, Coinbase‘in kurucu ortağı Fred Ehrsam tarafından kurulan kripto VC firması Paradigm ile birlikte VC devi Sequoia Capital tarafından yönetildi. Paradigma, Uniswap, BlockFi, Chainalysis, Compound, FTX, Maker ve OpenSea dahil olmak üzere kripto endüstrisindeki en büyük başarılardan bazılarına yatırım yaptı.

Griffin’in açıkladığı gibi, bir kripto şirketiyle olan dolaşma, Citadel Securities’in kripto yanlısı olma yönündeki genel değişiminin bir parçası. Firmanın kripto piyasasına girmeyi planladığını söyledi.

Kurumların ve yatırımcıların portföy tahsisi sorunlarını çözmelerine yardımcı olmaya çalıştığımız ölçüde, kriptoda piyasa yapıcı olmayı ciddi şekilde düşünmeliyiz. Önümüzdeki aylarda kripto para birimlerinde piyasalar oluşturmaya başladığımızı göreceğinizi varsaymak doğru olur.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir