Yatırımcılar, Son Pazardaki Düşüşe Rağmen Hala Kripto Girişimlerine Fon Sağlamaya Hevesli!


kripto
yatırımcılar, son pazardaki düşüşe rağmen hala kripto girişimlerine fon sağlamaya hevesli! 2
  • Piyasaların kripto kışına girdiği bildirilse bile, yatırımcılar umut verici kripto girişimlerine fon sağlamaya devam etti.
  • Veriler dijital varlıklar ve hisse senetleri arasında artan bir korelasyona işaret etse de, bu eylemler uzun vadeli yükselişe işaret ediyor.

Geçen yıl Kasım ayından bu yana genel fiyat düşüşüne rağmen, kripto start-up’ları büyük nakit girişleri görmeye devam ediyor. Birçoğu Ocak ayında bol miktarda yatırım bildirdi.

Örneğin, kripto borsası FTX ve ABD’deki iştiraki toplu olarak 800 milyon dolar topladı ve değerlemelerini sırasıyla 32 milyar dolar ve 8 milyar dolara çıkardı. Kripto altyapı şirketi Fireblocks, 550 milyon dolarlık bir finansman turunun ardından şimdi 8 milyar dolar değerinde. Rakibi Blockdaemon 155 milyon dolar hasılat yaptı ve değeri 1,3 milyar dolar oldu. Bu finansman anlaşmaları için müzakereler muhtemelen geçen yılın sonlarında başladı.

Kripto düşüyor, ancak finansman yoğunlaşıyor!

CB Insights’ın verilerine göre, genel olarak, kripto ve blok zinciri girişimleri 2021’in tamamında 25 milyar dolar rekor kırdı. Bu, önceki yılın 3,1 milyar dolarından sekiz kat bir büyümeyi temsil ediyor. Ayrıca, özellikle dijital varlıkların 2021’de gişe rekorları kırmasından bu yana, risk sermayedarlarının kripto alanına artan ilgiyi de gösteriyor.

Bununla birlikte, son günlerde keskin bir satış, piyasada ihtiyatlılığı artırdı. Kripto kralı Bitcoin (BTC), Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000$’dan sonra Ocak ayında 33.000$’a kadar düştü. BTC ayrıca ayı yüzde 18’in üzerinde düşüşle kapattı – 2018’den bu yana bir yıla en kötü başlangıç. Bu olaylar, analistler ve yatırımcılar arasındaki kripto kışı anlatısını hazırladı. Böyle bir olayın en son gerçekleştiği zaman, Bitcoin’in o zamanki rekor seviyesinden yüzde 80’e kadar düştüğü 2017’nin sonları ile 2018’in başları arasındaydı.

Blockdaemon CEO’su Konstantin Richter, eğer piyasa gerçekten kripto para birimi kışına giriyorsa, bunun benzeri görülmemiş olacağını söylüyor. Bununla birlikte, kurumların dijital varlıkların uzun vadeli beklentilerine sahip olduklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

Birçok kurum teknoloji konusunda uzun vadeli yükseliş eğiliminde.

Spekülatif kullanımdan gerçek dünya kullanım durumlarına geçiş

Kripto düşüşü, kısmen Fed ve diğer büyük merkez bankalarından daha yüksek faiz oranları beklentilerine bağlanıyor. Bu tür politikalar, bu kuruluşların pandemi kaynaklı enflasyonu kontrol altına alma çabalarının bir parçasıdır. Ünlü olarak “dijital altın” olarak lanse edilen Bitcoin, birçok kişi tarafından enflasyonist bir hedge olarak görülüyor. Bununla birlikte, kripto para birimi ve küresel hisse senetleri arasındaki artan korelasyon göz önüne alındığında, bu tez daha da tartışmalı hale geldi – ikincisi ve özellikle yüksek büyüme teknoloji hisseleri, geç bir darbe aldı. Örneğin, Nasdaq Bileşik Endeksi, Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasından bu yana kabaca yüzde 12 düştü.

Ancak o zaman bile, Fireblocks CEO’su ve kurucu ortağı Michael Shaulov, “altyapıya yapılan yatırımın durmayacağına” inanıyor. Kripto para birimi sektörünün “spekülatif” bir odaktan daha karmaşık kullanım durumlarına geçtiğini düşünüyor.

1.3 milyar dolarlık kripto para oyun girişimi Mythical Games’in CEO’su ve kurucu ortağı John Linden, kripto kışının o kadar “korkunç bir şey” olmayacağını söyledi. Bunun daha önce de olduğunu ve gerçek değeri olmayan projelerin temizlenmesine yardımcı olduğunu ekliyor. Linden ayrıca kripto pazarlarındaki düşüşün Web 3.0 çevresinde yeniliği teşvik edebileceğini düşünüyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir