Bitcoin Hash Oranı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı Ancak BTC Fiyatı Hala 42.000 Dolarda Seyrediyor!


bitcoin
bitcoin hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ancak btc fiyatı hala 42.000 dolarda seyrediyor! 2
  • Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin hash oranı, Bitcoin blok zincirinin her zamankinden daha güvenli olduğu anlamına geliyor.
  • Bitcoin’in borsalardaki sıvı arzı düşerken, Bitcoin aktif adresleri güçlü bir yükseliş yaşıyor.

Geçen hafta sonu, dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) önemli bir dönüm noktası kaydetti. Geçen Cumartesi, 12 Şubat, Bitcoin hash oranı şaşırtıcı bir şekilde yüzde 30, yani saniyede 188.40 exahash’tan (EH/s) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 248.11 EH/s’ye yükseldi.

Bu devasa hash oranı artışı, Bitcoin ağını her zamankinden daha güvenli hale getirerek tek bir günde geldi. Hash oranı, Bitcoin blok zincirindeki işlemleri işlemek için gereken hesaplama gücünü temsil eder. Daha yüksek hash oranı, Bitcoin blok zincirinin daha fazla ademi merkeziyetçiliğe ulaştığı anlamına gelir.

Ayrıca, yüksek ağ güvenliği, Bitcoin madencilerinin herhangi bir üçüncü taraf saldırısını kolayca önleyebilmesini sağlayacaktır. BTC.com’daki verilere göre, Bitcoin ağ hash oranı şu anda 205 EH/s’de. Bitcoin ağı hash oranı, yeni bir isabete ulaştıktan sonra düştü. Ancak BTC.com’dan gelen veriler, Bitcoin madenciliği zorluğunun, ağ yeniden ayarlanmasının gerçekleştiği bu hafta öncesinde yüzde 3,24 daha artacağını gösteriyor.

Bitcoin ağı hash oranı, geçen yıl boyunca oldukça oynaklığa tanık oldu. 2021 yılının ortalarında, Bitcoin ağının hash oranı, Çin’in kripto madenciliği endüstrisindeki kapsamlı yasağının ardından yüzde 50’den fazla düştü. Çinli madencilerin tümü daha sonra ABD, Rusya ve Kazakistan gibi dünyanın diğer bölgelerine taşındı. Yalnızca ABD’deki Bitcoin madencileri, Bitcoin ağının yüzde 35’ine güç sağlıyor.

Bitcoin hash oranı, bir kez daha yukarı doğru yolculuğa devam etmeden önce Temmuz sonuna kadar çöktü. Bununla birlikte, Çin yasağının ardından, Bitcoin ağı sağlıklı bir geri dönüşe tanık oldu. Birkaç ay içinde, daha da yükselen tüm kaybı geri aldı.

Bitcoin fiyatı 42.000 dolar civarında seyrediyor!

Geçen hafta 45.000 $ ‘a ulaştığından beri, Bitcoin fiyatı aşağı yönlü bir trendle yana doğru hareket ediyor. Bitcoin ağı hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı gibi, Bitcoin ağı aktif adresleri de 2022’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Zincir içi veri sağlayıcı Santiment’in bildirdiği gibi:

Bitcoin hafta sonu boyunca hafif bir düşüş yaşadı, ancak Cumartesi 2022’de kaydedilen en yüksek aktif adres miktarı (1.08 milyon) oldu. $BTC ağında işlem yapan katılımcılardaki artış, fiyat artışlarının öncülü olan artan faydanın güzel bir işareti.

Bitcoin ile ilgili bir diğer olumlu gelişme, borsalardaki azalan likit arzıdır. Santiment şunları söylüyor: “Başka bir dizi dramatik düşüşle birlikte, #Bitcoin’in borsalardaki arzı, Aralık 2018’den bu yana görülen en düşük yüzde olan yalnızca yüzde 10,87’ye düştü. Genel olarak, borsalardan ayrılan bu devam eden madeni para eğilimi, büyük satış riskini sınırlar. -off’lar”.

42.000 $ seviyesi, 50 günlük hareketli ortalamasına oldukça yakın olan ticareti nedeniyle Bitcoin için çok önemli bir bağlantı noktası olmaya devam ediyor. Herhangi bir düzeltme, yakın vadede daha fazla fiyat düşüşü anlamına gelebilir. Ayrıntılara göre, Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi şu anda “nötr” anlamına gelen 46/100’de.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir